G4Media.ro

Ghinea (USR): Conform Comisiei de Etica a UBB, Lucian Bode a plagiat.…

sursa foto: Parchetul General

Ghinea (USR): Conform Comisiei de Etica a UBB, Lucian Bode a plagiat. Cum este ministru, trebuie să urmeze o demisie. Furtul este furt / Drulă: Așteptăm demisia din Guvern

UPDATE: Președintele USR, Cătălin Drulă, îi cere lui Lucian Bode demisia de urgență din Guvern sau, în caz contrar, revocarea acestuia din fruntea Ministerului Afacerilor Interne, se arată într-un comunicat al USR.

„Lucian Bode a plagiat. Avem confirmarea de la universitatea care i-a dat diploma. Așteptăm demisia din Guvern”, a scris Cătălin Drulă. Iar dacă Lucian Bode nu dovedește nici măcar acum, în fața evidenței, o fărâmă de onoare, USR solicită premierului Nicolae Ciucă să-l revoace de la conducerea MAI, se mai arată în comunicat.

Știrea inițială: Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de politici publice al USR, îi cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, după ce un raport al Comisiei de Etică de la Universitatea Babeș-Bolyai a arătat marți că 2,95% din conținutul lucrării sale de doctorat este plagiat.

”Conform Comisiei de Etica a UBB, Lucian Bode a plagiat. Dacă era universitar, UBB îl putea sancţiona, zice decizia. Cum este ministru, trebuie să urmeze o demisie. Furtul este furt. Pe langa plagiat, nivelul de gradiniţă al tezei pune Comisia UBB în situaţia de a preciza că NU a analizat calitatea tezei. E evidentă acolo o rușine sănătoasă: știm că e penibil nivelul, dar noi nu am analizat asta”, a scris Ghinea pe Facebook.

Ghinea îl critică și pe conducătorul de doctorat al lui Bode, Adrian Ivan, actual coordonator al activității Școlii Doctorale: ”noua conducere a UBB nu poate ignora faptul că pe acest referat jenant scrie doctorat și UBB. Coordonatorul Ivan continuă să aibă job și la UBB și la SRI. Astea nu sunt elemente de universitate care vrea în top european. Înţeleg că au de făcut curăţenie din urmă, dar când încep?”.

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a constatat “o serie de abateri de la bunele norme de publicare” în cazul tezei de doctorat susținută în 2018 de actualul ministru Lucian Bode, abateri constând în erori de citare și unele fragmente plagiate, potrivit deciziei adoptate de comisie în urma analizei teze, decizie publicată marți de UBB pe site-ul propriu și citate de Edupedu.ro.

Comisia constată că s-au identificat probleme de tip plagiat reprezentând aproximativ 2,95% din totalul cuvintelor tezei și notează că “nu rezultă cu certitudine că plagiatul a fost unul intenționat sau mai degrabă derivat din necunoașterea / neaplicarea tehnicilor de citare”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

 1. Minți ca un șobolan PSDNL ce ești. Te roade că ați mazilit-o pe Kovesi și a devenit și mai puternică, la EPPO. PSD, PNL, aceeași mizerie.

 2. Da, dar asta e România, unde multă lume e ticăloasă și votează PSDNL, apoi amnistiază mii de dosare. Nu ne putem aștepta la respectarea legii, într-o țară de primitivi care votează PSD 30%, PNL 25%.

 3. Cu atatia plagiatori nu mai gasim ministrii? smile 🙂

 4. E interesant cum săriți să o atacați pe Kovesi, când ea nici măcar nu e ministru, nu mai are nicio funcție în stat de mult timp.

  E clar că cineva din PSDNL vă ordonă să o atacați pe Kovesi. Se vede că sunteți slugi de partid.

  Încă uul din siniștrii voștri a fost descoperit și nici macar nu mai negați, fiindcă știți că sunteți hoți.

 5. Bode a plagiat mai putin decat Kovesi. Restul e smiorc trotinetist.

 6. Sunt 14 comentarii inaintea mea. Dintre ele, 12 despre Kovesi. Masinaria functioneaza ca unsa 🙁 🙁

 7. Băi USR-iștilor chiar nu va înțeleg! Kovesi chiar a plagiat mai mult decât Bode. E fapt! Ați susținut-o pe plagiatoare sa ajungă procurorul vieții! Ghinea a tăiat pensiile bunicilor noștri și voi tot îl credeți? Ce aveți bă?

 8. @smiorc, tu intrebi care e dovada ca Kovesi a plagiat? Serios? Inteleg ca pot fi persoane inguste la minte, dar pana si prostia are o limita! Sau in 2016 aveai sub 10 ani si nu iti mai aduci aminte, e singura scuze.

 9. Ionut, nu mai manca k@k.at pesedist, nu a taiat Ghinea nicio pensie a „bunicilor nostri”! Asta-i text de propaganda a Ciumei Rosii, il foloseste si bo.ul de Budai. Po.rcilor, jefuiti tara asta de 32 de ani si mai aveti tupeul sa comentati???

 10. Comisia de etica sa ne comunice :
  – care este contributia stiintifica originala a tezei
  – care este activitatea stiintifica in domeniul tezei, desfasurata de plagiator inainte si dupa eleborarea tezei
  – cum este posibil ca cineva care nu a desfasutat niciun fel de activitate stiintifica in domeniu sa obtina titlul de doctor

 11. @micky :
  1. Kovesi nu a plagiat deloc. Toate comisiile au afirmat acest lucru, fara echivoc. Anumite similitudini sunt inerente intre lucrarile stiintifice din anumite domenii.
  2. Aici este vorba despre Bode. Daca nu ai nimic de spus despre acest plagiator, nu mai scrie pe forum.

 12. @Mihai: CORECT!!!
  Comisia de Etica a UBB Cluj tace chitic, NU spune explicit ca e sau nu e plagiat!
  Cat despre CONTRIBUTIA si CERCETAREA Stiintifica, la fel: e RESPONSABILITATEA Scolii Doctorale UBB Cluj, spune Decizia Comisiei de Etica:
  „1. Analiza a vizat CONCRET respectarea normelor de redactare academică, NU calitatea academică a lucrării de doctorat. Pentru CALITATEA lucrării de doctorat GARANTEAZA specialiștii în domeniu din Școala DOCTORALA și din CNATDCU, INAINTE de conferirea titlului de doctor.”

  Adica GARANTEAZA Scoala Doctorala a UBB Cluj, devenita fabrica de diplome de Doctorat, precum celebrele Spiru Haret, Dimitrie Cantemir, Nicolae Titulescu, Iosif Constantin Dragan sau BIOTERRA!!
  Daniel David, aveam mare apreciere pentru tine si UBB, dar acum vad ca si la UBB e aceeasi mizerie!

 13. @micky :
  1. Kovesi nu a plagiat deloc. Toate comisiile au afirmat clar, fara echivoc, acest lucru. Un anumit grad de similitudine este inerent la lucrarile stiintifice dintr-un anumit domeniu.
  2. Aici este vorba despre plagiatorul Bode. Daca nu ai nimic de spus despre acest subiect, nu mai scrie pe forum minciunile, calomniile si aberatiile mafiei psd si pnl.

 14. Hahaa, s-a dat alarma pe unitate pentru apărarea în online a luceafărului Bode.
  S-au activat toți alde atârnache.
  Vedem că directiva pe linie de partid e încă sfântă prin instituții și prin servicii.

 15. @Drula :

  > … Nicolae Ciucă să-l revoace de la conducerea MAI …
  Cum sa-l revoce Ciuca pe Bode, cand si el este un plagiator, un impostor, o nulitate, pusa special de mafie, ca sa-i acopere pe infractori ?

 16. Sa ne spuna si noua USR-ul cat a cheltuit statul roman pentru aceasta gaselnita: dauna de 12 euro pe luna?

  • Dauna se calculeaza asa:

   12 euro(sau 3 carti) × 12 × nr_ani.

   Timp de cati ani a primit Bode acesti bani?
   Cat costa ora de consultanta la USR si cate ore a petrecut pentru aceasta gaselnita?