G4Media.ro

Gheorghiță: Femeia care a făcut şoc anafilactic după prima doză de vaccin…

Gheorghiță: Femeia care a făcut şoc anafilactic după prima doză de vaccin cel mai probabil nu va primi a doua doză şi, cu siguranţă, nu va primi acelaşi vaccin / Pacienta va fi externată din spital

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că femeia din judeţul Olt care a făcut şoc anafilactic după prima doză de vaccin cel mai probabil nu va primi a doua doză şi, cu siguranţă, nu va primi acelaşi vaccin. Femeia va fi externată din spital, unde a stat sub supraveghere, relatează News.ro.

”În cursul zilei de 21 februarie a fost înregistrat un caz de reacţie alergică major, un caz de şoc anafilactic la o persoană de sex feminin, de 46 de ani, care după administrarea primei doze de vaccin de la compania Oxford/AstraZeneca, la aproximativ 10 minute a dezvoltat reacţii alergice, care au evoluat către scăderea valorilor tensionale cu instalarea criteriilor de şoc anafilactic. S-a intervenit rapid, conform procedurilor, evoluţia fiind rapid ameliorată în circa şapte minute practic pacienta era cu stare generală mult ameliorată. A fost transportată cu ajutorul echipajului medical de urgenţă pentru continuarea monitorizării în spitalul din municipiul Slatina, unde este cu stare generală foarte bună şi urmează să fie externată din datele care ne-au fost furnizate”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a precizat că femeia nu se cunoştea cu reacţii alergice în antecedente.

”Probabil că nu se va mai administra o a doua doză de vaccin, categoric nu AstraZeneca”, a mai explicat Gheorghiţă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că o femeie de 46 de ani a avut o reacţie severă, anafilactică, la scurt timp după ce i s-a administrat prima doză de vaccin AstraZeneca, ea nefiind cunoscută cu alergii.

Sursa: News.ro

Foto: Facebook ROVaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pfizer singurul vaccin studiat.Ce „fumeaza „evreii inseamna ca e cel mai bun!

  2. I.sra.el cea mai de.sp.otic si t.ir.a.nic guvern ,informati.va ,chiar mi.e mila de bietii e.vr.ei

  3. Cine despagubeste persoanele care raman cu sechele? sau cei care mor? Daca o persoana nu e in fasa de risc si dupa va.c.cin sau t.era.pia g.eni.ca ,asa cum o chiama expertii, are probleme, cine raspunde? Intreb si eu ca un cetatean cu temeri!

  4. Fiindca G4 media e un sit media impartial vreau sa vad statistica mondiala cu mortii de la te.rapi.a ge.ni.ca si statistica cu cei cu sechele ,dupa ce anterior a promis ca explica si care sant riscurile acestor .te.ra pii si inca nu am citit nici un articol

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.