G4Media.ro

Reacție severă de tip anafilactic după vaccinarea cu AstraZeneca a fost înregistrată…

Reacție severă de tip anafilactic după vaccinarea cu AstraZeneca a fost înregistrată la o femeie de 46 de ani fără istoric de reacții alergice

O reacție severă de tip anafilactic după administrarea vaccinului AstraZeneca a fost înregistrată la o femeie de 46 de ani din județul Olt, care nu avea istoric de reacții alergice. În acest moment, starea acesteia este bună, însă rămâne sub supravegherea medicilor, anunță CNCAV.

Comunicatul CNCAV:

La data de 21 februarie, într-un centru de vaccinare din județul Olt, o persoană în vârsta de 46 de ani, de sex feminin, a dezvoltat o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic.

Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic.

Menționăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice.

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare.

La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. AstraZeneca(prima doza): 72 000 doze, 752 de reactii adverse, una anafilactica
  Moderna(prima doza): 75 000 doze, 251 de reactii adverse, niciuna anafilactica
  E clar că AstraZeneca e si mai puțin eficient, si un pic cam prea „zgomotos”.
  Pfizer ul pare cel mai eficient si ușor de suportat.

  • Mai calculează. Cele mai puține reacții adverse sunt la moderna. Apoi Pfizer.

  • @Bilic: cele mai multe reacții adverse la Pfizer au apărut la rapel, cu Moderna nu s-a început rapelul. Posibil să fie cam la fel.
   Cert este că cele două pe bază de ARN mesager au o eficiență superioară lui AstraZeneca și vin cu reacții adverse mult mai puține.

  • Corect, la moderna nu a început rapelul iar la Pfizer au fost mai multe reacții la rapel. Oricum par mai ok și din punctul asta de vedere decât cel de la astra.

 2. Doar cine a intervinit in soc anafilactic stie ce inseamna salvarea unei vieti in maxim 4-5 mi8nute de resuscitarea cardio-respiratorie cu administrare de hemisuccinat hidrocortizon (HHC) , adrenalina, romergan si miofilin.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.