G4Media.ro

Gest responsabil într-un sat din Vrancea: un preot îndeamnă credincioșii să stea…

Gest responsabil într-un sat din Vrancea: un preot îndeamnă credincioșii să stea acasă în Noaptea Învierii și îi asigură că va duce lumânări în locul lor la cimitir

Valeriu Roșcan, preot în satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni din județul Vrancea, consideră necesare măsurile dispuse de autorități de la declanșarea stării de urgență în România, pentru protecția sănătății populației și vine cu o soluție pentru credincioșii localnici pentru Noaptea Învierii.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, părintele le propune acestora ca în timp ce ei stau acasă, el împreună cu dascălul să meargă să aprindă lumânări la toate mormintele din cimitirul parohiei pe care o păstorește. În plus, credincioșii vor avea parte și de alte surprize.

„Dragii mei, ENORIAȘI AI PAROHIEI DRAGOSLOVENI! Datorită măsurilor luate de către autorități, măsuri binevenite în sprijinul protejării sănătății noastre, fac acest apel către voi toți, fiii mei duhovnicești ca în noaptea ÎNVIERII lui HRISTOS Domnul să rămâneți ACASĂ! Prin contribuția unor oameni credincioși, vrednici și responsabili, vom putea aduce LUMINA ÎNVIERII la casele dumneavoastră după oficierea Slujbei ÎNVIERII și a SF. LITURGHII! Acest lucru se va întâmpla între orele 3 și 5 ale dimineții! Știu că nu aveți posibilitatea de a ajunge la mormintele celor dragi, drept pentru care, în Noaptea ÎNVIERII va fi o persoană care va pune câte o lumânare tip candelă la toate mormintele din cimitir! După oficierea Slujbei, voi merge însoțit de cântăreț în toată parohia, lăsând mai multe lumânări tip candelă pe toate străduțele parohiei, precum și la toate Troițele din parohie! Tot acolo, la troițe, veți găsi și Sf. Pască! Vă rog sa fiți responsabili, să rămâneți acasă! Știu că este greu și vă scriu cu lacrimi în ochi, căci mi-e dor de fiecare dintre voi, dar bine este să ne protejăm, să nu îngreunăm munca autorităților, a medicilor, a polițiștilor, jandarmilor, a celor din armată și a tuturor celor ce acum sunt în spitale, luptând cu boala ori în stradă pentru binele nostru! Vă iubesc și vă rog să-mi respectați cuvântul! Rămâneți acasă! NOI VENIM ȘI VĂ VESTIM ÎNVIEREA LUI HRISTOS! Răbdare să aveți. Ajungem la toți, între 3 și 5 ale dimineții! Vă iubesc și Vă îmbrățișez cu drag! Hristos în mijlocul nostru!” este mesajul preotului.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Degeaba bieții oameni stau acasă în noapte Învierii iar în rest umbla după cumpărături.Lucrez la o piață și știu cum e treaaba, îmbulzeală nu gluma. Piețele și absolut toate magazinele trebuiau închise pt o luna de zile.Oamenii se îmbolnăvesc in magazine,în piețe,în mijloace de transport și nu în cimitire. Deci,consider doar pe jumătate acest mesaj responsabil.

  • Nu, nu este degeaba…. asta demonstreaza mentalitatea noastră ca nație că de Paști trebuie să avem neapărat stomacul plin cu de toate…
   Dacă după o asemenea sarbatoare nu facem o indigestie alimentară să sunam la 112 , înseamnă că nu existăm!

  • Toată stima pentru acest preot! Câți ca el! Da în piețe e jale! Indolenta maximă! Ce este aia igienă sau grijă! Altcineva să rezolve! Nu eu! Altcineva sa mi protejeze sănătatea! Nu eu! Altcineva are doar obligații și îndatoriri Eu am doar drepturi! Drepturi fără îndatoriri! Chemam presa imediat și tăvălește pe jos cu cei care au tupeul sa nu respecte drepturile acestor mușterii care își bat joc de viata lor de banii noștri din taxe și impozite ca plătim la greu taxe și impozite! Asa se gândește în România unde politica acestei țării se face pentru Voturi și pentru afacerile politice care au dus România la coada Europei! Le da voie la biserică Rușine, guvern PNL Pentru distracția asta ne distrugem personalul medical secatuim bugetul sănătății!
   Evident popii o sa adune la bani din pomeni și acatiste anii buni de acu încolo ca ei își permit sa se ascundă sa fie grași și frumoși! Rușine Orban! Rușine Bor! Rușine afaceriștilor cu viata oamenilor!

 2. Un gest responsabil și de bun simț! Felicitări părinte… câteodată se face primăvară și cu o singură floare!

 3. Uite un om cu conștiință. Se teme pentru enoriași si ar fi neplăcut ca ieșirea pe străzi să genereze haos si boală sau ceva mult mai tragic. Problema trebuie tratată cu maturitate si responsabilitate. Nu degeaba si vorba „paza bună trece primejdia …”

 4. Felicitari domnule, foarte bine sa mai vedem si exemple pozitive ca nu toti sunt cu mentalitate de ev mediu, exista si oameni responsabili acolo

 5. Felicitari parinte!!!!

 6. In sfarsit un popa ortodox care are ceva inteligenta!
  Ce i drept nu multa ,ca daca ar fi avut nu s ar fi facut popa ortodox