G4Media.ro

Germanii, îndemnaţi de Merkel să se izoleze de Paşte / Începând de…

Germanii, îndemnaţi de Merkel să se izoleze de Paşte / Începând de vineri, interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii la Berlin

Cancelarul Angela Merkel îi îndeamnă pe germani să nu circule de Paşte şi să se întâlnească cu un număr restrâns de persoane, pentru a contribui astfel la lupta împotriva celui de-al treilea val al epidemiei covid-19, în contextul în care Berlinul impune vineri o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, relatează Reuters, citată de News.ro

”Trebuie să fie nişte sărbători de Paşte calme, împreună cu cei care vă sunt apropiaţi, cu contacte foarte reduse. Vă îndemn să vă abţineţi de la orice deplasare neesenţială”, a subliniat ea joi, într-un mesaj video.

Aceasta este singura modalitate de a ajuta personalul medical în lupta împotriva covid-19, subliniază cancelarul.

Angela Merkel a fost acuzată săptămâna trecută de faptul că a pierdut controlul asupra crizei sanitare, după ce a renunţat la un proiect în vederea impunerii unei carantine stricte de Paşte, după ce a ajuns la un acord în acest sens, cu două zile mai înainte, cu miniştrii-preşdinţi ai landurilor.

Cancelarul încearcă să dea vine pe conducătorii landurilor.

Ea îi acuză de faptul că au ”facilitat” al treilea val covid-19, din cauză că nu au respectat un acord care prevdea o consolidare a restricţiilor sanitare în cazul unei creşteri a numărului de îmbolnăviri.

Primăria Berlinului a anunţat că impune – începând de vineri – o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii.

De asemenea, începând de săptămâna viitoare, numai copiii muncitorilor consideraţi ”esenţiali” urmează să fie autorizaţi să se ducă la creşă.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter