G4Media.ro

Germania va închide consulatele rusești după ce Moscova a limitat la 350 numărul…

sursa foto:Twitter/RusBotschaft

Germania va închide consulatele rusești după ce Moscova a limitat la 350 numărul oficialilor germani din Rusia

Germania a anunțat miercuri că va închide patru din cele cinci consulate rusești prin revocarea licențelor acestora, o măsură de răzbunare după decizia Moscovei de a limita la 350 numărul oficialilor germani din Rusia, scrie Reuters.

Măsura reprezintă o retrogradare bruscă a legăturilor bilaterale pe fondul unei prăbușiri mai ample a relațiilor de la invazia Rusiei în Ucraina la începutul anului trecut.

Rusia a denunțat închiderile propuse ca fiind prost concepute și provocatoare și a declarat că va răspunde.

Ministerul de Externe al Germaniei a acuzat Moscova de escaladarea tensiunilor prin impunerea unor limite asupra numărului de oficiali germani. „Această decizie nejustificată forțează guvernul federal să facă reduceri foarte semnificative în toate domeniile prezenței sale în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt.

Guvernului rus i se va permite în continuare să opereze ambasada sa din Berlin și un consulat general, dar Germania se așteaptă ca restul să își înceteze activitatea până la sfârșitul anului, a precizat ministerul.

Germania își va închide propriile consulate din Kaliningrad, Ekaterinburg și Novosibirsk, rămânând în funcțiune doar ambasada germană din Moscova și consulatul din Sankt Petersburg.

La Moscova, Ministerul rus de Externe a condamnat ceea ce a numit „încă un pas neprietenos care vizează distrugerea în continuare” a legăturilor bilaterale.

Acțiunile Berlinului „nu vor rămâne fără răspuns din partea noastră”, a declarat acesta într-un comunicat, fără a da detalii.

Relațiile dintre Rusia și Germania, care obișnuia să fie cel mai mare cumpărător de petrol și gaze rusești, s-au rupt de la invazia din februarie 2022, iar Occidentul a răspuns cu sancțiuni și livrări de arme.

Germania plănuiește să îndepărteze zeci de angajați care lucrează la misiunile sale din Rusia după ce Moscova a impus limite asupra numărului de persoane care au voie să lucreze în această țară.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. hai germania, hai ca se poate…‼️‼️‼️‼️‼️‼️afara, cu muscalii din tara…😂😂😂😂😂😂😂😂