G4Media.ro

Germania va cumpăra avioane F-35 / Bugetul pentru avioanele produse de Lockheed…

Sursa foto: lockheedmartin.com

Germania va cumpăra avioane F-35 / Bugetul pentru avioanele produse de Lockheed Martin este de 10 miliarde de euro / Primele 8 avioane vor fi livrate armatei germane în 2026

Germania a decis să cumpere avioane și echipament militar cu banii din fondul special de aproximativ 100 de miliarde de euro.

Comisia pentru buget a parlamentului german a aprobat alocarea a 13 miliarde de euro pentru proiecte de achiziţii militare de către Germania, inclusiv 10 miliarde de euro pentru cumpărarea de avioane F-35 produse de gigantul american Lockheed Martin, a anunţat miercuri ministrul apărării Christine Lambrecht, potrivit Reuters.

Acestea  sunt primele achiziții majore făcute cu bani  din fondul special pentru investiţii şi proiecte de înarmare, anunţat de cancelarul Olaf Scholz în urma lansării invaziei ruse în Ucraina.

”Acesta nu va fi probabil suficient pentru a acoperi lacunele care au apărut în anii trecuţi pentru că am neglijat achiziţiile”, a afirmat Lambrecht referitor la fondul special.

Germania are în vedere să cumpere în total 35 de avioane F-35, precum şi echipamentele aferente şi rachete şi alte arme pentru dotarea aparatelor de zbor.

Primele opt avioane F-35 vor fi livrate armatei germane în 2026.

Noile avioane vor înlocui modelul Tornado, singurul avion din dotarea forţelor germane capabil să poarte bombe nucleare americane aflate în Germania şi care pot fi utilizate în cazul unui conflict.

Avioanele Tornado se află în dotarea forţelor aeriene germane încă din anii ’80, iar Berlinul intenţionează să renunţe la ele până în 2030.

În luna februarie, cancelarul Olaf Scholz a anunţat o creştere masivă a cheltuielilor pentru apărare, precizând că acestea vor depăşi pragul de 2% din PIB stabilit ca angajament de statele membre NATO, în contextul în care conflictul din Ucraina a forţat Berlinul să-şi regândească politica externă şi de securitate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Iar in 2026 poate ne milogim sa achizitionam secandurile lor fabricate in anii 80′ ,asta daca le platim evident la pret de nou,ca doar suntem negustori priceputi la produsele secand 😄

  2. Își bat joc amerlocii de ei cum vor. Și ce avioane aveau în anii ’40, secolul trecut. Cum să dai bani pe mizeriile ălea de f35?

    • Ohoo Mos ene , nu stiam ca esti expert in aeronautica

    • F35 este avion de top la americani, il dau pe o galagie de bani.
      Noi saraci care ne vindem tara pe nimic luam F16 recycle.

    • a iesit ciolovecu debilizat sa exprime pareri; nu sunt bune ciolovec, nu scrie made in rasha pe ele, asa e? mai bine niste gonoaie sovietice, ca si tine, tot gonoi sovietic

  3. Mos Ene a pus ochii pe niste Suhoaie

  4. Cu astea or sa supravegheze romanachi care trag chiulu la sparanghel, sunt invizibile si romanachii numa se trezesc cu ele n ceafa. Adios frecat mentas