G4Media.ro

Germania relaxează politica de migrație în fața penuriei de forță de muncă

Sursa: Faire Mobilität

Germania relaxează politica de migrație în fața penuriei de forță de muncă

Germania va permite ca aproximativ 130 000 de rezidenți străini să își regularizeze statutul și va crea noi stimulente pentru a aduce lucrători calificați din străinătate, în contextul unei penurii de forță de muncă fără precedent, potrivit agenției Reuters, citată de boursorama.com.

„Vrem să creăm o lege modernă a imigrației”, a declarat miercuri ministrul de interne Nancy Faeser.

Noua lege, prima din cele trei planificate pentru anul viitor, vine în contextul în care cererile salariale determinate de inflație ating niveluri nemaiîntâlnite de zeci de ani și în timp ce marile grupuri industriale care formează inima celei mai mari economii europene pledează pentru mai multă imigrație.

La sfârșitul anului trecut, se estima că economia germană avea un deficit de aproximativ 400.000 de lucrători, iar de atunci blocajele au continuat să crească.

În conformitate cu noile norme, persoanele care trăiesc în Germania de cinci ani cu statut de „tolerat” – de obicei, persoanele ale căror cereri de azil au fost respinse – vor avea la dispoziție un an pentru a îndeplini cerințele pentru rezidență deplină, găsindu-și un loc de muncă, demonstrând că vorbesc limba germană și dovedindu-și identitatea.

Tinerii cu vârsta sub 27 de ani vor putea, în anumite circumstanțe, să solicite rezidență permanentă după numai doi ani.

De asemenea, legea urmărește să facă din Germania o destinație mai atractivă pentru migranți, facilitând lucrătorilor străini să-și aducă familiile.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Și milioanele de imigranți ucrainieni ce fac?

 2. Statele dezvoltate nu au găsit o soluție pentru creșterea natalității. Singura soluție simplă pentru politicieni este migrația . . .

 3. Si ce vrei, sa se culce politicienii cu tine ca sa faci copii? Numai astia ca tine de la AUR si alti fani Orban, Trump, Putin, Erdogan, Bolsonaro, Xi etc. cred ca statul poate face ceva pentru cresterea natalitatii. E in natura omului sa faca mai putini copii cand nivelul de trai creste. In vest au familiile bani sa stea 3-4 ani acasa, au concediu de maternitate cu bani garla. Au crese, gradinite, afterschool. Nu merge bai baieti nici daca interziceti avortul ca in sistemele totalitare.

  • „In vest au familiile bani sa stea 3-4 ani acasa, au concediu de maternitate cu bani garla”
   Nu stiu de unde te informezi dar esti prost informat. In vest nu exista asemenea beneficii. De obicei in vest femeile revin la munca chiar si dupa 3 luni de la nastere pentru ca nu isi permit sa ramana acasa

 4. Asta e o moda in Europa acum ca si in Romania firmele se plang ca nu gasesc forta de munca dar nu specifica ca nu gasesc forta de munca ieftina asta cauta ei sclavi moderni sa munceasca doar pentru o casa si mancare. Aduc imigranti in loc sa stimuleze natalitatea o sa le vina si nota de plata. Da deconteaza tot europenii lacomia firmelor si a politicienilor si pe urma or sa se intrebe de ce or sa voteze lumea extremisti Brexit etc.

 5. Care forta de munca, eventual cea sezoniera din Europa de Est? Migrantii pe care i-a primit Muti cu bratele deschise sunt intretinuti sociali.

 6. De ce să faci copii?O nouă generație de sclavi?Cazul Romaniei:Nivel de trai foarte scazut,educatie zero,locuri de muncă prost sau foarte prost platite,locuințe ioc,taxe in neștire, corupție la greu,etc!Ce viitor ar avea acei copii?Doar să plătească datoriile făcute de guvernanții lu’Pește!

 7. Oare am gresit ca l-am facut pro st gramada pe andrei,nu a aparut comentariul.

 8. Multumesc,asta a aparut.