G4Media.ro

Germania: Primele două școli închise din cauza Covid-19, în prima săptămână a…

Germania: Primele două școli închise din cauza Covid-19, în prima săptămână a noului an școlar. Plus: Cum a început școala în Hamburg, oraș comparabil ca mărime cu Bucureștiul

Câteva sute de elevi au fost trimiși acasă, vineri, din cauza unor cazuri de Covid-19 în două școli, în primul land german care a deschis săptămâna aceasta școlile pentru începutul noului an școlar, Mecklenburg-Pomerania Inferioară, potrivit TheLocal.de. Măsura vine la doar o zi după ce a doua cea mai mare zonă metropolitană a Germaniei, Hamburg, a redeschis la rândul său școlile.

În acest oraș, comparabil ca mărime cu Bucureștiul, predarea a fost reluată la clasă, în condiții normale, dar cu reguli de igienă stricte, în pofida creșterii numărului de cazuri de Covid-19 în localitate și în ciuda nemulțumirii multor părinți, referitor la condițiile de reluare a cursurilor, potrivit Die Welt.

Despre cazurile din Mecklenburg-Pomerania Inferioară, potrivit TheLocal.de:

  • Circa 800 de elevi de la o școală au plecat acasă după ce un profesor a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Profesorul nu predase la clasă săptămâna aceasta, dar toți cei 55 de colegi trebuie testați. Școala va rămâne închisă cel puțin până miercuri.
  • În același timp, 100 de elevi de la o școală primară din Rostock au fostr trimiși în carantină după ce un elev a fost confirmat cu noul coronavirus.

Citește integral pe Edupedu.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. La noi la ferma nu e nicio problema. Am pus mortii intr-o camera. Noi, supravietuitorii, ne-am ingramadit, toti 200 in cealalata camera. Eram doar 151 de pozitivi, dar acum s-a rezolvat si cu ceilalti. Stiti cum e, cu o moarte suntem cu totii datori, si pana atunci, macar iesim mai ieftin cu chiria.

    Cercetatorii britanici recomanda herd immunity, dar nu s-au mai adus la fel de multe turme la abator. Stam pe camera, si nu facem bani. Asa ca suntem bucurosi, cand in unele zile, ne dau si apa. Asteptam sa vina cineva sa ne elibereze din lagarul de munca. #standardeeuropene

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.