G4Media.ro

Germania preia de la 1 iulie președinția rotativă a Uniunii Europene

Germania preia de la 1 iulie președinția rotativă a Uniunii Europene

La 1 iulie 2020, Germania preia de la Croaţia, pentru a 13-a oară, preşedinţia rotativă a Uniunii Europene (UE) pentru o perioadă de şase luni. Statele membre care deţin preşedinţia lucrează împreună în grupuri de câte trei, numite „trio-uri”, pentru o perioadă de 18 luni. Trio-ul actual este format din Germania (iul.-dec. 2020), Portugalia (ian.-iun. 2021), Slovenia (iul.-dec. 2021), transmite Agerpres.

Priorităţile Germaniei la preşedinţia UE

Gestionarea crizei provocate de noul coronavirus se află în centrul provocărilor Germaniei în perioada preşedinţiei UE, conform programului aprobat de guvernul german la 24 iunie 2020. Documentul de 24 de pagini stabileşte obiectivul preşedinţiei de şase luni, care are ca slogan „Să facem împreună Europa mai puternică din nou”, scrie site-ul preşedinţiei, https://www.eu2020.de/eu2020-en.

Programul are la bază următoarele linii de orientare: depăşirea permanentă a crizei de coronavirus şi redresarea economică şi socială, o Europă mai puternică şi mai inovatoare, o Europă dreaptă, o Europă durabilă, o Europă a securităţii şi a valorilor comune, o Europă puternică în lume.

Alte subiecte aflate pe agenda preşedinţiei Germaniei sunt, conform site-ulu preşedinţiei, următorul cadru financiar multianual, schimbările climatice, digitalizarea, statul de drept sau rolul Europei în lume, negocierile UE cu Regatul Unit privind Brexitul.

Cea mai recentă preşedinţie a Germaniei la UE a fost asigurată în perioada ianuarie-iunie 2007.

sursa foto: Bundesregierung

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. În sfârșit niște vești bune.

 2. In sfrsit o veste buna sper sa rezolve treaba din germania cu pedofili,cu drogurile,cu homoxesuali,cu sclavagismul,si cu rasisti de germani care se cred si acum o rasa superioara pe pamint,

 3. O Europă a vorbelor goale, o Europă a la Iliescu.La vremuri noi, tot noi.Ce se mai aude cu forța și tăria Europei, diversitatea, unde sânt savanții Somaliei și Omanului?Cât au ridicat migranții orientului economia continentală?De câte ori a crescut pibul Germaniei din 2015 după importul masiv de arabi fără meserie și chef de lucru?
  .

 4. O Europă a vorbelor goale, o Europă a la Iliescu.La vremuri noi, tot noi.Ce se mai aude cu forța și tăria Europei, diversitatea, unde sânt savanții Somaliei și Omanului?Cât au ridicat migranții orientului economia continentală?De câte ori a crescut pibul Germaniei din 2015 după importul masiv de arabi fără meserie și chef de lucru?

 5. Aha, dupa ce tarile UE au calcat in picioare fara ncio ezitare drepturile omului, bagand popoare la inchisoare mascata? Despre ce vorbim? Toti sefii de stat si executorii care au aplicat aceasta incalcare a drepturilor omului si a dus la distrugerea a mult mai multor vieti,
  — inclusiv a bolnavilor care n-au mai avut access normal la resursele medicale pentru ca totul a fost deturnat „pentru” COVID-19, o minoritate dintre bolnavi (iar cei care au murit oricum aveau co-morbiditati si situatii chronice si n-ar mai fi trait mult), si distrugerea dementa a supply chains; plus anuntarea cu aroganta pompoasa „suntem in razboi (!!!!) contra unui virus”, si au declansat pattern-uri de interactiune sociala care au accelerat ajungerea virusului la cei susceptibili – ceea ce a dus la MAI MULTI morti —
  ar trebui judecati pentru crime impotriva umanitatii.

  Acuma alta dementa: cica toti sunt calare pe cale ca faca nu stiu cate vaccinuri. Asta cand se stie ca NU EXISTA vaccinuri pentru niciunul dintre coronavirusurile cunoscute (inclusiv cele care cauzeaza 10-15% din gripa sezoniera; nici cele care induc SARS si MERS), si asta pentru ca toate coronavirusurile evolueaza genetic rapid (sunt instabile pentru ca sunt ARN, etc, discutie de biologie); si se stie ca vaccinurile functioneaza foarte ineficace la batrani sau immunocompromisi, practic degeaba – pentru ca problema nu este cu antigenul ci cu sistemul imunitar defectuos – adica exact la cei care sunt cei mai vulnerabili la SARS-CoV-2. In loc sa se stimuleze sistemul immunitar (caci fara stimulare, nu exista sistem immunitar) pentru interactiune cu mediul, noi ii INCHIDEM IN CASA!!!!

  Dementa totala. Prostia la conducere. Indiferent ce tara este la carma – tot politicieni analfabeti sustinuri de „stiintifici” politruci care ii „sfatuiesc” pe sefii de stat, desi ei nu sunt decat specialisti ingusti si nu au o intelegere de ansamblu al fenomenului – exemplu sfatuitorului Sefei Comisiei Europene – un virolog cica. Niste criminali, toti.

 6. Foarte bine ca e a doua jumatate a anului. Asa poate tov Merkel sa organizeze niste targuri de Craciun. O sa fie invitati celebrii ingineri sirieni, Alergicii la Sparanghel, manevrand Camioane in Multime.

  Era o formatie asta, nu? Poate ne canta si la Bucuresti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.