G4Media.ro

Germania îşi propune să înceapă vaccinarea elevilor cu vârste între 12 şi…

Germania îşi propune să înceapă vaccinarea elevilor cu vârste între 12 şi 18 ani imediat după vacanța de vară

Germania are ca ţintă sfârşitul vacanţei de vară pentru a demara vaccinarea elevilor cu vârste între 12 şi 18 ani, transmite dpa, relatează Agerpres.

Odată ce vor debuta vaccinările la această grupă de vârstă – însă numai după primirea autorizaţiei din partea Agenţiei Europene a Medicamentului -, şcoala ar putea începe revenirea la normalitate, a afirmat marţi ministrul sănătăţii, Jens Spahn, la postul de radio Deutschlandfunk.

Vaccinurile ar putea fi administrate fie în incintele şcolilor, fie în centre de vaccinare.

La momentul actual, o treime dintre germani au primit cel puţin o doză de vaccin. Rata de imunizare creşte, iar incidenţa infectărilor este în scădere, a arătat Spahn.

‘Dacă putem menţine acest curs împreună, poate fi o vară bună’, a adăugat el.

Ministrul i-a încurajat pe cei cărora li s-au oferit vaccinurile de la AstraZeneca sau Johnson & Johnson să nu respingă programările, el insistând că serurile sunt ‘foarte bune şi foarte eficiente’.

Îngrijorările cauzate de cazurile foarte rare de tromboze asociate cu trombocitopenie la persoane vaccinate au încetinit ritmul inoculărilor cu aceste două seruri, menţionează dpa.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Un lucru bun pe care trebuie sa l urmeze si Romania!
    Cu cat mai multi vaccinati ,cu atat mai bine!

  2. @Eu : dar daca batranii si persoanele vulnerabile sunt vaccinate, atunci de ce mai vor si copii ? voi chiar nu ganditi ? care este rostul ? daca pe ei nu le omoara, ai persoanele vulnerabile vaccinate, care este scopul ca sa bagam ceva in copii, pentru o boala cu care ei nu au probleme. Iti vaccinezi copilul de un an impotriva bolilor de transmitere sexuala ?

    • Dacă toți adulții s-ar vaccina, probabil nu ar trebui vaccinați și copiii. Dar atata timp cât sunt adulți care refuza vaccinarea, singura soluție pentru protejarea copiilor este vaccinarea lor.

  3. Dar de ce sa nu fie vaccinați și copiii ? Nu aveți încredere în Sfântul vaccin ? Sa nu îmi spuneți că , copiii nu se pot îmbolnăvi și nu pot transmite covrigul mai departe .

  4. @dia : pentru protejarea copiilor ????? pe ei nu ai de ce sa protejezi ca pe ei nu le omoara !