G4Media.ro

Germania: Elevii vor da la timp echivalentul local al Bacalaureatului, în pofida…

Germania: Elevii vor da la timp echivalentul local al Bacalaureatului, în pofida crizei coronavirusului

Examenele de sfârșit de liceu din Germania se vor desfășura în pofida faptului că în această țară școlile au fost închise la nivel național în ultimele săpătămâni, în fața pandemiei de COVID-19, au decis miercuri autoritățile, potrivit Deutsche Welle. Decizia vine să pună capăt speculațiilor privind soarta echivalentului german al Bacalaureatului, problemă care a împărțit cele 16 landuri în mai multe tabere – cele care susțin amânarea, anularea sau desfășurarea la timp a acestor examene.

În Germania, învățământul este descentralizat, ceea ce înseamnă că, în general, deciziile privind educația se iau la nivelul fiecărui land. De aceea școlile nu s-au închis, în actuala criză, simultan în toată țara, ci pe parcursul unei perioade mai îndelungate, în funcție de deciziile locale.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nentii ca de obicei, corecti si seriosi.
    De asta germanii sunt mereu in frunte

    • Adauga si Ungaria, educatia online functioneaza perfect de 2 saptamani: in doar trei zile, intr-un weekend sistemul a fost pus la punct. Copiii se logheaza, obligatoriu, la ora 8.30-9.00 in sistem, iar profesorii se apuca de treaba. Scoala merge inainte.

  2. Nemții, popor fanatic al disciplinei cu orice preț, au nenorocit lumea în sec XX, au clocit două forme de comunism la fel de nenorocite și, mai nou, au trântit proiectul european și și-au distrus viitorul.Lăsați-mă cu nemțij voștri.Am prieteni șvabi care înafară de bani, nu văd nimic atractiv în Germania și ar fi venit ieri înapoi dacă n-am avea de 30 de ani fanarioți în buba aia de la București.

  3. altii dau bacu, noi avem 12 masini electrice ale primariei care vor umbla din casa in casa sa testeze milioane de bucuresteni si sa-i mute la hotel sau la cort.

    sper ca sunteti vaccinati de hepatita a/b ca sa rezistati la a imparti wc-ul si dusul cu zeci de oameni asimptomatici dar cu multe alte boli transmisibile cu care o sa va incuie Firea pt cel putin 14 zile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.