G4Media.ro

Germania: 3000 de persoane au participat la Hanau la o manifestaţie împotriva…

Sursa foto: captură video

Germania: 3000 de persoane au participat la Hanau la o manifestaţie împotriva urii, după uciderea a zece oameni, între care un român, de către un extremist

Circa 3000 de oameni au participat sâmbătă în oraşul Hanau din vestul Germaniei la o manifestaţie împotriva urii şi dispreţului faţă de rasa umană, transmite dpa, citând estimările poliţiei, relatează Agerpres.

Manifestanţii au purtat pancarte cu inscripţia „Trebuie să fie ucişi oameni mai întâi ca să fiţi indignaţi?”, „Drepturile omului, nu dreapta” sau „Rasismul ucide”.

Organizatorii se aşteptaseră la 2000 de participanţi la marşul care s-a desfăşurat din Freiheitsplatz – Piaţa Libertăţii -, în centrul oraşului, spre cele două locuri unde un german de 43 de ani a împuşcat mortal nouă oameni cu origine străină – inclusiv un român -, miercuri seara.

Sursa foto: captură video

Agresorul şi-a ucis şi mama în vârstă de 72 de ani, înainte de a se sinucide. Ulterior, s-a stabilit că bărbatul avea convingeri rasiste şi era bolnav mintal.

Politicianul ecologist Cem Ozdemir a depus sâmbătă o jerbă în memoria victimelor în piaţa Heumarkt, unde au fost împuşcate o parte din victime. Este greu de găsit cuvinte, a spus politicianul, exprimându-şi speranţa că „anul acesta va rămâne în istorie ca anul în care republica (Germania) trece la acţiune împotriva radicalismului de dreapta”.

Citește și

Cine era Tobias R., atacatorul din Hanau care a ucis zece persoane printre care și un român: Se credea un geniu privilegiat, care a descoperit legăturile și conspirațiile secrete ale lumii, fascinat de puterea telepatiei

Cine este tânărul român ucis în atentatul din Germania: Plecase de câțiva ani dintr-o comună din Giurgiu pentru a-și face o viață mai bună

Sursa foto: captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. VILI VIOREL PAUN

 2. Istoria arata ca amestecul aberant de populatii va produce mai devreme sau mai tarziu tensiuni, conflicte si chiar atrocitati. Procesele trebuie reversate. Sunt prea multi imigranti, de prea multe rase si culturi in Europa. Asta poate sfarsi decat prost. Dezideratele despre umanitate si lipsa oricarui rasism exact asta sunt: deziderate. Realismul spune ca solutia este impedicarea amalgamarii aberante de populatii.

  • @Victor – Comentariul tau respira prin toate cuvintele rasism! Care e diferenta dintre o piele alba si una galbena sau una rosie si una neagra? Diferenta de cultura nu are a face cu ura si intoleranta, asta pentru cultura ta generala, ci interpretarea gresita (sau voit gresita) a acestor diferente. Diferenta nu inseamna superior sau inferior. La un moment dat in viitorul omenirii, sper ca spre asta se indreapta, specia umana va depasi barierele rasiale si culturale, altfel nu stiu daca mai putem spera la acel viitor pentru ca drumul diferentelor poate sfarsi „decat” prost (ca sa ma exprim la nivelul tau de educatie). Si, apropo, istoria, asa cum ai spus, e istorie. Hai sa lasam istoria acolo unde ii este locul!

  • Istoria nu este ceva trecut si incapsulat. Este o suma de intalmplari si procese care tin de eternul uman si tinde sa se repete chiar daca de fiecare data altfel. Umanul ne spune ca oamenii vor sa cu cei asemenea lor, cu cei care li se aseamana. Daca s-ar putea din aceeasi familie, daca nu macar din acelasi trib. Etnii diferite pot coexista si sute de ani in pace in etape de relativa prosperitate. In perioadele grele, insa, oamenii tind sa se casapeasca unii pe altii. Atunci increderea revine in interiorul comunitatilor de oameni care se aseamana unii cu altii. Asa a functionat umanitatea de mii de ani. Atacul din Germania de acum este o confirmare ca nu se schimba nimic. Vor mai fi si altele si lumea va da vina pe extremism, pe discursul urii bla, bla. Adevarul este insa ca amestecarea de populatii nu face bine si nu poate folosi la nimic, decat poate celor care vor sa „pacifice” dupa aceea, adica sa instaureze dictaturi, ocupatii straine… Diversity is a weakness.

  • @Victor – De mult n-am mai ras atat! Si de mult n-am mai citit atat de multe cuvinte (cu pretentii inteligente) insiruite fara logica cu pretentii docte. Mai citeste baiete, mai informeaza-te! Poate totusi ar trebui sa-ti cauti alte pasiuni si sa lasi sociologia in pace, iti trebuie ceva eruditie pentru asta.

 3. La o știre despre o manifestație anti-rasism, apar comentatori xenofobi să ne arate tuturor că n-au învățat nimic din uciderea unor oameni. Sau e unul cu identitate dublă, ca să pară mai mulți.

 4. Voiam sa scriu cam ce a scris kafka, asa ca +1 pt comentariul lui. Cu completarea ca ce spune victor nu e deloc realist.

  Cum adica sa stea fiecare ‘rasa’ sau cultura sau cum vrea el sa ii spună acasă, cand suntem deja 7 miliarde pe glob și creștem hotărât? Mai ales in epoca mobilității si vitezei, era doar o chestiune de timp pana ne vom amesteca tot mai mult. E mare si pământul asta, dar nu nelimitat…

  Așa ca e normal si explicabil ca ne amestecam rasial și cultural, si nu e absolut nimic rău in asta, dimpotrivă. Insa succesul nostru că umanitate depinde de cat vom fi de toleranți si înțelepți in chestiunea asta.