G4Media.ro

George Simion: Urăsc acest stat artificial numit Republica Moldova / R. Moldova…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

George Simion: Urăsc acest stat artificial numit Republica Moldova / R. Moldova nu va intra niciodată în Uniunea Europeană şi asta nu înseamnă reunificare, înseamnă că suntem precum Germania şi Austria

Preşedintele partidului extremist AUR, George Simion, a afirmat la Prima TV, că urăşte “acest stat artificial numit Republica Moldova” şi a explicat că ţara vecină nu va intra niciodată în Uniunea Europeană şi că acest lucru nu înseamnă unificare, ci că am fi precum Germania şi Austria.

George Simion a fost întrebat sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de ce este interzis în Republica Moldova, transmite News.ro.

“Pentru activitatea mea unionistă. E subiectul săptămânii. Toată lumea ştie. Toată viaţa mea am fost interzis în Republica Moldova. A anunţat premierul, premierul Recean la solicitarea premierului Marcel Ciolacu. Marcel Ciolacu, în loc să urmărească obiectivul unionist al naţiunii române, se ocupă să-şi discrediteze adversarii politici. Eu am o interdicţie şi în Ucraina. Nu vorbeşte nimeni despre extremism. Kelemen Hunor are interdicţie în Ucraina, de exemplu, pentru că a făcut aceeaşi greşeală, ca să zic aşa, pentru că a vorbit despre minoritatea maghiară ale cărei drepturi nu sunt respectate, n-a fost lăsat să intre. Eu am vorbit despre masacrul de la Fântâna Albă şi de la Lunca comis în Al Doilea Război Mondial de sovietici, majoritatea ucraineni. Am spus că ar trebui să-şi asume responsabilitatea şi autorităţile de la Kiev şi m-am trezit cu această interdicţie în Republica Moldova. A spus premierul că eram bănuit că destabilizez situaţia”, a afirmat preşedintele AUR.

El a precizat că întotdeauna a fost unionist.

“Eu sunt unionist. Am fost întotdeauna unionist, am fost preşedinte al Acţiunii 2012. Practic, în mod paşnic, în mod democratic, prin voinţa ambelor părţi, noi pledam pentru unirea celor două state româneşti din prezent, deci, pentru desfinţarea statului Republica Moldova, de facto, o creaţie stalinistă. Nu suport şi nu mă împac niciodată cu acest concept de statalism moldovenesc. Am luptat împotriva lui. E un poet basarabean, Andrei Ciurunga, din Cahul, care a scris o poezie care defineşte foarte bine această situaţie: «Nu-s vinovat faţă de ţara mea / Nu-s vinovat c-am îndârjit şacalii / Şi că am strigat cu sufletul durut / Că nu dau un Ceahlău pe toţi Uralii â / Şi că urăsc hotarul de la Prut». Urăsc acest stat artificial numit Republica Moldova, am afirmat-o de nenumărate ori”, a afirmat George Simion.

El a mai fost întrebat dacă nu crede în varianta ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană şi astfel să ne reîntregim în comunitatea europeană.

“Proiectul european are dificultăţile sale în momentul ăsta. Republica Moldova nu va intra niciodată în Uniunea Europeană şi asta nu înseamnă reunificare de facto, înseamnă că suntem precum Germania şi Austria. Ori pe noi românii de pe ambele maluri ale Prutului ne-au despărţit doi criminali ai istorie, doi dictatori, Stalin şi Hitler prin pactul Ribbentrop-Molotov şi cred că soluţia este în actualele tratate internaţionale, în actualele alianţe din care facem parte, o unire paşnică precum au făcut-o germanii. (…) Nu contravine niciunui tratat, atâta timp cât acest lucru se face prin voinţa părţilor. Nu vor domnii de la Chişinău, m-au expulzat, vor să aibă propriul stat, vor să aibă guvern, parlament, preşedinte, vor să aibă propriile graniţe, vor să îi sprijine de la Alexander Soros la Banca Mondială şi la alţi indivizi care ţin Republica Moldova nu pe o orbită românească în momentul ăsta, ci pe o orbită nemţească, pe o orbită care ţine de sferele de influenţe internaţionale. Dar în acest moment, statul Republica Moldova nu are aceste elemente româneşti ale statalităţii sale”, a explicat liderul AUR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Te înțeleg George.
  Și eu gândesc la fel.

  • @iva… jalnic. Dar vei fi in evidenta alor tai ca ti-ai facut datoria de postac. Cu ganditu’ las-o mai moale. Austria si Germania, Mai tot Imperiul Britanic, Imperiul Spaniol vorbesc aceeasi limba dar sunt state diferite. Patronii vostri din Moscova va lauda si sustin acum, pana sunteti utili, dupa… dupa veti fugi cu totii, voi vitejii haurolaci, cu pasapoartele care deja le-ati scos deja in 2022, ca asta va sta in caracter: scandal mare, curaj in turma dar lasitate ca indivizi, nu ati pune mana pe arma sa luptati pentru tara.

  • Aderarea la UE valorează că o Unire! UE nu este un proiect static, nu se va limita la actualele tratate și NU va rămâne blocată că acum așa cum își doresc slugile Moscovei, ăștia cu „Europa Națiunilor” în gură.

 2. „Urasc acest stat artificial, care s-a prins de mult ca eu sunt agentul lui Putin”

 3. Hmm. Germania si Austria da? Eu stiam ca asta e fan Putin nu Hitler.

 4. Ati incurcat persoanele..Putin zice asta

  Forza HAUR! jos Europa! Hai Putin! Hai extremismul !

 5. Cum sa urasti un stat in care traiesc in majoritate romani?!?
  Acum inteleg de ce il admira pe Putin si e prieten cu Victor Orban.

 6. Iar nu si-a luat asta medicamentele?

 7. Puștan cordit cu fata de manelist și minte putina

 8. Un rusofil ordinar.
  Cine l-a lăsat să-și facă partid…mare pr0st a fost.
  Cra,cra,cra…

 9. J.egul asta ordinar ar amaneta-o si pe ma-sa pe doua ruble,dar pe restul romanilor…

 10. Sunteți cu toți jalnici,fara argumente dar cu aceași vrăjeală,Simion este omul lui Putin,schimbați textele astea expirate,ca și voi!!

  • Ioi… a sărit mu§tarul la „partid”. Trebuie mai mulți postaci să înfiereze cu mândrie haurolacă comentariile care subliniază adevărul: hĂu.ru este o formațiune neolegionară infiinţată şi coordonată de un „prieten” al GRU (lulea), prezidată de un individ cu legături cu serviciile ruse. Faza cu telefonul lui george(ta) care rămâne fără baterie tocmai in fața ambasadei Rusiei e un exemplu grăitor!

  • Uite, Cetatean oarecare, ca Squaf al tau s-a conformat si si-a schimbat numele si textul, asa putin, sa para diferit – ionut955. A dat-o pe aia cu iuropenii cei rai care nu o sa mai primeasca pe nimeni ca alea, alea…

 11. Adevarat. Ucraina si rep moldova nu o sa pupe sa intre in UE. Turcia si alte state asteapta de 20ani. Ue doar din mila le-a înscris pe lista aia.

 12. Așa zicea și o vecină de-a mea sâmbăta trecută cănd a fost cu colivă , la cimitir, la soțul decedat: Ne vom reuni , Năică , sunt sigură ,într-o lume mai bună.,.”😇