G4Media.ro

Generalul american Christopher G. Cavoli a preluat postul de Comandant Suprem al…

Sursa foto: Twitter / Jens Stoltenberg

Generalul american Christopher G. Cavoli a preluat postul de Comandant Suprem al Forţelor Aliate în Europa

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit luni despre ”momentul decisiv” prin care trece în prezent securitatea transatlantică, într-un context caracterizat de invazia rusă în Ucraina şi de ”creşterea competiţiei strategice”, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Stoltenberg a făcut această declaraţie în timpul ceremoniei desfăşurate la cartierul general militar aliat (SHAPE) de la Mons (Belgia), în cadrul căreia generalul american Christopher G. Cavoli a preluat postul de Comandant Suprem al Forţelor Aliate în Europa (SACEUR).

”Ni te alături nouă într-un moment decisiv pentru securitate transatlantică, marcat prin competiţia strategică în creştere şi revenirea războiului brutal în Europa”, i-a transmis Stoltenberg lui Cavoli în timpul ceremoniei.

Publicitate electorală

Acesta din urmă îl înlocuieşte pe generalul american Tod Wolters. Stoltenberg a evidenţiat legăturile lui Cavoli cu Europa. Născut în Germania în timpul Războiului Rece, el a crescut în Italia şi vorbeşte limbile franceză, italiană şi rusă.

Pe de altă parte, secretarul general al NATO a amintit că Alianţa se ”pregăteşte să dea bun venit” Finlandei şi Suediei ca noi membri, subliniind că aceste două ţări dispun de ”capacităţi şi forţe militare considerabile”.

Turcia a ridicat săptămâna trecută la summitul NATO veto-ul său asupra aderării acestor două ţări. Totuşi, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat că Ankara ar putea să nu ratifice aderarea lor la NATO dacă Finlanda şi Suedia nu îşi respectă promisiunile făcute Turciei, o referire la extrădarea unor persoane, cum ar fi militanţi kurzi şi alte persoane pe care Ankara le consideră teroriste.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. A se observa ținuta unui general USA comparativ cu „ținuta” generalilor cu burtă şi guşă made in Romania.

  2. Vorbim despre un popor care sta numai in izmene, ‘la baza’, si se smiorcaie in timp ce altii ii fura pamantul de sub picioare, neam de neamul lui.