G4Media.ro

GDS cere desființarea imediată a Institutului Revoluției Române: ”Sfidare la adresa memoriei…

sursa foto: Agerpres.ro

GDS cere desființarea imediată a Institutului Revoluției Române: ”Sfidare la adresa memoriei noastre”

Grupul pentru Dialog Social (GDS) cere desființarea imediată a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu, numindu-l ”instituție-fantomă” a cărei existență ”reprezintă o sfidare perpetuă la adresa memoriei noastre”.

Scrisoarea deschisă integrală a GDS:

Revoluția din 1989 a culminat cu ziua de 21 decembrie, când în București, la Universitate, mii de oameni au manifestat și au luptat cu mâinile goale, față-n față cu Armata, Miliția și Securitatea. Este un moment de vârf al eroismului, după cel de la Timișoara. Această rezistență în jurul „baricadei de la Inter“ a fost determinantă pentru tot ce s-a întâmplat în continuare, mai cu seamă în data de 22 decembrie, în toată România.

Cei care au luat puterea în după-amiaza zilei de 22 decembrie nu au nici o îndreptățire să se numească revoluționari și nu pot revendica această calitate acordată de statul român. Împrejurările istorice de după confiscarea Revoluției au făcut posibilă o anomalie și mai mare: au fost create instituții ale falșilor revoluționari. Una dintre acestea este autointitulatul „Institut al Revoluției Române“, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu. În prezent, aceștia doi sunt puși sub acuzare de către Parchetul General pentru crime împotriva umanității, petrecute după momentul în care au luat puterea. Dosarul Revoluției a fost încheiat și se judecă în prezent.

Publicitate electorală

În aceste condiții, Grupul pentru Dialog Social cere insistent desființarea acestei instituții-fantomă. Condusă de personaje controversate, suspectate de crime împotriva umanității, legitimitatea sa este nulă, iar existența ei reprezintă o sfidare perpetuă la adresa memoriei noastre. În aceste zile, când comemorăm 30 de ani de la Revoluție, Institutul a dovedit încă o dată că scopurile sale sunt departe de a cinsti memoria celor căzuți atunci.

Cerem Președintelui României și celorlalte instituții ale statului să facă acest gest de reparație istorică și de reconfigurare esențială a instituțiilor. Este strigător la cer că încă nu există un Muzeu al Revoluției Române, desfășurarea clipă cu clipă a evenimentelor de atunci este încă neclară, munca istoricilor a fost împiedicată permanent tocmai prin existența acestor false configurări instituționale, a căror menire a fost, în toți acești 30 de ani, să ofere legitimitate celor ce nu o au și nu o pot avea.

Foto: Ion Iliescu in platoul Televiziunii Romane (Agerpres)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

29 comentarii

 1. Corect, un Institut fantoma condus de calaii de la Revolutie:
  1) 17.12.2019; „Cum a ajuns Gelu Voican Voiculescu sa datoreze statului suma de 200.000 Euro, chiria pentru vila din Primaverii.
  Unul dintre cei mai puternici si influenti politicieni de la inceputul anilor ’90 REFUZA sa plateasca Chiria majorata de RA-APPS pentru vila de protocol pe care o ocupa in cartierul Primaverii din Capitala. Asa ca RA- APPS l-a chemat in judecata. In 2 Hotarari date in prima instanta, Voican Voiculescu a fost obligat la plata unei sume de aproximativ 200.000 Euro, reprezentand chirii, penalitati si dobanzi. Deciziile au fost contestate.”
  https://www.dw.com/ro/cum-a-ajuns-gelu-voican-voiculescu-sa-datoreze-statului-suma-de-200000-de-euro-chiria-pentru-vila-din-primaverii-ziarecom/a-51707923
  2) 21.12.2018: „29 de ani de la Revoluție! Unde lucrează acum Gelu Voican Voiculescu – Salariu uriaș
  Zilele acestea se împlinesc 29 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 și căderea regimului comunist. Una dintre figurile care s-a distins în acea perioadă e cea a lui Gelu Voican Voiculescu.
  Unde lucrează azi Voican Voiculescu.
  Omul care i-a condamnat la moarte pe soții Ceaușescu OCUPA funcția de Director al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.
  Mai mult, conform informațiilor apărute în presă în primăvara acestui an, Gelu Voican Voiculescu are un salariu de 7.359 Lei/lună, adică 88.308 Lei anual.
  Totodată, „Călăul” soților Ceaușescu are și Pensie.
  Potrivit ultimei Declarații de avere completate în anul 2016, ce a fost verificată de Bugetul.ro, în 2015, acesta avea o pensie de 1.920 Lei/lună.”

  • marii „anti-comunisti” din gds abia acum se trezira din somnul criogenic ?!

   din 2004 si paan acuma ce facura ?!

   „Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (prescurtat IRRD) este o instituție

   înființată prin Legea 556/2004

   cu scopul de a cerceta istoria revoluției române din 1989[1].”

   https://ro.wikipedia.org/wiki/Institutul_Revolu%C8%9Biei_Rom%C3%A2ne_din_Decembrie_1989

  • @x-link: Zau, si ce au „cercetat” din 2004 pana azi?
   #NIMIC PSDist, a fost infiintat de Adrian Nastase, Vacaroiu si Valer Dorneanu drept sinecuri pentru fostii comunisti ai lui Ion Iliescu!
   Sinecuri pe BANI grei!
   Ce au FACUT in atatia ANI?!
   #NIMIC PSDist, au luat salarii babane degeaba, taiand frunze la PSD!!
   La puscarie cu cei VINOVATI de MOARTEA a peste 1000 de Romani!
   Acei Eroi NU au murit ca sa-l vedem azi pe Gelu Voican Voiculescu sfidandu-ne in fata, cu un tupeu tipic comunsit, cum vedem si la urmasii lor din PSD!
   In nici o Tara normala din Lumea asta asa ceva nu e posibil: Peste 1000 de MORTI si nici un vinovat la puscarie dintre cei care au dat Ordinele!

  • @ LILI

   Cred ca e unul din singurele subiecte in care sunt(em) de acord

   Ilici & Co au dat o lovitura de stat

   Din pacate abia peste 20 de ani se vor desecretiza multe documente

   Dar de acolo pana sa afirmi ca tot PSD-ul e urmasul lui Ilici e ca si cum ai acuza-o pe merkelina ca e nazista, doar pt ca s-a nascut in germanika

   O poti acuza insa de faptul ca a dus la indeplinire planul lui hitlerika de a crea o Europa unita dominata de germanika

   July 25, 1940

   The speech by Funk, The Reich Economic Minister, had a sensational effect as a kind of distillation of long deliberations on the economic reorganization of Europe.

   It was regarded as a kind of semi-official blueprint for all the occupied countries.

   Discussions about the structure and organization of German and European economy after the war and about the effects which the war will have upon world economy have been filling the columns of the German and foreign press to an increasing extent in recent times.

   Catch phrases of all kinds abound, the favorite being ‘the Greater European economy’.

   Whatever truth there may be in this notion, one must recognize first of all that

   this Greater Europe

   does not yet actually exist,

   that it has first to be created and that within its area there is still much friction.

   […] the new European economy must grow organically.

   The coming peace-time economy

   must guarantee for Greater Germany

   a maximum of economic security

   and for the German nation a maximum consumption of goods

   to raise the level of the nation’s well-being.

   The European economy must be adapted to achieve this aim.

   Development will proceed by stages and differently in different countries;

   it is still beset with numerous uncertainties, for – we must never forget – we are still at war!

   www[.]eu-facts[.]org/en/roots/06_economic_reorganization_europe.html

  • Bai postacule. De fapt ești Troll!
   Cum soarele ai ajuns sa divaghezi, cu așa nesimtiret, de la rolul comunistului Iliescu la ” fascismul” lui Merkel??…
   Ești de noaptea minții!
   …și o mai dai și cu citate „din presa internațională”, ne menționând sursa …
   Nu va mai saturați , sputnicilor!
   Marș la gunoi!

  • Se putea să nu-și lase urma lui băloasă limax- link-ul? Ca funcționar la ”agentura” luju a securiștilor infiltrați în justiție, patronată de turnătorul la securitate Dan Voiculescu, el este pus să scrie și despre ”pensiile speciale” dar și să facă pe ”conserva” antiliberală pentru că murăturile borșite se asezonează perfect cu terciul mucegăit al mafiei FSN-PDSR-PSD pe care îl hăpăie pofticios trolul analfabet. Sărmanul postac incult e atât de limitat în ”bradipsihia” lui încât se poate spune că el se află în ”somm criogenic” de când a fost fătat și nu se va ”trezi” nici dacă se reîncarnează de vreo două ori. ”Ce facura gds-ul din 2004 si paan acuma” n-o să afle nici ”peste 20 de ani” pentru ”ce facura” ei a fost să scrie iar X-link este analfabet și nu știe să citească. ” Ilici & Co au dat o lovitura de stat” cu sprijinul Securității lui Vlad Iulian, căpetenia lor asasină care a organizat diversiunile teroriste în încercarea de a păstra puterea pe care ei, cei de la Securitate o dețineau și de a-l salva pe Ceaușescu și care, când și-au dat seama că pierd partida pentru că erau prea slabi și nepregătiți ca să reușească ceva în afară de a omorî oameni, adică tot ce știau să facă ei, și-au oferit sprijinul găștii filosovietice a lui Ion Iliescu pentru ca, în schimb, să nu fie trași la răspundere pentru crimele comise. A fost momentul fondator al Mafiei FSN-PDSR-PSD care ține cu dinții de putere și după 30 de ani, mafie născută din crimă, minciună, ură, hoție,abuz, corupție, șantaj, fărădelege, trafic de influență, bișniță camuflată sub acoperirea de afaceri, activitați infracționale. PSD-ul de azi nu e numai ”urmasul lui Ilici” care e președintele lor de onoare, dar X-link e prea dobitoc și nu știe nimic, PSD-ul de azi își trage seva care îl mai menține în viață de mizeria marxist- leninistă care a animat spiritul de luptător împotriva oamenilor liberi al lui Ilici, este și azi un partid de tip bolșevic în cel mai clasic stil pentru că se vede după cum e condus și cum face politica. Dar ce pretenții să ai de la un troglodit infect ca X-link, el nu știe să scrie, cum a și recunoscut încercând să-și justifice greșelile, că pentru el scrie telefonul și nu înțelege ce citește, de aceea copiază de pe internet tot felul de tâmpenii care n-au legătură cu subiectul.

  • @ RE BORNA

   bai ametitule

   După căderea nazismului ă avut loc procesul de la Nuremberg.

   După căderea „comunismului” din estul europei ce proces ă avut loc ?!

   Stii cate milioane au murit in rusiika si in tarile din blocul socialist . Cauta ! Iti dau un hint: mult mai mulți oameni decat a gazat hitlerismul (national -SOCIALISMUL)

   Concluzia: căderea imperiului rus a fost o acțiune controlată, unificarea germano rusă urmând a avea loc peste 20 de ani (de ce crezi ca north streamul e blocat de USA ) ?

  • @ re BORNA

   Pt leneșii ca tine

   This work was carried out by a team of professors and researchers from the National Center for Scientific Research, the most important scientific institution in France.

   For a long time I wanted to transfer to an entry the numbers of assassinated by the communism indicated by that book for each country, updating them as far as possible.

   The numbers that I indicate in large letters are the result of adding to the estimates of that work those of other more recent studies.

   Numbers by country:

   China: 82 million dead
   USSR: more than 21 million dead
   North Korea: 4.6 million dead
   Vietnam: 3.8 million dead
   Cambodia: 2.4 million dead
   Afghanistan: 1.5 million dead
   Yugoslavia: 1,172,000 dead
   Germany: 815,000 dead
   Mozambique: 729,000 dead
   Ethiopia: 725,000 dead
   Romania: 435,000 dead
   Czechoslovakia: 262,082 dead
   Venezuela: more than 252,000 dead
   Poland: more than 235,000 dead
   Hungary: 210,000 dead
   Angola: 125,000 dead
   Colombia: 105,419 dead
   Albania: 100,000 dead
   Rhodesia / Zimbabwe: more than 50,000 dead
   Laos: 45,000 dead
   Bulgaria: 31,150 dead
   Cuba: 73,000 dead
   Peru: 37,840 dead
   Mongolia: 35,000 dead
   Philippines: 22,799 dead
   Greece: 15.401 dead
   Nicaragua: 5.000 dead
   Spain: at least 4,176 dead
   Argentina: 1,501 dead
   South Yemen: 1,000 dead
   Israel: 83 dead
   Uruguay: 66 dead
   West Germany and West Berlin: 35 dead
   United States: 10 dead
   TOTAL: More than 120 million dead

   https://www.outono.net/elentir/2017/12/18/the-more-than-100-million-deaths-that-communism-caused-divided-by-countries/

  • @ RE BORNA

   Dovada clara ca nu poti citi mai mult de trei rânduri (ca sa nu ti prajeasca microprocesorul de 20 hz) este ca ma acuzi

   ”…și o mai dai și cu citate „din presa internațională”, ne menționând sursa …
   Nu va mai saturați , sputnicilor!”‘

   fara sa vezi ca pe ultimul rând este un link (scris asa pt ca înțelepții de la g4 nu mi au permis sa il postez ca link clickabil )

   www[.]eu-facts[.]org/en/roots/06_economic_reorganization_europe.html

   http://www.eu-facts.]org/en/roots/06_economic_reorganization_europe.html

  • @ RE BORNA KM

   COPIAZĂ LINKUL SI DESCHIDE O NOUĂ FEREASTRĂ PASTEAZA ADRESA eliminând parantezele

   http://www[.eu-facts[.org/en/roots/06_economic_reorganization_europe.html

  • Hai, că i-a trecut diareea lui X-link. Când îl apucă, nu se mai oprește, trebuie să sai deoparte.

   Ce-a rezultat din zbuciumul bietei creaturi: Germania se unește cu Rusia după care vor face procesul comunismului împreună. Și GDS e de vină.

 2. Acum se va vedea cât de anticomunisti sunt Orban și Johannis! Acum e vremea faptelor în desființarea nenorocitului de institut condus de criminali. Rețineți dacă se va face ceva.

 3. GDS , creatia lui Siviu Brucan si Soros, hai sictir.Nemernicii astia de la GDS ar trebuie sa stie ca Brucan a fost un criminal mai mare decat Voiculescu.

 4. Corect este desfiintarea si a Institutului acesta de cacat dar si a GDS.
  De fapt, foarte multe institute si institutii ar trebui desfiintate pentru ca nu fac altceva decat sa parvina niste sinecuristi.

 5. În spiritul cerințelor proclamației de la Timișoara și în logica GDS o soluție ar fi desființarea tuturor instituțiilor care au la conducere foști comuniști și/sau securiști începând cu președinția și inclusiv GDS. Cred că mai simplu ar fi să fie eliminați conducătorii comuniști/securiști ai acestor instituții. În plus, toate instituțiile plătite din bani publici trebuie să-și prezinte public bilanțul anual ( ce activități au desfășurat, obiectivele îndeplinite și costurile acestora ).

 6. In primul rand trebuie sa fie desfiintata Jandarmeria, care nu este altceva decat fosta Securitate comunista.

  • @ florinn miratul

   Jadarmeria = fosta securitate ?!

   Pe ce lume traiesti „fratzikule” ?!

   Jandarmeria asculta tekefoane ca STS ?!

   Jandarmeria face anchete penale ca dna / diicot ?!

   Jandarneria e cea care inca nu a fost penetrata de sekuristii de rit nou

   De aceea Givernul nu a cazut pe 10 aug

  • Nu e adevarat. Jandarmeria este fosta militie. E o diferenta mare intre Militie si Securitate.

  • Dac-ar fi dupa mine, ar trebuie desfiintat mai repede actualul sistem de Justitie, regandita arhitectura sistemului si infiintat altul de la ZERO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Altfel, nu vom avea nicio sansa niciodata.

  • Hai, că jigodia de X-link este atât de bou încât se dă de gol, pe el și pe securiștii lui infecți de la luju, agentura infiltraților în justiție fondată de turnătorul la securitate, analfabetul Dan Voiculescu. E ceva normal pentru un postac incult și agramat cu e X-link, să fie atât de dobitoc.
   Păi, ”Jadarmeria = fosta securitate” pentru că așa a stablit HG 0749 din 5.07.1990 unde scrie că ”trupele de securitate” se transformă în ”trupe de jandarmi”. Dar cum ”fratzikul” X-link nu știe să citească, el ”traieste pe lumea” analfabeților de unde mai pleacă, din când în când, pe apa Sâmbetei.
   ”Jandarmeria asculta tekefoane ca STS ?!” – nu, Jandarmeria e aripa Securității însărcinată cu bătaia oamenilor în cap, gazarea și alte tactici operative de luptă împotrivă cetățenilor liberi pentru a apăra un guvern mafiot. Capii lor sunt tot aceiași care omorau oamenii în 1989 sau urmașii ălora, instruiți de criminali cu aceleași metode. D-aia se agită trolii împotriva noului guvern pe teme aparent fără legătură cu securiștii sau cu o miză mică pentru ei, gen ”pensiile speciale”, ”bugetul” pentru că le e frică să nu fie aruncat în aer mușuroiul infect din poliție, jandarmerie și alte centre de forță pe care încă le controlează mafia FSN-PDSR-PSD.
   ”jandarmeria face anchete penale ca dna / diicot”- bineînțeles, s-a văzut cum s-au purtat la 10 august, exact ca portocalele din dna/diicot aflate în slujba infractorilor, gen adina florea”
   ”jandarneria e cea care inca nu a fost penetrata de sekuristii de rit nou” -păi n-au loc, că e plină ochi de ” sekuristii de rit” vechi, asasinii din 1989 și uramșii lor, împreună cu trepădușii care îi sprijină.

 7. Zău mă, intelectualii de la GDS, ați fost informați că se pune de o nouă schimbare și vreți să prindeți locuri în „vagonul cu muzicanți”, adică: „la vremuri noi, tot noi”. Hai siktir, până acum ce- ați păzit?

  • Au scris dar cum troglodiții analfabeți nu știu să citească, ei rămân la stadiul de mânie proletară împotriva ”intelectualilor”. Aia tipic bolșevică , atât de specifică mafiei FSN-PDRS-PSD.

 8. Pe aceleaşi argumente, poate fi desfiinţată şi Academia Română, dacă şi executivul vrea.