G4Media.ro

Gazprom anunţă că Siemens Energy este pregătit să efectueze reparaţii la gazoductul…

Sursa foto: John MACDOUGALL / AFP

Gazprom anunţă că Siemens Energy este pregătit să efectueze reparaţii la gazoductul Nord Stream 1, dar susține că nu există suficient spațiu pentru realizarea mentenanței / Siemens dezminte

Gazprom a anunţat sâmbătă că Siemens este pregătit să efectueze reparaţii la gazoductul Nord Stream 1, dar nu există nicăieri spaţiu disponibil pentru realizarea acestei activităţi, o sugestie pe care Siemens a dezminţit-o şi a precizat că nu i s-a cerut să efectueze lucrarea, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Comunicatul vine după ce Gazprom a anunţat vineri oprirea completă a tranzitului de gaze prin gazoductul Nord Stream din cauza unor scurgeri de ulei detectate în timpul lucrărilor de mentenanţă la unica staţie de comprimare aflată încă în funcţiune.

Kremlin a dat vina pe sancţiunile occidentale pentru întreruperile şi îngreunarea lucrărilor de mentenanţă la Nord Stream 1. Oficialii occidentali au respins acuzaţiile, iar Siemens Energy a precizat că sancţiunile nu interzic lucrările de mentenanţă.

Deja Gazprom redusese fluxurile de gaze, la doar 20% din capacitatea gazoductului.

„Siemens ia parte la lucrările de reparaţii în conformitate cu actualul contract, au fost detectate defecţiuni iar compania este pregătită să le rezolve scurgerile de ulei. Doar că nu există niciun loc pentru a face reparaţiile”, susţine Gazprom pe canalul sau Telegram.

În schimb, reprezentanţii Siemens Energy susţin că nu li s-a cerut să efectueze reparaţii dar sunt disponibili, iar informaţia furnizată de Gazprom privind scurgerile de ulei nu afectează în mod normal operarea unei turbine.

Siemens Energy, care livrează şi asigură mentenanţa echipamentelor la staţia de compresoare Portovaya a Nord Stream 1, a dat asigurări vineri că scurgerile de ulei nu constituie un motiv tehnic pentru oprirea livrărilor de gaze.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Ma mir ca mai dau astia declaratii cu scuze penibile

 2. UE, prin liderii nealesi direct a blufat si a pierdut. Cu carti mai slabe trebuie sa te pricepi la sportul asta, altfel pierzi tot. De fapt pierde po pu li mea, nu ei. Restul e gargara…

  • Fără „părere” de rău îți transmit că poți să ne iei de la jumătate ! Și tu, și ruzzi tăi infecți. Băgați-vă gazu’ în kcur gunoaielor ! 🖕

 3. Trolli orcilor ar sta capra pentru gazul rusesc:-)) lol
  Decât să sough pwhula cracanelului pentru gaz , mai bine las centrala cu 1 grad mai jos și mai pun o bluza pe mine, doar sa nu mai luam gazul lor :-)))

 4. „Unii detesta sa fie liberi si vor sa fie sclavi. Își doresc sa fie obedienti, sa pupe talpa unui tătucă care sa le spuna ce sa facă după ce ii izbește cu capul de pereti. Dar asta nu e normal, e patologic, e nebunie, e boala, e defecțiune la cap.”
  :-))) lol sclavete

 5. Marea Europa a ajuns să se roage genunchi la Putin??!!! Să vedem la iarnă +?!!!

  • Nu se roagă nimeni băi oralistule ! Ruzzii tăi infecți o să ardă gratis mult gaz la iarnă. Și tu poți să o sougi odată cu ei, dar la moskva ! 🖕

 6. Nu stiu de ce va certati asa de tare… Greul abia incepe pt. Europa dar si pt. Rusia
  Aici castigatorul e America… Atat