G4Media.ro

Garda de Mediu a oprit 23 de tone de gunoaie amestecate și…

Sursă foto: Unsplash

Garda de Mediu a oprit 23 de tone de gunoaie amestecate și cauciucuri uzate la intrarea prin vămile Borș și Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la Borş II, judeţul Bihor, şi Nădlac II, judeţul Arad, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu 23.000 de kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului. Cele două transporturi au fost returnate societăţilor expeditoare, transmite News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de frontieră de la Borş II, judeţul Bihor, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au făcut controlul, la intrarea în ţară, pentru un mijloc de transport, încărcat cu 400 de kilograme deşeuri, cauciucuri uzate.

”Automarfarul, condus de către un cetăţean român, era încărcat cu deşeuri constând în anvelope uzate, 400 kg, care proveneau de la o societate comercială din Marea Britanie pentru o firmă din România”, precizează Poliţia de Frontieră.

Şi poliţiştii de frontieră de la Nădlac II, judeţul Arad, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au făcut controlul, la intrarea în ţară, pentru un camion, condus de un cetăţean roman.

”Conform documentelor prezentate, mijlocul de transport era încărcat cu 22.600 de kilograme deşeuri material plastic şi cauciuc, încărcate de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu Bihor şi Arad”, se mai precizează în comunicat.

În cadrul verificărilor, autorităţile de control au stabilit pentru prima situaţie că şoferul nu deţinea documentele complete de transfer, iar pentru cea de-a doua situaţie, în realitate, deşeurile transportate constau în hârtie, polistiren, plastic şi lemn, toate amestecate.

Poliţiştii de frontieră şi comisarii de la Garda de Mediu nu au permis accesul pe teritoriul României pentru deşeuri, acestea fiind returnate societăţilor expeditoare.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. cand o sa fim in şenghen o sa le mai poata opri cineva sau devenim groapa de gunoi a europei?

    • Dacă autoritățile statului si-ar face treaba da.
      Toate firmele care importa deșeuri să fie monitorizate. Arzi gunoaie pușcărie direct.

  2. Semianalfabetilor lemnele taiste ilegal nu le vedeti??? Numai 2 tiruri cu boarfele saracilor sunteti in stare sa opriti, ceva controale pe la Sebes, Alba Brasov nu va tine nu??? De Sintesti nu ati auzit??? I,p.o. cr.i til.or