G4Media.ro

Garda de Mediu a amendat cu 80.000 de lei o firmă care…

Foto: G4Media

Garda de Mediu a amendat cu 80.000 de lei o firmă care a poluat accidental râul Ialomiţa

Comisarii Gărzii de Mediu au amendat cu 80.000 de lei o firmă care se ocupă cu eliminarea sau reciclarea carcaselor şi a deşeurilor de animale, pentru poluarea accidentală a râului Ialomiţa, după ce, în urma unor controale, au constatat că au fost evacuate reziduuri lichide, cu miros specific, transmite agenția News.ro.

Garda Naţională de Mediu a anunţat, vineri, că în urmă cu câteva zile o echipă de comisari din cadrul Comisariatului General al GNM făcut o verificare pe malul râului Ialomiţa, în localitatea Ciulniţa din judeţul Ialomiţa, întrucât aveau informaţii că acolo este o conductă de deversare din care au fost evacuate recent reziduuri lichide de culoare albă, direct în apa râului.

Comisarii au constatat că staţia de epurare nu era pusă în funcţiune, dar ansamblul de echipamente ce formează extinderea staţiei de epurare prezintă urme evidente de utilizare recentă, reieşind faptul că au fost efectuate teste tehnologice şi totodată au existat cazuri recente de deversare accidentală a apelor tehnologice parţial epurate în râul Ialomiţa, acest fapt generând şi mirosuri dezagreabile.

După trei zile, a fost verificat din nou punctul de descărcare al apelor uzate epurate în râul Ialomiţa unde s-a constatat că pe conducta de evacuare a acestora nu existau scurgeri. Apele uzate tehnologice generate sunt colectate într-un bazin de retenţie de unde ulterior sunt vidanjate.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter