G4Media.ro

Garanții de securitate pentru Rusia: Macron refuză „polemicile acolo unde nu există”

foto: Emmanuel Macron Twitter

Garanții de securitate pentru Rusia: Macron refuză „polemicile acolo unde nu există”

Președintele francez Emmanuel Macron a respins marți orice controversă „acolo unde nu există”, după declarațiile sale privind viitoarele garanții de securitate pe care ar trebui să le primească Rusia, care au fost prost primite la Kiev și în Europa de Est, potrivit Le Figaro.

„Nu cred că ar trebui să facem mare caz de încercarea de a vedea controverse acolo unde nu există”, a declarat el la sosirea la summitul UE-Balcanii de la Tirana.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat în data de 4 decembrie că, în cazul în care președintele rus Vladimir Putin va fi de acord cu negocierile pentru a pune capăt războiului din Rusia, Occidentul ar trebui să ia în considerare oferirea de garanții Rusiei în viitoarea arhitectură de securitate.

A fost pentru prima dată când șeful unui mare stat occidental vorbește despre garanții de securitate pentru Rusia, statul agresor în Ucraina.

Macron s-a remarcat printr-o permanentă încercare de acomodare a intereselor Rusiei în anul invaziei din Ucraina. Președintele francez a avut dese discuții cu Putin, după care a spus public că Rusia nu ar trebui ”umilită”.

„Acest lucru înseamnă că unul dintre punctele esențiale pe care trebuie să le abordăm – așa cum a spus întotdeauna președintele Putin – este teama că NATO vine până la ușile sale și desfășurarea de arme care ar putea amenința Rusia”, a spus Macron despre propunerea sa pentru viitoarea arhitectură de securitate a Europei.

El a adăugat că Europa trebuie să se pregătească „cum să ofere garanții Rusiei în ziua în care aceasta se va întoarce la masa negocierilor”.

Reamintim că Vladimir Putin a acționat în permanență în sensul stopării extinderii NATO și UE în est, cu țările pe care Kremlinul le percepe drept aria sa de influență.

Rusia ar beneficia de pe urma negocierilor cu Ucraina și țările occidentale care includ o încetare a focului, permițându-i să-și pregătească armata pentru noi ofensive împotriva Ucrainei, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului pe 2 decembrie.

Vorbind alături de președintele american Joe Biden, Macron a declarat pe 1 decembrie că Occidentul „nu va cere niciodată ucrainenilor un compromis care va fi inacceptabil”.

De asemenea, Casa Albă a declarat pe 2 decembrie că „Putin nu a arătat absolut nicio înclinație de a fi interesat de un dialog de orice fel”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Bravo Macroane! Om cu principii, imi place de el. O tine una si buna: trebuie sa negociem cu Rusia, chiar daca propaganda (vestica) spune ca dronele ucrainiene zbarnaie pe deasupra Rusiei distrugand bazele ruse si deci, n-ar mai trebui sa ne facem atatea griji. Macrone, dar de ce mai trebuie sa „asiguram” Rusiei garantii de securitate (?), din monent ce bazele rusesti sunt aruncate in aer? Sau poate vrei sa zici ca ar trebui sa aparam Rusia de „dusmanii” ei?

  2. Multi ar dori ca SUA sa nu mai aiba influenta si in Europa, iar granitele sa se deseneze ca acum 100 de ani. Din fericire, doar mandatul lui Macron va fi desenat pe juma’ de pagina de istorie… Putin va avea mai mult, dar nu de bine.

  3. Nici n-ai ști ce să răspunzi la bazaconiile lui Macron. Dar mă mir că nu-i e rușine să mai dea ochii cu lumea.

  4. Are perfecta dreptate, deoarece este strict o problema interna a Aliantei Nord Atlantice, care se va discuta intre membrii aliantei: amplasarea focoaselor nucleare langa granitele Rusiei.

    Ca nu place celor din Est, logic ca nu place. Insa nu se vor amplasa focoase nucleare in tarile ex comuniste. Nu putem sa le amplasam in tari care nu au o armata care sa isi poate apara teritoriul.
    Atata tot.

  5. Franta stie cel mai bine. Cand au umilit Germania in cel de-al doilea razboi mondial, rezultatul a fost Hitler. Macron are dreptate. Cine nu-si cunoaste istoria este condamnat sa o repete.