G4Media.ro

GALERIE FOTO Zelenski, vizită surpriză în orașul Izium din regiunea Harkov, recent…

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski (Володимир Зеленський)

GALERIE FOTO Zelenski, vizită surpriză în orașul Izium din regiunea Harkov, recent eliberat după luni de ocupație rusă: „Ne mișcăm într-o singură direcție – înainte și spre victorie”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat miercuri o vizită surpriză în orașul Izium, recent eliberat în regiunea nord-estică Harkov, la cinci zile după ce forțele țării au recucerit orașul, relatează CNN.

Fotografiile de pe pagina oficială de Facebook a președintelui ucrainean îl arată pe acesta la o ceremonie în piața principală a orașului pentru a ridica steagul ucrainean deasupra clădirii administrative. Hanna Maliar, ministrul adjunct al apărării, a fost, de asemenea, prezentă.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski (Володимир Зеленський)

„Mai devreme, când ne uitam în sus, căutam întotdeauna cerul albastru. Astăzi, când ne uităm în sus, căutăm un singur lucru – steagul Ucrainei”, a declarat Zelenski în postarea pe Facebook.

„Steagul nostru galben-albastru este deja arborat în Izium-ul eliberat. Și așa va fi în fiecare oraș și sat ucrainean. Ne mișcăm într-o singură direcție – înainte și spre victorie”.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski (Володимир Зеленський)

„Vreau să vă mulțumesc pentru că ne-ați salvat poporul, inimile, copiii și viitorul”, a spus Zelenski, potrivit unei declarații publicate pe site-ul prezidențial.

„A fost extrem de dificil pentru voi în ultimele luni. Prin urmare, vă cer să aveți grijă de voi înșivă, deoarece sunteți cel mai valoros bun pe care îl avem”, a mai spus el.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski (Володимир Зеленський)

„Ar putea fi posibilă ocuparea temporară a teritoriilor statului nostru. Dar este cu siguranță imposibil să ocupi poporul nostru, poporul ucrainean”, a mai spus el.

În cadrul ceremoniei a fost ținut un minut de reculegere pentru a-i comemora pe cei care au pierit în timpul operațiunilor militare.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski (Володимир Зеленський)

Forțele ucrainene au preluat sâmbătă controlul asupra orașului Izium, marcând o lovitură strategică uriașă pentru asaltul militar al Rusiei în estul țării.

Izium, care se află în apropierea graniței dintre regiunile Harkov și Donețk, a fost sub ocupație rusă timp de peste cinci luni și a devenit un centru important pentru armata invadatoare.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski (Володимир Зеленський)

Moscova folosea Izium ca rampă de lansare pentru atacuri spre sud în regiunea Donețk, iar Kupyansk, la aproximativ 50 de kilometri la nord de Izium, ca nod feroviar pentru a-și realimenta forțele.

Prăbușirea Rusiei în nord-estul Ucrainei a stârnit furia loialiștilor lui Putin, care au condamnat abandonarea Harkovului de către Kremlin într-o rară manifestare de critici usturătoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Pai asta si inseamna: P.uie Mutin!

  2. Are sange in instalatie!

  3. Curajos presedinte Zelenski . Daca al nostru de la cotroceni avea 10% boashele astuia, am fi fost departe :-))
    apropo, cracanel isi mai baga un cui in talpa dupa ce vede aceste poze :-))) loool

  4. Da da sigur. Asa cum acu câteva luni kievul cădea. Asa cum armata victorioasa rusa a incheiat „operațiunea speciala” în cateva zile. Tot vedem cum Rusia câștiga. Încetul cu încetul. Până nu va mai exista.

    Și sa îți mai zic ceva. Chiar și dacă ukraina cade Rusia e terminata. Toți au văzut de ce sunt în stare. Europa și lumea libera va zice pa. Doar China și Coreea mai sunt cu voi.

  5. Ehh fleosc. Ăștia profesorii de care vorbești tu de unde veneau? Poate din Rusia cumva? Ce cautau acolo? Chiar și dacă e asa cum zici tu aceste jivine care au venit ca sa ajute la spălatul pe creier merita sa înfunde pușcăria. Tic toc curge timpul și Rusia dispare încetul cu încetul.