G4Media.ro

Galați: Un bărbat a fost prins în timp ce captura ilegal păsări…

sursa foto: captura video

Galați: Un bărbat a fost prins în timp ce captura ilegal păsări din specia Sticlete. Acesta folosea cuşti prevăzute cu dispozitive speciale pentru capturarea păsărilor

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi a informat că a întocmit dosar penal pe numele unui bărbat care a fost prins  în timp ce captura ilegal păsări din specia Sticlete, relatează Agerpres.

„La data de 3 iunie 2023, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Oraş Târgu Bujor a depistat, pe raza localităţii Târgu Bujor, în zona cunoscută sub denumirea de Lunca pârâului Chineja, un bărbat de 46 de ani, în timp ce captura, fără drept, exemplare de păsări din specia Sticlete (Carduelis). Persoana în cauză folosea cuşti prevăzute cu dispozitive special confecţionate pentru capturarea păsărilor”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Galaţi.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul paznicului de vânătoare din cadrul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi în circumscripţia căruia se află fondul cinegetic, au examinat păsările capturate, constatând că nu prezintă leziuni incompatibile cu viaţa sau alte răni. În aceste condiţii, cele patru exemplare au fost eliberate în zona din care fuseseră capturate.

„În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de braconaj (…), cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanei depistate”, precizează IPJ Galaţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. nu va place termenul de clanuri tig.anesti? ok. reiau: bine ca ii gasiti pe cei care prind 4 pasari, dar pe interlopi ii lasati sa zburde.