G4Media.ro

Gabriela Firea, întâlnire cu reprezentanţii UNICEF în România: Vom primi asistenţă tehnică…

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Gabriela Firea, întâlnire cu reprezentanţii UNICEF în România: Vom primi asistenţă tehnică pentru a elabora raportul periodic cu privire la implementarea Convenţiei privind Drepturile Omului / Discuţii privind recunoaşterea familiilor numeroase

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă că a avut o întâlnire cu reprezentanţii UNICEF în România şi că vom primi asistenţă tehnică din partea UNICEF pentru a elabora raportul periodic al României cu privire la implementarea Convenţiei privind Drepturile Omului. De asemenea, s-a discutat şi despre planurile ministerului de a recunoaşte familiile numeroase şi de a introduce beneficii pentru aceste familii cu trei sau mai mulţi copii, relatează News.ro.

”O întâlnire foarte bună cu UNICEF Romania. Colaborăm excelent în interesul tuturor copiilor! Garanţia pentru copii oferă oportunitatea de a aduce mai multe instituţii la aceeaşi masă pentru bunăstarea copiilor, iar rolul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, ca garant al acestui document, este esenţial”, spune ministrul Familiei pe Facebook.

Gabriela Firea arată că a avut o întâlnire de lucru cu doamna Anna Riatti, reprezentantul UNICEF în România, cu care a discutat despre proiectele importante ale ministerului şi cum poate ţara noastră beneficia de sprijinul şi experienţa UNICEF din alte ţări, totul în interesul copiilor.

”M-a bucurat deschiderea UNICEF de a colabora îndeaproape mai ales în acest moment potrivit din punct de vedere administrativ şi politic. Avem acum posibilitatea să modificăm cadrul legislativ sau să venim cu noi acte normative în interesul tuturor copiilor din România, nu doar a celor care sunt în situaţii limită. Am discutat concret despre cum se poate implica UNICEF şi există deja o colaborare strânsă cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Am primit completările în ce priveşte Planul de acţiune al Garanţiei pentru Copii şi contăm pe suportul UNICEF pentru monitorizarea implementării Strategiei naţionale privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului”, spune ministrul.

Gabriela Firea precizează că de asemenea, vom primi asistenţă tehnică din partea UNICEF pentru a elabora raportul periodic al României cu privire la implementarea Convenţiei privind Drepturile Omului.

”Am discutat cu Anna Riatti şi Voichiţa Tomuş, specialistul UNICEF în protecţia copilului, şi despre planurile ministerului de a recunoaşte familiile numeroase şi de a introduce beneficii pentru aceste familii cu trei sau mai mulţi copii. Împreună cu secretarul de stat Doina Pârcălabu, le-am transmis celor de la UNICEF că se pot baza pe echipa ministerului şi pe ANPDCA, condusă de preşedinta Elena Tudor şi secretarul general Cristina Cuculas. Mă bucur că noi putem dezvolta şi mai mult serviciile pentru copii cu experienţa lor”, mai scrie Firea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. e plina rahova de familii numeroase

  2. Unii ar trebui sa fie castrati sau alocatiile de copii sa fie date in carduri de pe care sa nu poata cumpara bautura!

  3. Miercure binecuvântată! Hahahaha

  4. Cand Firea se ocupa de drepturile omului, putem fi siguri ca Romania a luat-o de mult pe aratura… cu sanse mici de redresare in urmatorii 20 de ani. Asta e la fel cum a fost pus acel pesedist la relatia cu diaspora, cand el canta ca se mictioneaza pe acestia, cu 2 ani mai devreme.