G4Media.ro

Gabriela Firea: ”Fiecare familie care pleacă la muncă în străinătate va trebui…

Sursa foto: Pixabay

Gabriela Firea: ”Fiecare familie care pleacă la muncă în străinătate va trebui să anunţe autoritatea locală în grija cui lasă copilul şi care este persoana responsabilă să aibă grijă de acel copil”

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, susţine că mulţi copii ai căror părinţi au plecat la muncă în străinătate au rămas în ţară cu persoane care nu le mai pot întreţine financiar, iar pe viitor familiile vor trebuie să anunţe autorităţile în grija cui rămân aceşti copii.

Gabriela Firea a afirmat, la Iaşi, în cadrul unei dezbateri despre prevenirea abandonului şcolar, că în Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a fost înfiinţată o direcţie care se va ocupa împreună cu autorităţile locale de copiii care au rămas în România şi ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

„Aceşti copii au rămas aici cu bunici care între timp au îmbrătrânit sau nu mai au resurse financiare. Nu mă refer la cazurile fericite în care părinţii au plecat la muncă şi trimit lunar bani, astfel încât copiii, chiar dacă sunt lipsiţi de prezenţa şi iubirea părinţilor, au totuşi bani pentru a-şi cumpăra rechizite, haine sau alimente. Noi avem 40.000 de astfel de situaţii, în care copiii au fost lăsaţi în grija unor persoane care sunt binevoitoare dar nu se mai descurcă”, a declarat Firea.

Ea a explicat că pe viitor „fiecare familie va trebui să anunţe autoritatea locală în grija cui lasă copilul şi care este persoana responsabilă să aibă grijă de acel copil”.

„Trebuie să fie o persoană sau două persoane care să îşi asume în faţa autorităţilor grija pentru acel copil. Va duce la eradicarea acestui fenomen atât de grav, pe de o parte abandonul şcolar, iar pe de altă parte familii care lasă copiii în plasament pentru că nu au posibilitatea să le asigure traiul zilnic”, a adăugat ministrul Familiei, Gabriela Firea.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Cam târziu….. după ce au fost distruse generații de copiii….😔😔😔😔😔

 2. Și cu rădăcina problemei cum rămâne? Că doar n-au plecat de prea mult bine, au plecat fiindcă PSD n-a dezvoltat țara timp de peste 20 de ani. Și cum va vota poporul? Tot PSD 30-35%, popor de vite.

 3. Oare era nevoie de un minister cu tot ce implica el / salariati / buget / sedii etc pentru o firesca regula ?

 4. Aoleu, doamna Firea, si daca nu anunta, ce faceti? Ne spuneti si noua? Le luati copiii, precum ticalosii aia de la Barnevernet?

  Doamne apara si pazeste…

 5. Dar nu putem sa aruncam sesizarea direct la cos, unde oricum va ajunge?
  Instituțiile statului trebuie sa fie mai întâi curățate de mafia psd-udmr si apoi, poate, vor începe sa funcționeze.

 6. Fiecare copil care rămâne fără părinți in țara asta trebuie sa știe ca voi sunteți de vina! Sunteți răspunzători pentru jaful continuu de 30 de ani și pentru bătaia de joc la care supuneți aceasta țara. Voi faceți împrumuturi pe spinarea acestor orfani și voi sunteți cei care ii jefuiți. Voi sunteți de vina pentru indobit.ocirea continua si umilirea acestui popor.

 7. Vai,cum se preocupa de copii. Si ce le faceti tanti,ii luati de la cei saraci si.i dati la unii mai bogati?

  • Da, in America. Asa cum s-a intamplat si cu fetita aia din Mehedinti. Daca apare cineva cu posibilitati materiale mai bune poate lua un copil abandonat de parinti. Asa cica! Adica focile au aprobat si au dat share si like pe facebook, deci e ok.

 8. Duamna, legea exista de prin 2010-2011!