G4Media.ro

Gabriela Firea, despre conflictul cu Carmen Dan: Mi s-a spus că, deşi…

Gabriela Firea, despre conflictul cu Carmen Dan: Mi s-a spus că, deşi sunt conştienţi că am dreptate, nu este momentul să arate în mod deschis susţinerea/ Domnul Dragnea le spunea miniștrilor să nu mă ajute

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică seară, că după şedinţa de sâmbătă a Comitetului Executiv (CEx) al PSD, în care a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan, a fost sunată şi a primit mesaje de susţinere de la mai mulţi colegi, ea susţinând că situaţia din partid nu esta aşa cum a fost prezentată, drept „un succes fulminant” al lui Liviu Dragnea împotriva sa, transmite News.ro. Pe de altă parte,  Firea acuză că i se pun tot timpul piedici în realizarea proiectelor pentru Bucureşti şi este lăsată să se zbată singură, relatând că unii foşti miniştri i-au spus că liderul PSD Liviu Dragnea le-ar fi cerut să nu o ajute cu aceste proiecte.

Firea a mai spus că în CEx au existat două persoane care „au fost încurajate” să spună lucruri împotriva sa, iar majoritatea colegilor săi, care de obicei intervin în şedinţele partidului, nu au luat cuvântul, spunându-i că, deşi sunt conştienţi că ea are dreptate, nu au vrut să-şi arate în mod deschis susţinerea.

Firea a susţinut, la România TV, că în cursul zilei, dar şi sâmbătă, în timpul şedinţei CEx, a primit mesaje de susţinere din partea mai multor colegi din PSD.

„Mi s-a spus că, deşi sunt conştienţi că am dreptate, nu este momentul să arate în mod deschis susţinerea faţă de ce am spus eu. Este şi asta o consolare, dar ca şi atmosferă, pot să vă spun că nu este aşa cum a fost prezentat, ca un succes fulminant al domnului Dragnea împotriva mea, pentru că doar vreo două persoane au fost influenţate cumva ca să spună lucruri împotriva mea. (…) Ceilalţi colegi, foarte mulţi, nu au luat cuvântul, iar unii dintre ei vorbeau de fiecare dată în CEx. Este un semn de întrebare că oameni foarte vechi în partid, acum văzând cum se derulează lucrurile, au stat deoparte”, a declarat Gabriela Firea.

Ea s-a plâns, din nou, de atitudinea unui „domn deputat” care nu este membru CEX şi care a jingnit-o şi a avut un limbaj nepotrivit la adresa sa, ea spunând că liderul PSD, Liviu Dragnea, care era la doi metri de ea, nu a intervenit ci, dimpotrivă, l-a încurajat din priviri și i-a dat cuvântul.

„A avut un limbaj neadecvat un domn deputat care nu este în CEx. Nu este normal ca în CEx să se exprime faţă de un vicepreşedinte oameni care nu fac parte din CEx, să mă tragă la răspundere, să mă certe. Nu vreau să-i fac publicitate gratis şi să spun cine este, dar a mai avut astfel de reacţii în relaţia cu presa şi este dureros pentru mine să fiu la doi metri de domnul preşedinte Dragnea şi să nu intervină când un coleg care nu este în CEx are astfel de reacţii împotriva mea. Ba dimpotrivă, i-a dat şi cuvântul şi l-a şi încurajat din priviri. Aceeaşi persoană a avut o atitudine negativă şi faţă de reprezentanţii de la Bruxelles”, a afirmat primarul Capitalei.

Ea a mai spus că nu vrea să transforme Bucureştiul într-un maidan.

„La Târgul de Crăciun am fost lăsată singură, pentru că protestatarii de profesie au pătruns în piaţă, lăsaţi chiar de jandarmi şi au dărâmat scena. I-am reproşat doamnei ministru că a încercat să transfere răspunderea pe umerii prefectului, o funcţie publică mai rar amintită. Deodată a apărut ca personaj principal prefectul. S-a menţionat în presă numele prefectului, a doua zi purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a spus că prefectul a dat ordinul de intervenţie, asta după ce a văzut că intervenţia este considerată agresivă şi că sunt discuţii în spaţiul public, iar Jandarmeria, prin excese, are de suferit la capitalul imagine. A arătat cu degetul către prefect, apoi au asociat prefectul cu mine, pentru că a lucrat doi ani de zile cu mine”, a mai spus Firea.

Primarul Capitalei Gabriela Firea acuză că i se pun tot timpul piedici în realizarea proiectelor pentru Bucureşti şi este lăsată să se zbată singură, relatând că unii foşti miniştri i-au spus că liderul PSD Liviu Dragnea le-ar fi cerut să nu o ajute cu aceste proiecte. Firea dă exemplu episodul cu huiduielile de pe Arena Naţională şi susţine că acel colaj în care era prezentat faptul că oamenii au huiduit-o pe Simona Halep pe stadion a fost distribuit pe Facebook de filialele PSD judeţene cu acordul lui Liviu Dragnea, căruia i-ar conveni să aibă ea de suferit şi să fie pusă într-o lumină proastă, ca să nu crească în sondaje.

„Sunt miniştri care au venit şi mi-au spus, după ce nu au mai ocupat acea funcţie, că în şedinţe se spunea că trebuie să fie ajutat primarul general, că am promis cu toţii să facem lucruri bune, dar după aceea domnul Dragnea le spunea să nu mă ajute. Nici să transfere centura Capitalei la primărie, şi nu s-a transferat nici în ziua de azi, iar noi nu reuşim să răzbim în această problemă a traficului, şi sunt lăsată intenţionat să mă zbat de una singură, nici transferul RADET-ELCEN. Noi am transferat 300 de milioane de euro la compania municipală pentru cumpărarea creanţelor ELCEN. Nici în ziua de azi nu s-au făcut documentele, toate CET-urile s-au transferat gratuit la primării, dar la noi nici cu bani nu s-a încheiat acest proces şi avem numai beţe-n roate”, a declarat duminică seară Gabriela Firea, la România TV, citată de News.ro

Primarul Capitalei acuză că a fost blocată intenţionat de la început cu proiectele pentru Bucureşti şi nu a fost lăsată să realizeze proiecte mai mari, ca să nu crească în sondaje şi să nu aibă pretenţia să preia partidul sau să candideze la alegerile prezidenţiale.

„Eu voi continua toate proiectele de la PMB, voi continua să spun ceea ce este adevărat, că am fost blocată intenţionat încă de la început cu marile proiecte, că s-a spus ca eu să fac proiecte mici, la nivel de primărie, cu bugetul primăriei, să nu cresc prea mult în sondaje, să nu am pretenţia să candidez la prezidenţiale sau să preiau partidul”, a susţinut Firea.

Ea a amintit episodul cu huiduielile de pe Arena Naţională, când i-a acordat titlul de cetăţean de onoare Simonei Halep. Atunci, oamenii de pe stadion au huiduit-o pe Firea şi au aplaudat-o pe Halep, însă pe paginile de Facebook ale filialelor judeţene ale PSD a fost distribuit un colaj în care lucrurile erau prezentate în mod fals, cum că spectatorii prezentaţi pe stadion ar fi huiduit-o pe sportivă. Firea a spus că acel colaj a fost distribuit pe reţelele de socializare cu acordul lui Liviu Dragnea, căruia i-ar fi convenit ca ea să aibă de suferit şi să fie pusă într-o lumină proastă.

„Vă mai amintiţi episodul de pe Arena Naţională? Vă mai amintiţi acel colaj transmis pe Facebook? Acel colaj a fost transmis intenţionat cu acordul domnului Dragnea, pentru ca eu să am şi mai mult de suferit. S-a pus gaz pe foc, s-a făcut totul pentru că acel scandal care îi convenea lui Dragnea să se perpetueze şi eu să fiu pusă în imagine negativă în faţa românilor. Am spus să se scoată imediat acel colaj pentru că nu este un mod corect de comunicare”, a relatat Gabriela Firea.

Primarul Gabriela Firea a mai spus, duminică seară, că ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost prima pe lista liderului PSD, Liviu Dragnea, pentru funcţia de prim-ministru, după retragerea sprijinului premierului Mihai Tudose, dar că nu a primit votul în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

„Doamna ministru a scos dintr-un dosar nişte foi şi a spus că sunt nişte print screen-uri şi că o să arate ea care e adevărul. Ne luptăm cu statul paralel, dar noi avem statul paralel lângă noi, cu doamna ministru care vine cu convorbiri private”, a afirmat Gabriela Firea, citată de News.ro

Primarul Capitalei i-a reproşat liderul PSD, Liviu Dragnea, că nici măcar nu a luat cuvântul în timpul şedinţei CEx în care ea i-a cerut demisia ministrului Carmen Dan, iar în acest context a spus că Dan a fost prima pe lista lui Liviu Dragnea pentru postul de prim-ministru în locul lui Mihai Tudose.

„Doamna Carmen Dan a fost prima pe listă să fie prim-ministru în locul domnului Tudose. Eu ştiu relaţia dintre ea şi Liviu Dragnea. Nu au vrut colegii din CEx ca doamna Carmen Dan să fie prim-ministru”, a adăugat Firea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. A sosit momentul in care sa strigam Lupta Firea!?

 2. Ea s-a plâns, din nou, de atitudinea unui “domn deputat”…

  E vorba de Mitralieră Rădulescu, ce mai tura vura. E bun când zice de bine pentru voi, dar când vă ia la p…endulă, nu mai e bun, nu? Lasă, să vedeți și voi ce oameni aveți în partid, cu toate că mă îndoiesc profund că va lua cineva măsuri contra ghiolbanului. Și ca ăsta mai aveți o grămadă, de fac de rușine o autobază întreagă: Ștefănescu, Nicolae, Nicolicea, Bacalbașa, bețivul ăla de la Iași…
  Ia cu pâine, duamna Firea, că știai cum se manifestă gibonul și n-ai zis nimic până nu s-a luat și de tine. Ia cu pâine!

  • „Ea s-a plâns, din nou, de atitudinea unui “domn deputat” care nu este membru CEX şi care a jingnit-o şi a avut un limbaj nepotrivit la adresa sa, ea spunând că liderul PSD, Liviu Dragnea, care era la doi metri de ea, nu a intervenit ci, dimpotrivă, l-a încurajat din priviri și i-a dat cuvântul.”

   Hmmm… cam ca atunci cand PSDistii insultatu membre USR si Firea nu ii certa?

   Eu cred ca si pentru acea ele „era dureros” sa fie la cativa metri de duamna gospodina Gabi care nu a intervenit cu nimic… Nu? E nasol cand patesc ei, dar cand patesc altii, foarte bine, corect? Corect!

 3. Aici e vorba de rafuieli mafiote… Famiglia vranceanu-firea-pandele se ridica impotriva capo dit tutti capi!

  • Crezi tu? Eu credeam ca e vorba de nazistii de rezistenti care saboteaza relatiile PSD in scopul vanzarii tarii multinationalelor…
   Sau stiu eu ce fantezii mai aveti voi…

  • Draga imi_pasa_de_romania,
   Sa stiti ca avem o intelegere cu postacii psd-isti care prevede sa nu dialogam cu clonele indiferent de tabara… Ca sa deosebiti clona de original e suficient sa-i adresati o intrebare de identificare. In cazul lui @Pudila intrebarea e: Ce s-ar intampla cu veniturile tale in situatia in care usile ambasadelor ar fi lipsite de clanta?

 4. Ha, ha, ha… pana aici i-a fost lui Dragnea. L-a luat Voiculescu in vizor, suparat ca inca nu-si poate revizuii doasrele sa se abeasca de tot si sa mai ceara bani de la fraierii care se uita la antenele lui. Acum sa vezi ce o sa mai toace la el. Sa-l vezi pe gadea ce emisuni o sa-i mai dedice. Pacat ca nu mai latra si aia de a nascut, grecu, pentruca si ea toca mult. Daca o sa ajunga firea in locul lui dragnea o sa se revizuiasca toate dosarele puscariasilor. O sa fie ce nu a mai vazut nimeni pe pamnatul asta si nici mafiotii cei mai de temut nu au fost instare sa gandeasca. Succes baieti

 5. Ce mai, o victima Firuta asta!!! Cum apare ca o caprioara ranita, ca vai lupul cel mare si rau nu o lasa la ciolan… Da’ cand il pupa-i si-n cur si-n p…ens…ula, cum era madam??
  Acum cand simti miros de sange, cand toata tara va vrea morti, cand va luati mumu si de la rame, acum, gata nu mai e bun Dragnea?? Te „lepezi de satana”, sa-nteleg??
  Nu mai pacalesti pe nimeni, curva mica ce esti!!! Vrei doar sa-ti scapi pielea, ca a cam ajuns funia la par si acu’ pe ultima suta de metri, rupi lantul ca sa te amesteci printre cei ce va vor „ridica in furci”, in piete!!
  Indiferent de ce vei zice si face, vei ramane o curva PSD-ista, o lichea ordinara in frunte cu onanistul ala din Voluntari… A ajuns Bucurestiul asta, ghena de gunoi a lumii si tu bati campii cu proiecte blocate… Ati furat de la banii copiilor saraci, pana la bancile din parcuri…turnati asfalt si-n gropile din cimitir si tie iti sunt blocate proiectele!!
  Pentru tine ca si pentru toata ciuma psd-ista, un singur lucru: MUIE!!!!

 6. Aloo…domnu’ serban, n-aveti niste poze, niste filmulețe cu d-na Firea cu care sa ii închideți gura (daca mai puteți!) așa cum e tradiția în partid? E păcat să iasă doar dansa singură, cu dezvăluiri.
  Domnu’ brăiloiu, de ce nu ieșiți la ora de vârf , la un post tv de casa, și să-i faceți colegei de partid declarații d-alea pe care le-ați făcut Florinei Presadă? Nu fiți timid. Dvs puteți mai mult daca vreți. Are mai mult farmec dacă va încăierați public pe la televiziuni, decât dacă o lăsați singura pe d-na Firea sa arate în ce stare de putrefacție a ajuns partidul. Zău! 🙂

 7. Caracteristica de baza a PSD-ului este disciplina de partid … un aspect din care ar putea sa traga si opozitia niste invataminte.
  Intrebarea shakespiriana ce le sta colectiv in fata nu este “a fi, sau a nu fi?”.
  Ci “a fi – dar cum?”
  O disciplina de partid in slujba unor ambitii personale?
  Sau o disciplina de partid in slujba intregii societati?
  Daca raspunsul afirmativ se refera la cea de-a doua intrebare – atuncea partidul va trebui sa gaseasca forta interioara de-a chestiona si de-a relativiza modul in care a abordat responsabilitatea guvernarii pina in prezent.
  Puterea nu se masoara prin forta bruta sau prin forta cu care cineva se acroseaza de functii – ci prin abordarea realista a unor situatii critice.
  Un pas in laturi sau inapoi este uneori mai inteligent, pe termen lung, decit doi pasi inainte spre prapastie acum.
  Gestul de simbata al D-nei Firea se inscrie in continuitatea gesturilor D-nilor Grindeanu & Tudose – cu marele avantaj ca dinsa nu poate fi impinsa la demisie…
  Vom afla probabil in curind daca PSD vrea sa fie partidul unora sau al tuturor…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.