G4Media.ro

Gabriela Firea anunţă controale la centrele de plasament, în casele familiale şi…

Gabriela Firea anunţă controale la centrele de plasament, în casele familiale şi la asistenţii maternali: S-au înmulţit cazurile de violenţe verbale şi fizice, abuzuri sexuale, abandonul şcolar şi consumul de alcool şi substanţe interzise

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, pe Facebook, că va începe o serie de controale şi verificări în centrele de plasament, în casele familiale şi la asistenţii maternali, în urma cazurilor din ultima vreme, de violenţe verbale sau fizice, inclusiv abuzuri sexuale, precum şi a abandonului şcolar şi a consumului de alcool şi substanţe interzise. Firea a precizat că are deja 20 de cazuri grave, care s-au petrecut în perioada sărbătorilor de iarnă, relatează News.ro.

Ministrul Familiei a declarat că demarează controale şi verificări amănunţite în centrele de plasament, în casele familiale şi la asistenţii maternali, pentru că ”s-au înmulţit cazurile de violenţe verbale sau fizice, inclusiv abuzuri sexuale, precum şi abandonul şcolar şi consumul de alcool şi substanţe interzise”.

”Avem şi cazul unei minore care are acum sarcina în evoluţie, o minoră de 16 ani”, a spus ministrul, precizând că doreşte să afle dacă legea actuală este permisivă sau vorbim de neglijenţe în serviciu şi alte abateri care pot fi corectate.

Gabriela Firea a arătat că este convinsă de faptul că, în urma acord controale, va reuşi să pună punctul pe i, împreună cu autorităţile publice locale şi cu societatea civilă, pentru a pune ordine în acest domeniu.

”Am toleranţă zero faţă de aceste abuzuri la adresa copilor, fie că este vorba de violenţe fizice sau verbale, abuzuri sexuale sau alte tipuri de probleme. Am primit inclusiv situaţii în care nu s-au realizat la timp achiziţiile, şi copiii s-au culcat flămânzi şi au dormit în frig. Aceste lucruri nu trebuie să fie tolerate, şi nu trebuie acceptate”, a arătat Gabriela Firea, menţionând că ministerul cuprinde şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului.

Gabriela Firea a prezentat şi cel mai recent raport pe care l-a solicitat, în calitate de ministru, şi au fost deja 20 de cazuri grave care s-au produs în această perioadă a Sărbătorilor de Iarnă.

”Nu doresc să fac publice aceste exemple, pentru că vreau să iau legătura personal cu primarii şi preşedinţii de CJ din judeţele unde s-au întâmplat aceste nereguli, pentru a-i informa şi să găsim împreună modalităţi de a preveni astfel de situaţii neplăcute şi pentru a corecta cadrul legislativ, pentru ca lucruri de acest fel să nu se mai întâmple”, a spus Firea.

Ministrul spune că va ţine cont şi de experienţa oganizaţiilor non-guvernamentale care lucrează în acest domeniu.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Zic sa includeti asa-zisele centre sociale de sub obladuirea tuturor cultelor unde sunt concentrati zeci si sute de copii si sa vedeti ce se ntampla si pe acolo cu copiii

 2. Vedeți că nu e chiar Fire-rea, chit că buzele subțiri și ridurile de la colțuri spun altceva ?!
  Duamnă, lumea e rea, nu știe că sunteți dotată cu o „Enormitate” in piept sau altundeva!

 3. ”s-au înmulţit cazurile de violenţe verbale sau fizice, inclusiv abuzuri sexuale, precum şi abandonul şcolar şi consumul de alcool şi substanţe interzise”.

  ”Avem şi cazul unei minore care are acum sarcina în evoluţie, o minoră de 16 ani”, a spus ministrul…

  în grădina maicii domnului? în țara coaliției pentru famile? în țara moaștelor? în țara cu 90% încredere în biserică????

  Vaaai, da’ nu se poate! Precis exagerează iar vestul europei care are ce are cu românii! Cuuum?… Chestiile astea le zice chiar preacuvioasa Firea?!?
  Atunci oops!
  :)))))

  • Da, in mintea ei s-au inmultit. Asta a inteles. Pana in 2016 erau 0 cazuri, pana la 2020 erau 4-5 cazuri pe an iar acum in 2021 au fost 100000. Asta e logica ei de tomberon.

   Nu vrea sa accepte ca problema asta a existat dintotdeauna. Doar ca nu era publica. Nu avea nimeni curaj sa le dea in vileag. S-a vazut cum s-au comportat managerii cand presa ii lua la intrebari: ca nu are cum, ca X-ulescu acuzat de viol e om bun, ca sigur fata s-a dat la el, ca minte fata ca sa se razbune sau sa strice imaginea, ca sigur ea de fapt s-a indragostit de cineva, dar minte ca e angajatul etc etc etc.

   Toti matura problemele sub covor. Si vine Sarmea acum sa ne explice „ah vai, dar s-au inmultit, sunt socata”. Vomit.

 4. Bate toba ca indienii cand pleacă in control.

 5. Progresistul taliban, gunoiul societăți.

 6. *societății.

 7. Țața Leana ,în vizite de Lucru.
  Practic o să găsești doar mizerie PSD-istă.
  Bine că ai sunat din goarnă.
  Vei fi așteptată de PSD-imea din sistem cu pâine și sare .
  Acum nu sunt 🌹🌹🌹-firașii dar se găsesc ghiocei .

 8. Ce nenorocita a și început cu sindrofiile .
  Vezi fa sa ți se pună masă bogată .
  Poate pleci și cu niște purceluși de lapte că plocon .

 9. Noi o iubim pe duamna, e aşa frumoasă, ţine cu noi cei care nu ne face bine munca, ne ma-i dă un vaucer, ceva, un spectacol dinăla cu Olografu o so votăm din nou că e dea noastră. E unii care tot zice de conpanii şi justiţie, nu ştim noi maică deastea, e multe răutăţi maică.

 10. La pușcărie cu tine mincinoasă ce ești. Doar furați țara de 31 de ani și va tot zbateți să arătați că țineți cu noi. La gunoi cu tine.

 11. Țoampo, fă-te că muncești!

 12. Rezultatul a treijdă ani de pesedism, udemerism sau uselism.

 13. controalele nu se anunta,se fac inopinant. are dreptate @ Ioan, te vor astepta cu paine si sare si copii care fac tumbe de fericire.modelul VVD.

 14. Fix in asentiment cu noi toți, și noi vrem sa le fie bine sărmanilor copii, însă după cum ne arată istoria, matale poate vrei sa mai faci niste agenții, mai tragi niste fonduri, mai bagi niste oameni, oamenii trebuie plătiți, le trebuie indemnizații, diurne, mașini, case etc samd, iar până mai ajunge un leuț sau un colt de pâine, sau un gram de umanitate macar, la copiii aia păpați voi tot cu neamurile voastre blestemate.

 15. partz! a iesit mizdoasa din minister! caterinca maxima.