G4Media.ro

Gabriel Zetea (PSD), despre compensarea preţului la carburanţi: ”Premierul şi-a asumat-o, va…

sursa foto: Pixabay

Gabriel Zetea (PSD), despre compensarea preţului la carburanţi: ”Premierul şi-a asumat-o, va lua decizia până vineri. Săptămâna viitoare putem să urmărim efectele / Dacă nu se întâmplă nimic în 2 sau 3 săptămâni, PSD revine în coaliţie cu propuneri”

Deputatul PSD Gabriel Zetea a afirmat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre compensarea preţului la carburanţi că premierul Nicolae Ciucă şi-a asumat această măsură, în urma discuţiilor din coaliţie şi va lua decizia până vineri, iar asta înseamnă că săptămâna viitoare pot să urmărească deja efectele Ordoananţei, transmite News.ro. Dacă nu se întâmplă nimic în 2 sau 3 săptămâni, PSD revine în coaliţie cu propunerile, a mai afirmat deputatul, arătând că o scădere de 20% a adaosului comercial, ar duce preţul undeva la 7 lei.

”PSD nu a propus evident această măsură, noi am propus o altă măsură, legată de plafonarea preţului şi în special a adaosului comercial al distribuitorilor, pe tot lanţul comercial, astfel încât să scadă cu adevărat preţul la pompă. Asta e o scădere destul de mică. Datoria premierului e să facă legislaţie şi a celor care lucrează în domenu să o respecte. Dacă ar fi o discuţie cu benzinăriile, asta înseamnă că există un parteneriat între Guvern şi benzinării. Dacă va fi un preţ impus, înseamnă că e o plafonare”, a afirmat Zetea.

El a precizat că ”PSD va urmări îndeaproape ca această măsură pe care premierul a anunţat-o şi pe care şi-a asumat-o, în urma discuţiilor din coaliţiei, să fie impementată aşa cum a fost anunţată”.

”Dacă nu va fi implementată aşa, vom cere instituţiilor să facă verificările necesare pentru a vedea de ce nu se respectă. Până la urmă, e o decizie pe care premierul a luat-o. În acelaşi timp, vom reveni şi vom repune pe masă propunerile PSD în ceea ce priveşte scăderea preţului la carburanţi”, a m ai afirmat Zetea.

Deputatul PSD a menţionat că se poate merge pe modelul măsurilor luate în energie şi să avem un preţ plafonat pe întreg lanţul de distribuţie.

”Dacă vorbim de o scădere de 20% a adaosului comercial, vorbim de un preţ undeva la 7 lei, cât a propus PSD. Dacă avem dorinţa de a da oamenilor carburanţi ieftini, renunţăm temporar la piaţa liberă, avem un preţ plafonat, ca şi la gaze şi enegie, şi vedem că discuţia este şi în G7”, a explicat Gabriel Zetea.

Despre când va fi implementată decizia, Zetea a spus că a înţeles că premierul până vineri va da Ordonanţa şi urmează ca benzinarii să se pună de acord.

”Săptămâna viitoare putem să urmărim efectele acestei OUG. Dacă nu se întâmplă nimic în două, trei săptămâni, PSD revine în coaliţie cu propunerile”, a arătat parlamentarul PSD.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. PANA UNA ALTA SUNT ANGAJATE ZILNIC LA BUGET SUTE, MII DE LACUSTE DE PARTID.

 2. Ce fug j@vrele pesdiste de raspundere cand e luata o masura la misto, cum e asta cu 50 bani/litru de combustibil! 🙂
  Decizia asta in bataie de joc este a intregii coalitii, deci PSD este la fel de responsabil ca PNL si UDMR pentru jaful de la pompele de combustibil.
  Cand s-a hotarat cresterea veniturilor demnitarilor si altor lacuste de partid, PSD, PNL si UDMR au votat cu ambele maini, la fel ca la litrul „ieftinit” cu 50 de bani…

 3. Pai nu s.a facut un studiu de impact?!

 4. Dacă scade adaosul comercial cu 20 %, prețul ajunge la 7 lei. Deci adaosul e 9 lei. Tot prețul e adaos comercial. Id.iotul

 5. De ce vorbesc de scaderea adaosului comercial si nu discuta de scaderea accizei?
  Cat se mai cotzcaiesc o sa fie saptamana viitoare 10 lei cu tot cu scaderea minune!
  Sa se apuce statul sa faca benzinarii sa fie profitabil si mai vorbim dupa de adaosul comerciantilor.
  Fara reforme si cu lacustele speciale la stat, deficit fara numar nu vom vedea nici o scadere la combustibil.

 6. Eeeei, păi dacă „și-a asumat-o” mă Ciucă se schimbă complet treaba.

 7. Hai s….r!
  Vorbe goale la TV, sunteti monstroasa coalitie de la care romanii nu mai asteapta nimic!
  NU va pasa, doar de voi si ai vostri va pasa!!!!