G4Media.ro

G7, grupul țărilor industrializate, „nu va recunoaşte niciodată frontierele” pe care Rusia…

G7, grupul țărilor industrializate, „nu va recunoaşte niciodată frontierele” pe care Rusia încearcă să le modifice cu forţa

G7 „nu va recunoaşte niciodată” frontierele pe care Rusia vrea să le impună cu forţa prin războiul din Ucraina, au afirmat sâmbătă ministerele de Externe ale grupului celor şapte mari puteri, scrie AFP, citată de agenția News.ro.

„Nu vom recunoaşte niciodată frontierele pe care Rusia a încercat să le schimbe prin intervenţie militară”, indică şefii diplomaţiei într-o declaraţie difuzată la capătul unei reuniuni de trei zile la Wangels, în nordul Germaniei.

„Ne vom menţine angajamentul de a susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, inclusiv a Crimeei”, precizează ei.

Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock, a cărei ţară a asigurat preşedinţia G7 anul acesta, a insistat asupra faptului că revine Ucrainei sarcina de „a decide ea însăşi” care îi este teritoriul.

„Noi vom susţine măsurile (…) pe care le va lua Ucraina cu scopul de a garanta libertatea şi pacea în ţară”, a spus ea într-o conferinţă de presă care a încheiat reuniunea.

Aceste declaraţii vin în contextul luptelor violente în regiunea Donbass (est), controlată parţial din 2014 de separatiştii pro-ruşi şi asupra căreia Moscova se concentrează de săptămâni întregi fără a face progrese semnificative.

Miniştrii şi-au reiterat apelul către Rusia de a „pune capăt războiului început fără provocare (din partea Ucraina) şi suferinţelor tragice şi pierderilor de vieţi pe care le provoacă în continuare”.

Ei au cerut şi Belarusului să „înceteze să faciliteze intervenţia Rusiei şi să respecte angajamentele internaţionale”.

Cele şapte ţări (Germania, Canada, Statele Unite, Franţa, Italia, Japonia şi Marea Britanie) au condamnat „ameninţările iresponsabile de folosire a armelor chimice, biologice sau nucleare” proferate de preşedintele rus Vladimir Putin.

Ei au promis sâmbătă „să extindă sancţiunile” economice ce vizează Moscova pentru invazia sa a Ucrainei în „sectoare de care Rusia este dependentă” solicitând Chinei să „nu submineze” aceste măsuri.

„Solicităm Chinei să nu ajute Rusia în războiul său de agresiune împotriva Ucrainei, să nu submineze sancţiunile impuse Rusiei pentru atacul său asupra suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, să nu justifice acţiunea Rusiei în Ucraina şi să renunţe să se angajeze în manipularea informaţiilor, dezinformare şi alte mijloace pentru a legitima războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, se arată în declaraţia finală. (sursa foto: Facebook/ Boris Johnson)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

  1. asta are c00aie nu ca plagiatorul maCiuca papusat de Yok-hannis care citeste de pe foaie

  2. Da, pactul Molotov-Ribe… l-ati recunoscut sau l-ati acceptat?

    • P-ala l-ati recunoscut și l-ați acceptat numai voi, iubitorii de sovietici.

    • Atunci hai sa ne luam inapoi Bucovina si Buceagul, sau macar Buceagul.Nato ne va sustine pana la Cetatea Alba a lui Stefan.

    • Sclavetele rus de la AUR nu e în stare să scrie „Ribbentrop”. Cu asemenea oameni vrea Putin să cucerească lumea.

  3. Da, sunt rusofoni si nu rusofili. Iar destui sunt de origina tatara.

  4. Germania si Franta ca la pandemie si Pfizer, mint de rup. Vor sustine granitele decise de Ucraina, dar pe la spate pun presiune pe Zelensky sa dea teritorii lui Putin pt ca si Macron si Olaf sunt putinisti.