G4Media.ro

Furt de echipamente militare în valoare de 100.000 de euro din depozitele…

militari moldoveni/ Sursa Ministerul Apărării de la Chișinău Facebook

Furt de echipamente militare în valoare de 100.000 de euro din depozitele Armatei Republicii Moldova. Ministerul Apărării de la Chișinău colaborează cu anchetatorii

Echipamente militare în valoare de două milioane de lei moldovenești [circa 100.000 de euro] au dispărut de la Brigada de infanterie motorizată nr. 2 din Chișinău din luna noiembrie și până în prezent din depozitele Armatei Republicii Moldova. Informația a fost confirmată, vineri, de Ministerul Apărării de la Chișinău care a precizat că instituția desfășoară propria anchetă, dar si că a sesizat poliția pe acest caz. 

„Pe acest caz a fost desfășurată o cercetare administrativă de către reprezentanții Comenduirii militare a Armatei Naționale. Toate materialele acumulate au fost transmise, ulterior, la Inspectoratul de Poliție Buiucani, care a intentat o cauză penală pe acest caz pe faptul comiterii infracțiunii cu referire la sustragerea patrimoniului militar. Totodată, informăm că neajunsurile au fost depistate în timpul procesului de primire-predare a funcției de comandant de unitate. Despre acest caz a fost sesizată Procuratura mun. Chișinău, oficiul Buiucani”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării. 

Potrivit informațiilor echipamentul militar furat fusese donat de SUA și consta în uniforme militare, veste de protecție, veste tactice, căști de protecție, bocanci etc. 

În prezent, Ministerul Apărării colaborează cu organele de anchetă şi va oferi sprijinul necesar pentru elucidarea circumstanţelor producerii acestor incidente semnalate și a condamnat astfel de acțiuni reprobabile. Procuratura Generală a pornit o cercetare pe acest caz. 

Foto-simbol: Militari moldoveni în timpul unei manifestări. Sursa/ Ministerul Apărării de la Chișinău Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Rakeții moldoveni in acțiune pentru apărarea patriei și ue /) sa ii primim cu brațele deschise

  • Ați vrea dvs să -i primiți cu brațele deschise, dar ei nu vor la dvs, la ruși, ei vor in UE unde dvs nu vreți, deci nu va întâlniți

 2. Si Moldova vrea in UE? Pai acolo s-a furat si se fura ca-n codru.

  • Tocmai despre asta e vorba, nu mai vor să se fure, ca până acum, d-aia vor in UE. Cine vrea sa fure, in afara de infractorii pe care ii susțineți dvs.

 3. De cand cu Maia Sandu e numai hotie in Moldova.

  • pe mandatul lui Dodon s-a furat miliardul medicamente medicamente postaci

 4. ei, 100.000 de dolari e o maslina, o atentie, americanii au donat echipamente de vreo 5 milioane de dolari din septembrie pana in decembrie 2021. s-o fi pierdut e drum vreo lada doua trei cu bocanci si veste tactice. doar e razboi in ucraina, sa nu faca si moldovenii un gheseft?

 5. Atit s-a putut. Daca vorbeam de rusi ar fi fost mai mult.