G4Media.ro

Funcționarul care a avut curajul să controleze cum a cheltuit PSD sub…

Funcționarul care a avut curajul să controleze cum a cheltuit PSD sub Dragnea banii din subvenție, numit secretar general ANAF

Premierul Ludovic Orban l-a numit marți secretar general al ANAF pe Toma Bogdan Costreie, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Toma Costreie este funcționarul din Autoritatea Electorală Permanentă care a inițiat la începutul anului 2019 controlul la PSD privind modul în care au fost cheltuiți banii primiți ca subvenție.

Imediat după ce Costreie, pe atunci director în AEP, a inițiat controlul, parlamentul controlat de PSD și ALDE l-a demis din funcție. Astfel, pe 28 februarie 2019, birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au aprobat destituirea lui Toma Costreie, directorul general al Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a Autorităţii Electorale Permanente.

Sesizarea pentru demiterea lui Costreie a fost făcută de către Constantin Mitulețu Buică, proaspăt numit la acel moment de către PSD-ALDE în funcția de președinte al AEP.

Reamintim că procurorii DNA investighează modul în care PSD a utilizat banii primiți ca subvenție de la bugetul statului prin Autoritatea Electorală Permanentă. Dosarul ar fi pornit de la articolele publicate de Newsweek România despre modul în care trezorierul PSD, Mircea Drăghici, ar fi direcționat sume de bani de la partid către o firmă de media controlată de soția sa în județul Argeș.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Foarte bine că a fost numit în această poziție. Felicitări omului pentru că și-a făcut treaba. Toată stima la adresa domniei sale. Și totuși, veni vorba despre puică mitrulețu, ce o fi discutat cu ambasadorul rusnac la întâlnirea deacum câteva zile. Mă miră faptul că nu-l interpelează nimeni.

 2. Bravo, dar ce mai fac secretarii de stat de la Finante:
  * Gheorghe Pecingina(cel care a trecut prin 5 partide, inclusiv PSD, întreținut la 35 de ani dintr-o pensie de 1 500 lei de catre nevasta-sa);
  *Horatiu Gorun(absolvent de istorie, fiul lui Adrian Gorun, un fel baronet penele de Gorj, care a transferat bunurile Universității din Tg Jiu pe propria Fundatie);
  * Mironel Panturoiu(cel care, intrat la 45 de ani in finante, după tunul cu Terra Residence, a ajuns în 4 ani din inspector la Pantelimon ditamai secretarul de stat la Finante, picand între timp si examenul de intrare în ANAF);
  * marea speranta Tianu Burduja(taica-sau e pe Coasta de Azur, pensionar de lux, implicat în scandalul Bancorex)?
  Dl.Burduja junior susține că a putut face 3(trei) masterate dificile cu frecventa in acelasi interval, 2 pe Coasta de Est si 1 pe Coasta de Est), dar tocmai a ajuns , în ianuarie 2020, doctor de ASE :))))))))).
  Sunt bine, bine?

 3. Unde este nenorocitul de Buica acum? Pun pariu ca are un salariu barosan din banul public. De aceea trebui alegeri anticipate iar fmmpsdaldeudmr eliminați din sistem.

 4. Si Constantin Mitulețu Buică-PSD cand va fi demis?!
  Curatati repede Institutiile statului de PSDeii pusi de Dragnea, cat va trebuie?!
  Afara cu ei, someri precum Veorica sa-i vedem!!
  Si curatati TOATE Institutiile publice, stufoase, ineficiente, unde colcaie incompetenta clientelara PSDista!
  TOATA Adminsitratia publica trebuie reorganizata si pusa pe criterii profesioniste si eficiente, nu ca acuma cand la Finante te trimit la 3 Ghisee si vezi 3 mutre plictisite ca sa platesti niste Bani!
  Rusine!!!

 5. Merită omul putere pentru ca să facă curățenie.Cinste lui.Dar Bădămi mităleața Muică ăsta ce era de loc?Îmi pare bihorean după nume…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.