G4Media.ro

FRONTEX anchetează poliţia bulgară, acuzată într-o anchetă europeană de presă că a…

Sursa foto: Poliția de Frontieră

FRONTEX anchetează poliţia bulgară, acuzată într-o anchetă europeană de presă că a închis migranţi într-o cuşcă

Agenţia europeană a grănicerilor (FRONTX) anunţă joi că urmează să examineze informaţii potrivit cărora poliţişti bulgari au închis migraţi în cuşti, după ce ONU şi-a exprimat ”îngrijorarea” faţă de acest lucru, relatează AFP, citată de News.ro.

O anchetă de presă, realizată de către mai multe publicaţii europene, acuză că migranţi au fost închişi într-o cuşcă improvizată – la frontiera Bulgariei cu Turcia – ”sub ochii” agenţilor FRONTEX.

”FRONTEX tratează cu seriozitate orice semnalare a unor presupuse încălcări ale drepturilor fundamentale”, declară AFP agenţia, cu sediul la Varşovia.

”Informaţiile pe care ni le-aţi comunicat au fost transmise Biroului Drepturilor Fundamentale al FRONTEX, care va examina acuzaţiile”, precizează agenţia în acest mesaj.

Aceste acuzaţii decurg dintr-o anchetă publicată joi de către cotidianul francez Le Monde, în parteneriat cu organizaţia Lighthouse Reports şi alte pubnlicaţii europene.

Le Monde scrie că dispune de imagini video ale cuştii folosite la închiderea unor refugiaţi şi precizează că cel puţin 34 de persoane au fost închise în cuşcă de la jumătatea lui octombrie şi până la sfârşitul lui noiembrie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. I-au închis în cușcă sa nu ajungă în Austria.

  2. din fericire, si granicerii romani iubesc f mult zburatoarele, si nu le lasa se mai plece din tara, nici macar inapoi spre Bulgaria

  3. @11:36pm:
    Foarte bine spus!
    Iar tari din Schengen cum ar fi Spania, Grecia si Italia se ocupa cu pescuirea de pe mare a migrantilor si plasarea lor in Europa, in loc sa apere granitele Europei de migranti.