G4Media.ro

Frontex, Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră, își suspendă operațiunile din Ungaria…

Frontex, Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră, își suspendă operațiunile din Ungaria după ce Budapesta a fost condamnată de CJUE pentru tratamentul migranților

Frontex, Agenția Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă, a anunțat că își suspendă toate operațiunile din Ungaria pe motiv că guvernul maghiar nu respectă o decizie a Curții de Justiție a UE (CJUE), transmite Politico.

Un purtător de cuvânt al agenției UE a confirmat oficial decizia instituției, arătând că operațiunile Frontex nu se pot desfășura decât dacă este respectată legislația europeană. Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri Inerne, a salutat decizia Frontex și a cerut Ungariei să înceteze operațiunile de returnare în Serbia a migranților care cer azil.

Decizia Frontex vine la aproape două luni după ce Curtea de Justiţiei a Uniunii Europene (CJUE) a stabilit că practica de deportare a migranților, fără a examina individual fiecare caz, este ilegală.

Chiar și după decizia din 17 decembrie a CJUE, poliţia de frontieră ungară a obligat peste 3000 de migranţi să treacă graniţa în Serbia, fără a le permite să depună cereri de azil, declarase în urmă cu o săptămână Andras Lederer, reprezentant al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului. El a apreciat că este vorba de „o încălcare făţişă a legii”. „Este revoltător că lucrurile continuă aşa”, a spus Lederer, potrivit Agerpres.

Ungaria a început deportările nediscriminatorii în toamna lui 2015, când guvernul condus de premierul Viktor Orban a decis construirea unui gard metalic la frontiera cu Serbia. Autorităţile ungare susţin că deportările constituie respingeri ale cererilor de azil, în urma cărora poliţiştii de frontieră „escortează” „migranţii ilegali” la porţile din gard, pe unde pot intra în Serbia.

Premierul Viktor Orban a cerut permanent refacerea strategiei UE privind migrația ilegală, dar toate încercările UE de a reforma această politică au eșuat. Mai multe state membre UE, mai ales din sudul blocului comunitar, refuză să primească migranții din Orientul Mijlociu și nordul Africii.

Foto: Migranți la granița dintre Serbia și Ungaria / captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Demascarea Curtii Europene de justitie:

  • De ce nu ar exista o Curte Europeană de Justiție ? Dacă există Parchet la nivel de Uniune ? Și tribunalul de la Haga ? Și CEDO care a făcut enorm pentru ca oamenilor mărunți să li se facă dreptate în relația lor cu Statul omnipotent de acasă ? zice FVD – un partid populist eurosceptic olandez de dreapta, cu trei ( 3 ) reprezentanți în Parlamentul european.

   Foarte curioasă logică : stăm cu jalba în proțap ca să ne primească într-un club select, promitem marea cu sarea, suntem primiți, ne dau și bani, la care batem cu pumnul în masă și răcnim că facem ce vrem, nouă să nu ne poruncească nimeni !!!

  • @brian,
   De unde apar funcționali ca tine? Din ce haznale?

 2. Frontex este chiar care ajuta si face orice ca migrantii sa treaca frontierele.

 3. Bravo ungurilor.

  • Da, bravo lor. Si-au aparat natiunea deportand 3000 amarati (din care majoritatea nici nu vroiau sa ramana in Ungaria).

 4. Nu exista nicio legislatie europeana care sa reglementeze migratia.
  Exista doar reglementari nationale, iar cea ungara prevede ca cererile de azil se depun la ambasade, care, dupa analiza pot fi respinse sau acceptate.
  Anual Ungaria acorda azil pentru sute de persoane, doar in cazuri justificate.
  Trecerea ilegala a frontierei este o infractiune.
  Sa nu vorbim de faptul ca africanul, maghrebianul sau asiaticul pana ajunge la granita ungara trece prin nspe state considerate a fi sigure.
  Si cum bine zicea cineva mai sus, Frontex si alte false NGO-uri sunt de fapt comanii de taximetrie pentru migranti.
  Unele ngo-uri lucreaza mana-n mana cu traficantii de migranti care scot sume imense din acest biznis.

  Sa ne amintim de recentul scandal cu migrantii care erau batuti de politia de frontiera la granita romana si trimisi inapoi in Serbia. Doar ca asta nu e subiect de nasul lui Politico.

  Mare paguba plecarea Frontex, doar taie frunze la caini. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.