G4Media.ro

Fratele lui Alexei Navalnîi și mai mulți susținători vor sta în arest…

Sursa foto: Alexei Navalnîi / Facebook

Fratele lui Alexei Navalnîi și mai mulți susținători vor sta în arest la domiciliu până pe 23 martie / Decizia instanței vine în contextul unor noi proteste în Rusia, anunțate pentru duminică

Un tribunal din Rusia a dispus vineri ca fratele și mai mulți susținători ai opozantului Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, să rămână în arest la domiciliu până pe 23 martie, fiind acuzați că au lansat un apel la proteste, în weekendul trecut, care ar fi putut reprezenta un risc de îmbolnăvire cu COVID-19, relatează Reuters.

Deciziile instanței fac parte dintr-o represiune care vizează susținătorii lui Navalnîi după ce zeci de mii de oameni au participat sâmbăta trecută la proteste în toată Rusia pentru a cere Kremlinului să-l elibereze din închisoare, mai notează agenția de știri.

Fratele politicianului de opoziție, Oleg Navalnîi, precum și susținătorii Lyubov Sobol, Anastasiya Vasilyeva și Oleg Stepanov au fost plasați în arest la domiciliu până pe 23 martie, în așteptarea unor noi audieri. Maria Alyokhina, membră a trupei de punk Pussy Riot, a fost de asemenea arestată la domiciliu.

Pe de altă parte, pe contul de Facebook al lui Alexei Navalnîi a fost postată fotografia lui Oleg Stepanov, coordonatorul filialei din Moscova, ascultându-și sentința, cu comentariul că au fost plasați în arest la domiciliu până pe 23 martie „pentru faptul că, după spusele lui Putin, ei au infectat toți moscoviții cu coronavirus”.

„Oleg Stepanov zâmbește puțin în această fotografie, pentru că înțelege absurditatea acuzației și pentru că nu îi este frică”, se mai scrie în postare, care îndeamnă populația să iasă în stradă duminică, ora 12:00.

Susținătorii lui Navalnîi intenționează să organizeze noi mitinguri de protest duminică, în timp ce autoritățile au declarat că acestea sunt ilegale și au promis să acționeze pentru a le dispersa. Ei afirmă că sunt urmăriți penal tocmai pentru a le împiedica protestele, lucru pe care autoritățile îl neagă.

Citește și:

Aleksei Navalnîi, după ce un un tribunal a decis menținerea lui după gratii: ”Judecătorii de aici nu sunt decât sclavi” / Echipa sa a făcut apel la organizarea de noi proteste duminică

Fratele lui Aleksei Navalnîi a fost reținut de poliția rusă, după ce i-au percheziționat apartamentul/ La finalul săptămânii trecute, peste 3500 de protestatari anti-Putin au fost arestați pe motiv de încălcare a normelor sanitare împotriva COVID-19

Foto: Oleg Stepanov / Sursa: Alexei Navalnîi / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Asa-i romanul, propaganda comunista ne impuia capul si urechile cu dictatura capitalista iar propaganda capitalista ne impuie capul si urechile cu dictatura comunista.

  2. A sarit primul ca sa ia caimacul. Daca i-o ia altcineva inainte pierde racompensa de catel docil.

  3. Se vede puterea noului presedinte, Tatal lui Hunter, care a cerut de la Putin eliberarea imediata si neconditionata ieri. Asa vor fi eliberate si Chisinaul, cand va veni Armata a 14-a, ba chiar si terenul pe care am pus Ambasada cu Piscina din spate de la Ikea.