G4Media.ro

Franța va produce 78 de tunuri Caesar pentru Ucraina în 2024

Sursa foto: Daphné BENOIT / AFP

Franța va produce 78 de tunuri Caesar pentru Ucraina în 2024

Franța va produce 78 de tunuri Caesar pentru armata ucraineană în acest an, iar Parisul dorește să împartă factura cu partenerii și aliații săi europeni, a declarat joi ministrul francez al forțelor armate, citat de agenția Reuters.

Sébastien Lecornu a declarat pentru France Inter că această inițiativă a fost posibilă datorită faptului că Nexter, care produce Caesar, a redus timpul de producție pentru armele sale de la 30 la 15 luni de la începutul războiului din Ucraina.

„În prezent, în Ucraina există 49 de astfel de arme, care au înregistrat un succes tactic. Inițiativa noastră vizează producerea a 78 de tunuri Caesar în 2024, încurajând europenii și aliații noștri să împartă factura”, a declarat Sébastien Lecornu.

Pentru a da startul acestei inițiative, „Ucraina tocmai a cumpărat șase Caesar cu fonduri proprii”, a precizat ministrul forțelor armate, care se va întâlni în cursul zilei de astăzi cu omologul său ucrainean Rustem Umerov.

Nava amiral a artileriei franceze, tunul autopropulsat cu rază lungă de acțiune Caesar costă între trei și patru milioane de euro, a precizat Sébastien Lecornu, un cost pe care îl consideră „suportabil” pentru aliații Parisului într-un moment în care „logica vânzării de echipamente luate din stocurile armatei se apropie de sfârșit”.

Sébastien Lecornu a indicat, de asemenea, că livrarea către Ucraina a celor aproximativ patruzeci de rachete de croazieră SCALP suplimentare promise de președintele Emmanuel Macron va începe în scurt timp și va continua pe parcursul anului, conform unui calendar pe care nu a dorit să îl precizeze.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. *tunuri autopropulsate, ca sa folosim terminologia corecta.