G4Media.ro

Franța tergiversează o comandă a UE de 1,8 miliarde de doze din…

Franța tergiversează o comandă a UE de 1,8 miliarde de doze din vaccinul Pfizer – presă

Franţa tergiversează o comandă a Uniunii Europene pentru achiziţionarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la Pfizer/BioNTech preconizată pentru următorii doi ani, a informat vineri publicaţia germană Die Welt, citând diplomaţi europeni, potrivit Reuters.

Motivele ezitării Parisului nu sunt clare, dar diplomaţi citaţi de publicaţia menţionată au avansat ipoteza că s-ar putea ca întreprinderi franceze să dorească să joace un rol mai mare în producţia de vaccinuri.

Ziarul german a relatat că, în cadrul unor recente reuniuni la care s-a discutat despre comenzile de noi vaccinuri, reprezentanţii francezi au întârziat luarea deciziilor, adresând întrebări tehnice şi solicitând clarificări.

Din cauza cererii masive pe plan mondial de doze pentru rapel şi de vaccinuri pentru tineri, guvernele UE se tem că s-ar putea să fie prea târziu şi să piardă comanda de seruri.

„Aceasta ar fi un dezastru pentru care Franţa va fi responsabilă”, a declarat un diplomat, citat de Die Welt.

Comisia Europeană va încheia în zilele următoare un nou contract cu asocierea Pfizer-BioNTech pentru achiziţionarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19, livrabile începând de anul acesta şi până în anul 2023, a declarat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Sursa: Agerpres

Foto: Agerpres/ EPA/OLIVIER HOSLET

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. populatia UE aproape 448 de milioane de oameni, 1.8 miliarde de vaccinuri , pentru cine? sau de cate ori vori sa bage acul in oameni ?

  2. …asta e doar inceputul!
    …la micul dejun,la pranz…si seara!

  3. 1,8 miliarde de doze doar de la Pfizer, dar se poartă discuții și cu ceilalți producători, pentru cantități similare. Vom primi vaccin la litru. Sau cum a spus un antecomentator, dimineața, la prânz și seara. Plus încă două doze noaptea, că e lungă și să nu rămânem neprotejați până dimineața.

  4. deocamdata pina in 2023, contractele o sa fie prelungite pe termen nelimitat, ca doar virusul se transforma

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.