G4Media.ro

Comisia Europeană va contracta încă 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer-BioNTech,…

Comisia Europeană va contracta încă 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, livrabile începând de anul acesta

Comisia Europeană va încheia în zilele următoare un nou contract cu asocierea Pfizer-BioNTech pentru achiziţionarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19, livrabile începând de anul acesta şi până în anul 2023, a declarat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Aceste doze vor fi suficiente pentru imunizarea a 450 de milioane de persoane în următorii doi ani.

”(Contractul) Îl vom încheia în zilele următoare. El va asigura dozele necesare pentru injecţii de consolidare care să sporească imunitatea”, a spus Ursula von der Leyen în timpul unei vizite la fabrica Pfizer din oraşul belgian Puurs, adăugând că obiectivul UE este imunizarea a 70% din populaţia sa adultă până la sfârşitul verii.

Până în prezent, Comisia Europeană a contractat 600 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, prin două contracte separate.

Uniunea Europeană are în vedere să mizeze tot mai mult pe vaccinurile anti-COVID-19 create pe baza tehnologiei ARN mesager (ARNm), cum este cel produs de Pfizer-BioNTech, în detrimentul celor cu vector viral, precum AstraZeneca sau Johnson & Johnson.

Comisia Europeană intenţionează astfel să nu mai încheie contracte cu compania AstraZeneca, după ce aceasta din urmă a diminuat livrările ca urmare a unor probleme de producţie, executivul comunitar ameninţând pentru aceasta cu deschiderea unei acţiuni în justiţie.

Sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Dar cati oameni locuiesc in UE?

  2. 4 bucati de om, sau 70 de doze pt aia care vor sa se vaccineze!

  3. Comisia Europeana nu cumpara nimic, deoarece nu are nici un ban al ei. Țările finantatoare ale UE o fac. Ele și numai ele. Cele care cotizează net.
    Stiti voi foarte bine care. Cele pe care le cam urâți.

  4. …sa avem curu’ poligon…