G4Media.ro

Franţa sporeşte măsurile de securitate la lăcaşurile de cult şi şcolile evreieşti,…

Sursa foto: Pixabay

Franţa sporeşte măsurile de securitate la lăcaşurile de cult şi şcolile evreieşti, după atacul Iranului în Israel

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, le-a cerut duminică prefecţilor să întărească măsurile de securitatea la lăcaşurile de cult evreieşti, precum şi la şcolile religioase, a doua zi după atacul lansat de Iran împotriva Israelului şi în apropierea sărbătorilor Paştelui evreiesc, relatează AFP, citat de Agerpres.

Ministrul le cere prefecţilor să asigure o prezenţă „statică şi vizibilă” a forţelor de ordine în faţa lăcaşurilor de cult şi a edificiilor „cele mai sensibile sau emblematice”.

Pe măsură ce se apropie Pesah, Paştele evreiesc (22-30 aprilie), ministrul cere să se acorde „atenţie” în special „slujbelor şi adunărilor care atrag în mod tradiţional un public numeros”.

Această decizie a fost luată din cauza „nivelului foarte ridicat al ameninţării teroriste”, al „menţinerii la un nivel ridicat a actelor de natură antisemită” şi a „persistenţei tensiunilor la nivel internaţional, între care atacul Iranului asupra Israelului” în noaptea de sâmbătă spre duminică, se arată într-un mesaj difuzat de Ministerul de Interne francez.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează