G4Media.ro

Franța: Opt ani de închisoare pentru un bărbat de 88 de ani…

Sursa foto: Pixabay

Franța: Opt ani de închisoare pentru un bărbat de 88 de ani care și-a ucis soția bolnavă / Acesta susține că el și soția sa își promiseseră să moară împreună

O instanță din Indre-et-Loire, Franța, l-a condamnat pe Pierre Olivier, în vârstă de 88 de ani, la opt ani de închisoare pentru uciderea soției sale bolnave în mai 2020, după 63 de ani de relație, transmite Le Figaro.

Președintele Aude Cristau a exprimat dorința instanței de a „reaminti interdicția fundamentală de a lua viața în orice circumstanțe”. Instanța a reținut modificarea discernământului. Magistratul i-a explicat lui Pierre Olivier, care se află în arest preventiv de la evenimente, că este totuși eligibil pentru o modificare a pedepsei din cauza vârstei sale.

„Nu poți livra un permis pentru a ucide”

Pierre Olivier a recunoscut întotdeauna că și-a ucis soția bolnavă, în vârstă de 84 de ani, lovind-o cu patul unei puști în locuința lor din Francueil (Indre-et-Loire) în mai 2020, la câteva zile după ce a fost ridicată prima carantină. „Trebuie să judecați un bărbat de 88 de ani care și-a ucis cu brutalitate soția după 63 de ani împreună. Această sentință este corectă, dar realitatea este mult mai complexă”, le-a spus juraților procurorul general Pierre Gerard.

Cu toate acestea, „o sentință pur simbolică ar însemna că, atunci când ai 88 de ani, ai dreptul să crăpi craniul soției tale atunci când sînătatea acesteia se deteriorează”. „Nu se poate livra un permis pentru a ucide”, a spus el, amintind că victima nu a avut parte de „o moarte blândă”.

O relație fericită

Pierre și Marcelle, care nu aveau copii, s-au cunoscut la vârsta de 18 ani, în 1952. S-au stabilit în Touraine după ce s-au retras în 1987. Potrivit martorilor, cuplul, care era pasionat de dans, a avut o relație fericită până când sănătatea lui Marcelle s-a deteriorat brusc la începutul anului 2020, în plină criză Covid. Autopsia ei a arătat că suferea de Alzheimer.

Confruntat cu suferința soției sale și „secătuit” de griji, fostul taximetrist parizian a decis apoi să acționeze, justificându-și gestul printr-o veche promisiune a cuplului de a pleca împreună. „Sperăm că nu va muri în închisoare”, s-a apărat unul dintre avocații săi, Guillaume Bardon, referindu-se la un bătrân „epuizat”.

În mai 2020, inculpatul a încercat mai întâi în zadar să își ucidă soția și să se sinucidă prin otrăvire cu monoxid de carbon și apoi cu gaz. Bătrânul și-a lovit apoi soția înainte de a renunța la sinucidere, „la capătul puterilor”, potrivit avocatului său. În ultimele sale cuvinte adresate instanței, acuzatul se declarase deja „condamnat pe viață”: „Nu trece o zi fără să mă gândesc la eșecul meu de a pleca împreună”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Intr-un an se curata…

  2. Ce știre mai e și asta?! Nu avem destule drame în țară?

  3. „Justitie” made in the new woke world…