G4Media.ro

Franța nu este în război cu Rusia, reafirmă Parisul

Facebook / Quai d'Orsay

Franța nu este în război cu Rusia, reafirmă Parisul

Ministerul francez de Externe a reacționat la comentariile Moscovei cu privire la decizia occidentală de a trimite tancuri grele la Kiev. Kremlinul a denunțat „implicarea directă” a Occidentului în conflict prin livrarea anunțată de tancuri germane și americane, scrie Le Monde.

„Răspundem foarte clar că nu suntem în război cu Rusia și niciunul dintre partenerii noștri nu este în război”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Quai d’Orsay, Anne-Claire Legendre, în cadrul unei conferințe de presă. „Livrarea de echipamente militare în contextul exercitării apărării legitime (a Ucrainei) (…) nu constituie cobeligeranță”, a spus ea. „Infirmăm aceste declarații ale Kremlinului”.

Mai multe cancelarii occidentale au insistat asupra caracterului defensiv al acestor tancuri, pentru a dezamorsa furia Moscovei.

Aceste reacții au venit după ce Annalena Baerbock, ministrul german de externe, a declarat: „Ducem un război împotriva Rusiei, nu unul împotriva celuilalt”.

În urmă cu o zi, Joe Biden a declarat că livrările și ajutorul militar fac parte din „angajamentul țărilor din întreaga lume, în frunte cu Statele Unite, de a ajuta Ucraina să-și apere suveranitatea și integritatea teritorială … Aceasta nu este o amenințare ofensivă la adresa Rusiei”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Prea multă grijă peste niște anim4le care nu înțeleg decât de bici. Goonoaiele înțeleg din declarațiile Franței că le e frică. Nu trebuiau să declare NIMIC.

  2. Logic sa declare asa ceva. Americanii au declarat acelasi lucru. Nemtoaica si-a pierdut cumpatul.
    UE si NATO nu sunt in razboi cu Rusia si sper sa nu fie vreodata. Ajutam Ucraina insa atata tot.
    Personal, sper sa se macelareasca pana la ultimul slav din estul Ucrainei pana in Vestul Rusiei. Lumea va trai mult mai linistita, daca nu ar mai exista cei doi frati vitregi.

  3. Cat de tam.pita poate fi Baerbock aia…

    Bine, asa sunt toti, dar asta mai si behaie. Cica ministru de externe…