G4Media.ro

Franţa nu crede într-un certificat digital de călătorie obligatoriu fără o generalizare…

Franţa nu crede într-un certificat digital de călătorie obligatoriu fără o generalizare a vaccinărilor

Franţa este de părere că este dificil să se impună un certificat sanitar de călătorie obligatoriu, cât timp există persoane cărora încă nu le-a venit rândul să se vaccineze, a declarat luni ministrul francez pentru comerţul exterior, Franck Riester, citat de EFE.

„Dificultatea constă în faptul că deocamdată nu toate persoanele pot avea acces la vaccinare”, fără a fi condiţionate de criterii precum vârsta sau riscul de a dezvolta o boală, a declarat Riester, într-un interviu acordat postului de televiziune BFMTV Business.

„Când lucrurile vor sta altfel, cu alte cuvinte când toată lumea va putea să se vaccineze, vom privi lucrurile în mod diferit. Trebuie să ne pregătim”, a precizat el.

Ministrul francez a pus accentul pe faptul că vor trebui examinate „chestiunile etice şi chestiunile juridice” ale problemei.

Comisia Europeană a lansat, pentru a facilita călătoriile între ţările membre ale Uniunii Europene, proiectul unui certificat ce va cuprinde informaţii despre vaccinul administrat, precum şi date despre testul PCR efectuat sau dacă persoana respectivă a suferit de COVID-19.

Proiectul va fi dezbătut în Parlamentul European cu scopul de a fi gata în iunie, în perspectiva facilitării deplasărilor în timpul vacanţei de vară.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Logic. Franta rămâne une dintre tarile une egalitatea intre oameni, nu este de negociat.
    Asadar, toate pașapoartele/certificatele/testele/adeverințele cerute, nu vor putea fi puse in aplicare (in mod automat și generalizat) in UE.

    Vor putea (eventual) puse in aplicare, după ce absolut toți cetatenii UE, vor avea acces liber la vaccinuri. Iar asta, nu va fi prea devreme. De exemplu, eu sunt vaccinat (Pfizer) iar fiica mea nu. Nu se va putea stabilit accesul autorizat mie și ei nu, atâta timp cat ea nu va avea acces liber la vaccin. SI nu are, deoarece este prea tânără.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.