G4Media.ro

Franţa, Germania şi Italia sunt pregătite să aplice sancţiuni împotriva țărilor care…

Franţa, Germania şi Italia sunt pregătite să aplice sancţiuni împotriva țărilor care încalcă embargoul asupra armelor în Libia

Franţa, Germania şi Italia s-au declarat sâmbătă pregătite să aplice sancţiuni împotriva puterilor străine care încalcă embargoul asupra armelor în Libia şi au lansat un apel tuturor actorilor străini să nu mai interfereze în această ţară aflată, din 2011, în război civil.

„Lansăm un apel tuturor actorilor străini să înceteze interferenţele lor şi să respecte embargoul asupra armelor stabilit de Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite”, au scris, într-o declaraţie comună, cancelarul german, Angela Merkel, preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi premierul italian, Giuseppe Conte, conform AFP

Cei trei lideri europeni s-au arătat „pregătiţi să aplice sancțiuni dacă încălcarea embargoului pe mare, pe uscat sau în aer continuă” – potrivit comunicatului dat publicităţii la Bruxelles, în paralel cu negocierile privind planul de relansare economică post-coronavirus.

Liderii europeni au lansat, de asemenea, un avertisment și la adresa liderilor Libiei, atrăgând atenția că susținătorii lor străini trebuie să înceteze luptele.

Cei trei responsabili şi-au exprimat preocupare în privința intensificării tensiunilor militare în această țară, relatează Agerpres.

Libia este scena unui conflict între două puteri rivale, fiecare sprijinită de state străine: Guvernul de uniune naţională (GNA), recunoscut de ONU şi al cărui sediu este la Tripoli, şi mareşalul Khalifa Haftar, care ţine sub control estul şi o parte din sudul ţării.

GNA are sprijinul Turciei, care a trimis militari în teren, iar Khalifa Hafta e sprijinit de Egiptul vecin, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Rusia.

Încălcarea embargoului asupra armelor, impus Libiei din 2011, face obiectul unor îngrijorări crescânde, în contextul în care intervenţiile străine în conflict se înmulţesc.

Sursa Foto: Euopean Commission/ EPA/OLIVIER HOSLET

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Era mai bine cu col.Gaddafi. Nebunul ala oprea sclavii sa munceasca la el, nu trimitea toti terminatii, teroristii si „refugiatii” in Europa.

  2. Turcia membra nato cica?

  3. Evident ca mesajul privește direct Turcia, tara membra NATO, care deranjează interesele europene in Libia. Sunt curios cum vor răspunde turcii. Prevăd un conflict între Turcia si Franta in Mediterana.

  4. Mi se pare emotionant cum diverse tari europene #anticorupte reusesc sa semneze contracte de exploatare a petrolului cu „autoritatile” libiene, desi tara nu mai are nici maca o aparenta de guvern de aproape 10 ani. Ambasada Suediei cum comenteaza? Engie? Apanova? SPARANGHEL????

  5. Parcă îi mai bagă careva în seamă.Nu sânt în stare să asigure securitatea în propriile țări și”fac ordine” la alții.O să se dezumfle mai repede globalismul sorosit și o să se trezească la rațiune și realitate tâmpii care vegetează vestul continentului.Și-ntr-un caz și -ntr-altul se destramă rahatul din Bruxelles . Că apare-n loc o federație sau nimic, e mai bine decât cu cretinii diversității neomarxiste de azi care a ruinat cultura și vor ruina economia continentului cu elucubrațiile lor.

  6. Parcă îi mai bagă careva în seamă.Nu sânt în stare să asigure securitatea în propriile țări și”fac ordine” la alții.O să se dezumfle mai repede globalismul sorosit și o să se trezească la rațiune și realitate tâmpii care vegetează vestul continentului.Și-ntr-un caz și -ntr-altul se destramă rahatul din Bruxelles . Că apare-n loc o federație sau nimic, e mai bine decât cu cretinii diversității neomarxiste de azi care a ruinat cultura și vor ruina economia continentului cu elucubrațiile lor…

    • Ce semidoct poti fi, nene Gudurau…. Crezi ca disparitia UE va insemna o mai frumoasa viata pentru tarile europene si pentru relatiile cu tarile din est/ Orient….? Cum crezi c-ar fi aratat Romania noastra daca n-ar fi existat UE care sa intervina in destabilizarea politica, coruptia si situatia economica orchestrate de Dragnea, prietene…?

  7. Orice țară, musiu Ionuț, trebuie să-și rezolve problemele singură și orice conflict trebuie dus până la capăt.Dacă nu știi să-ți rezolvi problemele, suportă tu consecințele până-ți vine mintea la cap sau mori și lasă pe altul.Așa, rahatul politic va fi veșnic prezent pentru că nu vei dezvolta niciodatăanticorpi la el și nici mode societal l nu vei avea.

  8. Privește Africa și-ți vei vedea viitorul.Fără un Occident cum era înainte de ’83 nici o revoluție n-ar fi dărâmat un Ceaușescu iar cu Franță falită și o Germanie săracă, coruptă și căpușată nu va mai exista ideea de libertate , prosperitate și sens în viață la care vreun popor european să se raporteze.Ajutoarele vin cu costuri iar costurile depășesc pe termen mediu și lung beneficiile.Dacă renunți la independență o faci pentru că ai încredere că cei care te conduc se vor ține de cuvânt și nu vor arunca de exemplu Tratatul de la Dublin la coș când nu le mai convine și nici nu sânt foști membrii ai Partidului Comunist German.Dacă ești prost, alegi Dragnea de Europa în loc de Dragnea de România pentru că atâta poți și te duce capul.Iar dacă nu te duce capul mai mult dă vina pe tine și nu căuta soluții afară decât dacă pleci și ți se rupe.Oamenii nu schimbă nimic pentru că o duc acceptabil iar când n-o să mai fie așa, va fi târziu și-și vor plăti scump minciuna și lașitatea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.