G4Media.ro

Franța: Au început probele scrise de la Bacalaureat. Elevii din ultimul an…

Foto: Pixabay.com

Franța: Au început probele scrise de la Bacalaureat. Elevii din ultimul an de liceu susțin examene la ”specialități”, două materii alese de ei, care contează o treime din nota finală

Zile de foc pentru elevii din ultimul an de liceu din Franța. Prima generație pentru care se aplică, respectând calendarul oficial, reforma Bacalaureatului inițiată de fostul ministru al Educației, Jean-Michel Blanquer, susține până miercuri, 22 martie, probele scrise din cadrul Bacalaureatului la materiile pe care le aprofundează în liceu – ”specialitățile” (les spécialités, original) – discipline pe lângă trunchiul comun de materii care include Franceza (care este înlocuită cu Filosofia în ultimul an de liceu), Istorie-Geografie, Științe ale naturii și limbi străine, notează Edupedu.ro.

În 2021, elevii din al doilea an de liceu, adică penultimul (La Première), și cei din ultimul an de liceu (La Terminale) nu au susținut aceste probe plasate în luna martie, din cauza închiderii școlilor în contextul crizei sanitare de Covid-19. În 2022, au fost amânate cu două luni, la decizia autorităților, pe același fond sanitar, și astfel s-au susținut în luna mai.

Anul acesta, sunt vizați 536.081 de elevi, potrivit publicației Le Parisien.

Reforma liceului și a Bacalaureatului ”prevede acum ca elevii din ultimul an de liceu general și tehnologic să aleagă două specializări dintre cele aproximativ douăzeci de posibilități (Matematică, Economie, Fizică, Istorie-Geografie, Viață și științe etc. – lista completă, mai jos în articol). Împreună cu proba de Filosofie, care va avea loc pe 14 iunie, acestea sunt singurele materii care vor fi testate sub formă de examene scrise care au loc spre sfârșitul ultimului an.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...