G4Media.ro

Franța anulează invitația către Marea Britanie la întâlnirea UE privind migrația, din…

Franța anulează invitația către Marea Britanie la întâlnirea UE privind migrația, din cauza unei solicitări “mediocre” a lui Boris Johnson

Gérald Darmanin a anulat vineri, 26 noiembrie, invitația omologului său britanic, Priti Patel, la întâlnirea programată duminică pe dosarul migranților. Ministrul francez de Interne răspunde astfel remarcilor lui Boris Johnson care cere Franței să ia înapoi imigranții care sosesc în Marea Britanie. Această dispută vine la mai puțin de două zile după scufundarea unei ambarcațiuni în largul orașului Calais, care a dus la moartea a 27 de migranți.

„Considerăm scrisoarea publică a premierului britanic inadmisibilă și contrară discuțiilor noastre dintre omologi. În consecință, Priti Patel nu mai este invitată duminică la ședința interministerială”, a precizat anturajul ministrului de Interne. Întâlnirea va avea loc cu Belgia, Țările de Jos, Germania și Comisia Europeană.

Joi seară, Boris Johnson a cerut Franței să preia înapoi migranții care ar fi sosit ilegal în Marea Britanie pentru a rezolva problema migrației. O scrisoare „mediocră pe fond și total deplasată”, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului Gabriel Attal, vineri, 26 noiembrie, la BFMTV.

„De ceea ce avem nevoie este ca britanicii să trimită ofițeri de imigrație în Franța pentru a examina aici, pe teritoriul francez, cererile de azil în Marea Britanie” a adăugat Attal.

Ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, a respins sugestiile că scrisoarea lui Johnson a fost trimisă pentru a genera titluri în presă și a insistat că a fost făcută cu bună-credință. „Pot să-i asigur pe prietenii noștri francezi despre asta și sper că vor reconsidera decizia lor”, a declarat el la BBC.

France Info, The Guardian, BBC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Hopaaa…. migratorii nu sunt bine-veniți???? Păi să se spele pe cap cu ei…..