G4Media.ro

Franţa acuză SUA că subminează discuţiile internaţionale referitoare la actualizarea impozitării transfrontaliere…

Franţa acuză SUA că subminează discuţiile internaţionale referitoare la actualizarea impozitării transfrontaliere în era digitală

Franţa a acuzat miercuri Statele Unite să încearcă să submineze discuţiile internaţionale referitoare la actualizarea impozitării transfrontaliere în era digitală şi a cerut Europei să pregătească o taxă la nivelul Uniunii Europene, dacă negocierile vor eşua, transmite Reuters, citată de News.ro.

Aproape 140 de ţări negociază prima reformă a regulilor fiscale internaţionale din ultima generaţie, pentru a ţine cont de dezvoltarea marilor companii de tehnologie, cum sunt Google şi Amazon.

În condiţiile în care Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) trebuie să prezinte luna viitoare un proiect de acord, obiectivul de a ajunge la un acord până la sfârşitul acestui an pare tot mai dificil.

Washingtonul a cerut întreruperea discuţiilor la începutul acestui an, după ce a sugerat că acordul trebuie să includă un mecanism de participare voluntară pentru companiile americare.

”Este foarte clar, Statele Unite nu doresc un acord referitor la taxa digitală în cadrul OCDE. Aşa că creează obstacole care ne împiedică să ajungem la un acord, chiar dacă lucrările tehnice sunt gata”, a declarat ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire.

În absenţa unui acord global, unele ţări europene au urmat exemplul Franţei, creând propria taxă pe serviciile digitale. Din acest motiv, Franţa a fost avertizată de Satele Unite cu aplicarea unor tarife punitive.

Le Maire a reluat însă un apel la adresa statelor UE de a continua eforturile de înfiinţare a unei taxe pe serviciile digitale la nivelul UE, dacă nu va avea loc un acord internaţional.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Neputința de a menține o economie funcțională duce la taxarea excesivă. Franța.

    • Francezii de mult timp consuma mai mult decat produc, de asta s-au si dat cu chinezii, pentru ca asa le intra easy-money rapid in conturi si rezolva problema pe termen scurt. Pe termen lung, cu siguranta Macron nu are nicio solutie dar nici nu-l priveste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.