G4Media.ro

Franța acuză Rusia că vrea să ridice o „cortină de sânge” între…

Foto: MISHA JAPARIDZE / POOL / AFP

Franța acuză Rusia că vrea să ridice o „cortină de sânge” între ea și Europa: Pentru UE, „timpul inocenței strategice s-a încheiat”

Rusia vrea să ridice o „cortină de sânge” între ea și vecinii săi europeni prin războiul din Ucraina, a declarat joi secretarul de stat francez pentru Europa, Laurence Boone, în timpul unei dezbateri în Adunarea Națională privind președinția franceză a Uniunii Europene (UE), care s-a încheiat la sfârșitul lunii iunie, potrivit Le Monde.

Ea a salutat acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Moldova la sfârșitul lunii iunie, o soluție „vitală” pentru aceste țări.

„Nu pot exista jumătăți de măsură atunci când Rusia alege să stabilească o cortină de sânge între ea și vecinii săi”, a subliniat ea.

Ucraina, scena unor „crime de nedescris” comise de forțele rusești, este prinsă într-un „război pe care trebuie să îl câștige, deoarece viitorul său și al nostru sunt în joc”, a continuat Boone. Secretarul de stat a salutat faptul că UE-27 a „răspuns colectiv cu sancțiuni fără precedent, fără precedent prin amploarea lor” la invazia rusă.

Scopul, a continuat ea, era de a „face războiul nesustenabil din punct de vedere economic, financiar și militar pentru Rusia”. De asemenea, ea a apreciat că UE a „încălcat un tabu major” prin finanțarea de arme pentru Kiev. Pentru UE, „timpul inocenței strategice s-a încheiat”, a declarat Laurence Boone în discursul său.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter