G4Media.ro

Franța a dat verde la vaccinarea copiilor între 12 și 17 ani…

Franța a dat verde la vaccinarea copiilor între 12 și 17 ani cu serul de la Moderna

Înalta autoritate franceză de sănătate (HAS) a dat miercuri undă verde utilizării vaccinului Moderna pentru copiii cu vârste între 12 şi 17 ani, al doilea vaccin împotriva coronavirusului care poate fi administrat acestei grupe de vârstă, transmite AFP.

„În contextul unei puternice circulaţii a variantei Delta, HAS validează integrarea vaccinului (produs de) Moderna în strategia vaccinală”, extinsă la adolescenţi începând de la jumătatea lunii iunie, după o primă autorizare acordată (vaccinului produs de) Pfizer, a anunţat într-un comunicat instanţa publică independentă.

Autoritatea a subliniat că această variantă „duce la o creştere semnificativă a numărului de noi infecţii”, cu „un număr de spitalizări şi internări la terapie intensivă (care) sunt în creştere de câteva zile”.

Autoritatea a recomandat vaccinarea începând cu vârsta de 12 ani „cu prioritate pentru adolescenţii care prezintă comorbidităţi sau fac parte din anturajul unei persoane imunodeprimate” şi „la adolescenţii fără comorbidităţi pentru a diminua circulaţia virală, pentru a le normaliza viaţa socială şi a le menţine deschis accesul la educaţie”.

Obiectivul vaccinării adolescenţilor este „obţinerea unui nivel ridicat de acoperire la toate grupele de vârstă”, pentru a creşte nivelul de imunitate al populaţiei în ansamblu, a explicat HAS.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Calici vă ordon: spumegați, ridicați-vă tensiunea, umflați-vă jugularele!

  Dar nu prea mult, doar să mai râdem, nu de alta. :)))))

 2. legat de vaccinare, ce parare aveti de ce relateaza presa locala din Arad.

  Şoferii arădeni, din TIR direct în carantină

  https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/soferii-aradeni-din-tir-direct-in-carantina-1410708/#comment-460082

  g4media, parerea mea este acest subiect este un subiect de importanta nationala. eventual verificati sursa, veridicitatea, si completati articolul cu informatiile lipsa (pentru cine se aplica masura, cum se efectueaza verificariile, este o decizie locala, nationala etc.

  • soferii de tir se pot vaccina incepand cu 1 mai , ca nu au facut-o pana acum este alegerea lor , smiorcaieli ca-i doare o injectie nu ma intereseaza !