G4Media.ro

Fox News: Ancheta asupra lui Hunter Biden a ajuns într-o „etapă critică”.…

Sursa foto: Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Fox News: Ancheta asupra lui Hunter Biden a ajuns într-o „etapă critică”. Oficialii americani iau în calcul posibile acuzații

Ancheta federală asupra lui Hunter Biden și a afacerilor sale fiscale a ajuns într-o „etapă critică”, a declarat o sursă pentru Fox News, în timp ce oficialii americani analizează dacă îl vor acuza pe fiul președintelui Biden de diverse încălcări fiscale, posibile încălcări privind lobby-ul străin și altele.

Hunter Biden face obiectul unei anchete federale din 2018, potrivit unei surse familiare cu această chestiune.

O altă sursă a declarat pentru Fox News că marele juriu federal care investighează afacerile lui Hunter Biden și-a încheiat ultimul termen la sfârșitul lunii trecute, dar a precizat că nu a fost depusă nicio acuzație.

Ancheta este condusă de procurorul federal din Delaware, David Weiss, un procuror numit de fostul președinte Donald Trump.

Sursa a declarat miercuri pentru Fox News că Weiss și oficiali ai Departamentului de Justiție analizează dacă să îl acuze pe Hunter Biden de diverse încălcări fiscale și, mai grav, de posibile încălcări ale obligațiilor de lobby în străinătate.

Sursa a precizat că Hunter Biden ar putea fi acuzat de posibile acuzații de fals în declarații. Dar sursa a precizat că nu s-a luat nicio decizie finală cu privire la inculparea lui Hunter Biden și a subliniat că ancheta este în curs de desfășurare.

Fox News a relatat pentru prima dată în decembrie 2020 că Hunter Biden a fost subiectul/țintă al anchetei marelui juriu, potrivit unei surse guvernamentale. Conform sursei, o „țintă” înseamnă că există o „mare probabilitate ca acea persoană să fi comis o infracțiune”, în timp ce un „«subiect» este cineva despre care «nu știi sigur» că a comis o infracțiune”.

Ancheta federală asupra lui Hunter Biden a fost fundamentată, în parte, pe baza unor rapoarte de activitate suspectă (Suspicious Activity Reports – SAR) privind tranzacții străine suspecte.

O altă sursă familiarizată cu investigația a declarat pentru Fox News în decembrie 2020 că SAR-urile se refereau la fonduri din „China și alte națiuni străine”.

Un oficial al Departamentului Trezoreriei, care nu a comentat ancheta, a vorbit pe larg despre SAR-uri, spunând că SAR-urile sunt depuse de instituțiile financiare „dacă există ceva ieșit din comun în legătură cu o anumită tranzacție”.

Oficialul a declarat că simpla depunere a unui SAR nu înseamnă că a existat un act criminal sau o încălcare a reglementărilor, ci, în schimb, semnalează faptul că o tranzacție este „ieșită din comun” pentru client. Oficialul a precizat, totuși, că un SAR ar putea face parte dintr-o investigație privind spălarea de bani sau o anchetă fiscală.

Hunter Biden, la câteva săptămâni după alegerile prezidențiale din 2020, a publicat o declarație în care a recunoscut ancheta federală privind „afacerile sale fiscale”.

„Iau această chestiune foarte în serios, dar sunt încrezător că o revizuire profesională și obiectivă a acestor chestiuni va demonstra că mi-am gestionat afacerile în mod legal și adecvat, inclusiv cu ajutorul unor consilieri fiscali profesioniști”, a spus el în declarația din decembrie 2020.

Președintele Biden a negat în repetate rânduri că a discutat cu Hunter despre afacerile acestuia.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Hunter Biden e un drogat si un distrus ,exact ca tac-su.

 2. articolul atinge puncte sensibile – numai pentru adu.lți; a nu se citi de min.ori

 3. Donald Trump jr. e exact ca Hunter Biden.

 4. Vezi ce zici, ca ii iei apărarea unui pedofil.

 5. @vladimir Putin

  Dovedește.

 6. Daca a comis ilegalitati, sa plateasca indiferent cine e taica-su. La fel ca familia mafiota Trump.

 7. Whatever, ce dovezi și surse ai pentru a demonstra că este un pedofil?

 8. Whatever, ce dovezi și surse ai pentru a demonstra că este un pedofil?

 9. 👏👏👏👏👏👏👏