G4Media.ro

FOTO&VIDEO Mii de persoane au participat la Parada de Ziua Morților în…

Sursa foto: Twitter/ Día de Muertos

FOTO&VIDEO Mii de persoane au participat la Parada de Ziua Morților în Mexic / Mexicanii şi-au machiat chipurile pentru a imita cranii, s-au deghizat în personaje înfricoşătoare şi au purtat costume viu colorate

Mii de persoane, dintre care multe purtau costume insolite, au participat duminică în centrul oraşului Ciudad de Mexico la Parada de Ziua Morţilor, un eveniment care a fost suspendat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres.

Sub un soare arzător, numeroşi mexicani şi turişti străini şi-au machiat chipurile pentru a imita cranii, s-au deghizat în personaje înfricoşătoare şi au purtat costume colorate, decorate cu flori şi accesorii macabre.

 

„Anul trecut, voiam să vin la paradă, dar ea a fost anulată. Acum am profitat de ocazie”, a declarat Yadira Altamirano, o mexicancă de 38 de ani care locuieşte încă din copilărie în Statele Unite, în California.

Purtând o rochie neagră cu imprimeuri florale şi machiată precum „Catrina”, o reprezentare cadaverică a unei doamne din înalta societate mexicană de la sfârşitul secolului al XIX-lea, Yadira Altamirano participă cu mult entuziasm la tradiţiile asociate Zilei Morţilor.

„Eu sunt singura din familia mea care încă ridică un altar, aduce o ofrandă, apoi cinăm cu toţii împreună pe 2 noiembrie, la miezul nopţii”, a declarat ea pentru AFP.

Parada de duminică a pornit din Zocalo, piaţa principală din capitala mexicană, unde directoarea Biroului local pentru Turism, Paolo Felix, a dedicat acest eveniment personalului medical aflat în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus, precum şi persoanelor care au murit din cauza COVID-19.

Mexic, care are 126 de milioane de locuitori, ocupă locul al cincilea în clasamentul mondial al ţărilor care au fost cel mai grav afectate de pandemie, cu 288.276 de decese asociate COVID-19, dintre care 39.851 au fost raportate în Ciudad de Mexico.

Celebrarea Zilei Morţilor a fost posibilă deoarece 83% din totalul adulţilor mexicani s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Celebra piaţă Tolsa din Ciudad de Mexico a adus în acest an un omagiu victimelor pandemiei de COVID-19.
Un „monument-ofrandă” a fost inaugurat vineri la iniţiativa autorităţilor mexicane în această piaţă, situată în centrul istoric al oraşului.

Această prezentare necesită JavaScript.

Dimensiunii colorate a altarelor tradiţionale ridicate de Ziua Morţilor, în faţa cărora mexicanii îşi omagiază rudele decedate, depunând flori în culori aprinse, mici schelete şi ofrande, noul monument i-a răspuns, prin contrast, printr-o sobrietate tragică a unui zid negru pe care au fost încrustate sute de mici inimi albe din metal, alături de flori şi fotografii.

Sursa foto: Twitter/ Día de Muertos

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. ha, la noi este parada!
    Sosocii ne tin in chef de 1 luna si continuam….

  2. sofer de camion deghizat de party salvation for daddy 😂 gandacelul yo ica dist rouge totul

  3. Ziua mortilor, vax, bla, bla, bla, abureli, o stire importanta precum cea despre concentrarea de forte ruse la granita Ucrainei nu-si gaseste locul de profesionisti ce sinteti.
    Probabil va ginditi ca e tot o treaba de imagine, eu zic ca de data asta e serios, Rusia se pregateste sa atace Ucraina. Pe 26 Octombrie Ucraina a folosit o drona turceasca impotriva pozitiilor pro-ruse din Donbas, Rusia e in alerta, trebuie sa lichideze pericolul cit mai poate (pina ce Ucraina nu dispune de un numar suficient de drone ca sa nu mai poata fi usor invinsa).