G4Media.ro

FOTOGALERIE Turiști români, martori la incendiul de pe insula grecească Evia

FOTOGALERIE Turiști români, martori la incendiul de pe insula grecească Evia

Mai mulți turiști români aflați în vacanță în Grecia au fost martori la incendiul de vegetație care a izbucnit marți pe insula Evia. În imaginile transmise G4Media.ro, se poate vedea un nor gros de fum care acoperă o parte din insulă, a doua ca mărime din Grecia, dupa Creta. Fumul gros de pe Evia a ajuns până la Atena, la circa 110 km distanță.

Românii susțin că au fost treziți dimineața devreme de zgomotul produs de elicoptere și de avioanele folosite de pompieri în lupta cu focul. Echipele de intervenție transportă apă din mare și o aruncă peste focarele de incendiu.

Turiștii afirmă că incendiul este alimentat de vântul puternic. Autoritățile nu au evacuat zona în care se află turiștii români, însă se pregătesc să evacueze două sate care sunt amenințate de flăcările puternice. Românii aflați in vacanță în zona afirmă că în ziarele locale sunt avertizări legate de posibilitatea izbucnirii de incendii, care sunt frecvente în Grecia în lunile de vară.

Deocamdată, nu există informații privind eventuale victime, iar autoritățile speră ca incendiile de pe Evia, cu care se luptă cel puțin 120 de pompieri, să fie puse sub control în această seară, odată ce vântul se va domoli.

Incendiile de vegetație au făcut ravagii în cel puțin alte patru regiuni grecești, iar pompierii, citați de Reuters, au spus că au fost solicitați să stingă 182 de incendii în ultimele trei zile.

Vineri, şeful Protecţiei Civile, Nikos Hardalias, care a plasat serviciile de urgenţă la un nivel ridicat de alertă, a declarat că este pentru prima oară după 2012 când Grecia se confruntă cu o astfel de combinaţie periculoasă între temperaturi caniculare, vânturi puternice şi secetă.

incendii grecia
Sursa: G4Media.ro
incendii grecia
Sursa Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. „Focul gros” 🙂 Bravo, G4.

  2. Noi astăzi în 14 august am ajuns în tara de de pe insula pe continent pe insula Evia mai exact Loutra Edipsos în afara de soare nu a ars nimic nici tintari nu au fost cei care dau informația sa specifice exact locația incendiului de pe insula pe continent se trece cu feribotul și nu sa văzut nici un fum Rog autoritățile sa specifice exact

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.