G4Media.ro

FOTO Zeci de locuitori ai cartierului Greenfield au protestat în fața Primăriei…

sursa foto: G4Media

FOTO Zeci de locuitori ai cartierului Greenfield au protestat în fața Primăriei București pentru deschiderea drumului forestier / UPDATE Nicușor Dan: Direcția Silvică Ilfov se opune. Voi solicita o întâlnire cu conducerea Romsilva

UPDATE Ora 16.00: Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, într-o postare pe Facebook, că soluția temporară pentru cartierul Greenfield este redeschiderea drumului forestier, însă Direcția Silvică Ilfov se opune.

Postarea lui Nicușor Dan:

„Am avut azi o discuție cu reprezentații locuitorilor din Greenfield și cu cei ai Direcției Silvice Ilfov (structura regională a Romsilva care cuprinde și pădurile din București) pe subiectul accesului în cartier.

Eu susțin în continuare menținerea pe o perioadă determinată (2 sau 3 ani) a drumului existent, fără asfaltări sau extinderi, timp în care dezvoltatorul să realizeze cele trei ieșiri promise din cartier înspre centură și DN1.

Direcția Silvică Ilfov nu susține soluția drumului provizoriu, insistând pe scoaterea definitivă a drumului din domeniul forestier. Voi solicita o întâlnire cu conducerea centrală a Romsilva.”

Știrea inițială: Zeci de locuitori ai cartierului Greenfield protestează, luni la prânz, în fața Primăriei București, pentru deschiderea drumului forestier.

Manifestanții au scandat cu vuvuzele și au afișat diferite mesaje de la ”Plătim taxe în București, vrem acces în București”, ”Primăria Sectorului 1 nu este în stare să facă un drum de 300 m” la ”Sechestrați în cartier! Redeschideți drumul Vadul Moldovei. Vrem al doilea acces!”.

G4Media a tratat subiectul pe larg, arătând cum cei aproape 6.500 de locuitori din cartierul Greenfield din Pădurea Băneasa au probleme cu accesul auto după ce Romsilva a pus în executare o decizie judecătorească și a închis accesul pe un drum forestier. Compania a dat vina pe primarul general, dar Nicușor Dan a acuzat dezvoltatorul Impact că i-a păcălit pe cumpărătorii apartamentelor.

Potrivit site-ului greenfieldresidence.ro, dezvoltatorul imobiliar al cartierului Greenfield le promitea locuitorilor în urmă cu ceva timp nu mai puţin de trei căi de acces.

”– prima dintre ele va fi la intersecția Aleii Teișani cu breteaua DN1 și a intersecției acesteia cu Centura Bucureștiului (DNCB);

– a doua va fi amplasată în apropierea km 13 al DNCB, în dreptul podului hobanat;

– a treia va fi amplasată în zona centrului comercial Greenfield Plaza, mai exact în apropierea km 14 al DNCB”. 

Pe lângă acest lucru, tot dezvoltatorul dădea asigurări că odată finalizate, toate cele trei căi de acces vor fi trecute cu titlu gratuit în domeniul public. Până acum însă, nimic nu s-a realizat, iar acum dezvoltatorul imobiliar dă vina pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Primăria Capitalei în 11 ianuarie, Nicuşor Dan a reiterat că nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin pădurea Băneasa.

 • „Nu sunt de acord cu un drum permanent asfaltat prin pădure. Ca lucrul acesta să se întâmple, ar trebui să existe un plan urbanistic zonal pe care eu nu o să-l iniţiez vreodată, pentru că acolo este o pădure. Acolo este un investitor care avea obligaţia încă din 2008, din 2007, să facă două drumuri până în Şoseaua de Centură, pe care nu le-a făcut nici până în ziua de azi”, a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că primarul Sectorului 1 este mandatat să obţină dreptul de administrare pentru drumul forestier şi să schimbe funcţiunea acelei suprafeţe de teren în cale de circulaţie provizorie. Pe de altă parte, în 19 ianuarie, PNL Sector 1 i-a reproşat primarului Clotilde Armand (Sector 1) că nu face demersuri pentru a plăti taxa către Romsilva în vederea scoaterii drumului Vadul Moldovei din pădurea Băneasa din fondul forestier.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

46 comentarii

 1. Accesul la cartier este obligația dezvoltatorului.

 2. O sa mergem și noi să protestem in fața caselor lor, că le au construite în mijlocul pădurii.
  Câtă ipocrizie!!!

  România nu va mai exista in max 10 ani, al de ăștia de mai sus, pensionarii speciali, infractorii imobiliari și politicienii corupți (nu e exclus că unul din ăștia de mai sus sa bifeze toate caracterizările mele) au înfrânt Statul Român. Felicitări!

  Sa violezi pădurea cuiva periodic și apoi să protestezi că nu mai ai orgasm, am ajuns rău de tot!!
  Nu vreți să vă opriți din violat pădurea?!?

  🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  • Locuitori ai cartierului Green Field, nu mai violați pădurea.

  • @A310
   locuitorii cartierului Greenfield strang gunoaiele dupa ce trec bucurestenii prin Padurea Baneasa, se lupta sa interzica vanatoarea in Padurea Baneasa (https://green-report.ro/hai-la-vanatoare-in-padurea-baneasa-cu-voie-de-la-autoritati-partea-i/), vor scoala promisa de Clotilde si aprobata de Consiliul PS1 si vor sa ajunga la puscarie cei de la Primarie care au spaga si cei de la dezvoltator care au dat spaga.
   Au fost mintiti de Dezvoltator, de PS1 si de PMB si s-au saturat sa fie cetateni de mana a doua doar pentru ca vor sa-si creasca copii fara sa fie calcati de masina cand ies in strada, sa poata fi aproape de natura si sa poata avea un cartier curat. Nu sunt oameni cu masini de fite si sunt in majoritatea lor covarsitoare ecologisti si culmea, votanti USR.

 3. Dar de ce nu protestează la dezvoltatorul imobiliar care s-a angajat sa facă doua drumuri?

  Ca cetățean al Bucureștiului, prin pădure și prin parc nu-mi doresc sa circule mașini.

  • Se protesteaza si la dezvoltator si a fost dat in judecata. Au fost proteste, a fost dat in judecata dezvoltatorul. Sunt doua subiecte paralele. Nici cu 3 iesiri in centura (care nu se vor face prea curand, oricum) nu se rezolva problema, caci centura e blocata.
   Dezvoltatorul a dat sigur spaga la primarii, caci primariile au dat voie sa se construiasca fara sa fie infrastructura gata si au mai dat voie la inca 10 blocuri de 10 etaje, in baza acordului semnat de primarie pentru a deschide drumul. Primaria s-a angajat sa preia drumul de la Romsilva si sa-l faca public. A primit pamant in schimb. Doar ca n-a mai facut nimic mai departe.
   Nicusor Dan si Clotilde Armand au promis ca deschid drumul doar pentru locuitori acum 1 luna, insa n-au facut de atunci.
   Clotilde a promis ca face scoala in cartier ca sa nu mai mearga parintii cu masina in alta parte. A fost aprobat proiectul de consiliul PS1 acum 2 ani si de atunci nu s-a facut nimic.
   Clotilde a promis ca face piste de biciclete (multi oameni din Greenfield merg cu bicicletete si si-ar duce copiii la scoala asa insa este imposibil sa mergi pe DN1 cu bicla sau in Voluntari).

  • Natura trebuie protejata….atat cat mai e.Dezvoltatorul trebuia sa fi asigurat deja caile de acces.A construit, a vandut,iar acum autoritatile sunt vinovate ca nu a vandut el niste imobile cu cai de acces. Cred ca acele cai de acces trebuia sa fie primele si apoi constructiile.

  • @Cosmin „Primaria s-a angajat sa preia drumul de la Romsilva si sa-l faca public.”
   Ai un link către acel angajament semnat de primărie? Trimite-ni-l și nouă, că nu te credem pe cuvânt.

  • @2mai

   Consiliul General al Municipiului București a emis decizia nr. 513 din data de 31 octombrie 2017 în baza căreia a acceptat donația cu sarcini și a aprobat încheierea contractului de donație sub rezerva obținerii acordului Romsilva și ca respectivul contract de donație să se încheie în termen de 30 (treizeci) de zile de la momentul în care se obține acest acord. 7. La data de 18 mai 2018, Romsilva a emis avizul nr. 11133/C.M.R/18 mai 2018 privind acceptarea donației.
   Oferta a fost acceptată de Municipiul București prin actul de acceptare a donației autentificat sub nr. 969 din data de 13 iunie 2018.
   Prin acceptarea actului de donație, Municipiul București a luat la cunoștință de conținutul avizului nr. 11133/C.M.R/18 mai 2018 emis de Romsilva și s-a obligat să dea în compensare către Romsilva Terenurile Donate, în vederea deschiderii accesului publicului între Aleea Privighetorilor și Șoseaua Pădurea Pustnicu, pe tronsonul care se suprapune cu drumul forestier FE00868D1.
   Mențiunile corelative au fost înscrise în cărțile funciare relevante ale Terenurilor Donate, astfel că în prezent Municipiul București este înscris ca fiind proprietarul Terenurilor Donate, fiind totodată notată sarcina ce incumbă acestuia din urmă.
   La data de 20 septembrie 2019, Romsilva a emis avizul nr. 476 pentru scoaterea definitivă a terenului în suprafață de 0,3009 hectare din fondul forestier aflat în proprietatea publică a Statului Român pentru realizarea drumului de acces – beneficiar Municipiul București, precum și pentru introducerea în circuitul silvic, în compensare echivalentă, a Terenurilor Donate.

  • @ cosmin
   Imi pare mie sau locuiesti in ceea ce trebuia sa fie Greenforest ?
   Ca „field” a facut acolo constructorul pompos numit „dezvoltator imobiliar”.
   Am observat insa ca avizele de care vorbesti sint toate, absolut toate, emise in timpul mandatului vestitei primarite firea si nu inteleg de ce cereti actualului primar general si primaritei de la sectorul 1 sa rezolve o problema pe care nu ei au creat-o ?
   Acestia trebuie sa scoata din foc castanele incompetentilor (ca sa nu spun altfel) primari psd-isti care stau pe margine si asteapta sa intre din nou in piine sa mai faca rost de niste diamante.
   Protestati in fata sediului psd, in fata sediului romsilva, dar mai ales in fata sediului constructorului care una a zis (3 drumuri de acces) si alta a facut (ioc drumuri de acces).

 4. Ar trebui sa protesteze la sediul dezvoltatorului imobiliar, nu la primarie. De la dezvoltator au luat teapa, nu de la primarie.

  • Primăria a încasat câteva zeci de milioane de euro prin taxe: taxa de autorizare, taxa de recepție, taxa de tranzacție, la vânzarea imobilului. Dar a cheltuit banii să pună panseluțe scumpe în centru, pentru cei care iubesc natura și acum se iau aiurea de oricine. Indiferent dacă acele construcții au fost autorizate pe șpagă sau nu, acei bani au ajuns la primărie. Dezvoltatorii să construiască infrastructura când vor fi scutiți de taxe, până atunci este treaba primăriei, că de-aia la încasează.

 5. Totuși, de ce nu ies prin strada Teișani?

  • Sa iese prin Teisani. Dureaza 1h30 sa parcurgi mai putin de 1km. Inainte de blocarea drumului prin padure dura 30 min.

  • De fapt asta e esenta problemei, enuntat de Cosmin: exista o cale de acces, dezvoltatorul s-a angajat sa mai faca inca vreo doua catre soseaua de centura, dar bizonii din zona vor prin padure, ca e mai scurt (si se p*sa pe ea de lege care spune ca n-au ce cauta pe acolo).

  • De 2-3 ori pe zi se formeaza o coada de 2 km de la iesirea din cartier pana la intersectie, care dureaza in medie 50 de minute.

 6. Baiat destept dezvoltatorul. A luat banii si a aruncat cartoful fierbinte in curtea Primariei. Cum sa nu-ti fie mila de sarmanii oameni care si-au cumparat o locuinta in boscheti si care realizeaza ca nu au drum de acces? Nu-i foarte inteligenta specia asta de proprietari. Doar cu gura mare!

  • Sărmanii oameni puteau sa își cumpere apartamente și în alta zona. Acolo au ales, ciocul mic acum.
   Hai sa mai defrisam câteva drumuri sa facă și un giratoriu și eventual un tramvai cu acces direct la unirii.

 7. Toți protestatarii ăștia își fac pancartele la același nene?

 8. Sigur nu scrie nicaieri in contractul de vc cate drumuri de acces vor fi. Asa ca injura primariile, pentru ca romsilva a dat vina pe primarie. Parca putea primaria sa faca ceva pe terenul altuia.
  „Drumurile forestiere sunt căi de transport tehnologic, de utilitate privată, utilizate pentru: gospodărirea pădurilor, desfăşurarea activităţilor de vânătoare şi pescuit sportiv, intervenţii în caz de avarii, calamităţi sau dezastre, fiind închise circulaţiei publice, cu excepţia activităţilor sportive, de recreere şi turism care se pot practica numai cu acordul proprietarului, iar în cazul pădurilor proprietate publică a statului, cu acordul administratorului acestora.”

 9. Sunt ferm convins că ăștia (în mare majoritate corporatiști) i-au votat pe Neicușor și pe Clothilde. Să se spele pe cap cu ei acum he he așa le trebuie

  • sunt ferm convins ca o corporatie care se respeta angajeaa idi/oti. Der lasa ca pleaca toate daca o mai tine asa politicul, si i sa iti plateasca ciuca din pensie si ciolacu din indemnizatia de revolutionar, salariul de bugetar

  • Dar domnule Arsenie, scrieti cu foarte multe greseli

 10. Toti locuitorii din Grrenfield sa faca munca voluntara si sa sadeasca padure! Cand vor gandi asa poate mai exista o speranta pentru Bucuresti si Romania.
  Ce te sperie este ca sunt generatia tanara, presupun educata. Dar educatia in Romania este ori nisata ori de forma. Ca cetateni nu sunt educati de scoala, ca de se considera de stanga. Nici ce se gandeste, intampla in lume nu-i intereseaza.
  Ca sa nu mai corbim ca padurea in general este copilul traficat de toti si de toate. Nu cu demonstratii se rezolva problema. Puneti-va la masa si gasiti o solutie optima.

  • Locuitorii din Greenfield se strâng cu sutele de doua ori pe an sa strângă gunoaiele lăsate de șmecherii din Bucuresti, reciclează la greu si merg cu bicicletele. Sunt oameni educati, profesioniști respectați, fără fițe, fără mașini “bengoase”, carw vor sa-si duca copiii la scoala promisa de Clotilda si aprobată de PS1, însă lăsată de izbeliște, care au fost țepuiți de autoritățile locale si dezvoltatori care au luat si data șpagă.
   Nu s-a tăiat niciun copac pentru construcția cartierului si nu e nevoie sa se taie niciun copac pentru deschiderea drumului.
   Drumul actual si cele planificate de dezvoltator si care așteaptă aprobările PMB nu dau in Bucuresti. Nici 5 drumuri in plus care sa dea in Centura nu vor compensa o conexiune cu orașul in care plătesc taxe, lucrează si-si duc copiii la scoala căci se blocheaza bretelele dintre Centura (oricum blocată) si DN1. Durează 20 minute de la ieșirea din Teisani către DN1 sensul de mers către Bucuresti și încă 1 ora si ceva cei 800 de metri dinainte.
   Nu sunt locuitorii vinovați ca Avenor a primit autorizație sa aducă o groaza de copii in cartier si a primit din nou autorizație pentru încă 200 de locuri. Primăria si ISU au autorizat sa vina 800 de copii din afara cartierului (taxele de la Avenor sunt in general prea mari pentru cei din Greenfield). Majoritatea își duc copii la scoli de stat in Bucuresti, Otopeni sau Voluntari.
   Nu locuitorii din cartierul acesta sunt vinovați ca Primăria a dat autorizație sa se construiască încă 10 blocuri cu 10 etaje deși dezvoltatorul nu construise drumurile promise.
   Chiar este o scrisoare in care dezvoltatorul promite sa nu mai construiască blocuri noi pana nu face drumuri. Minciuni.
   Autoritățile locale trebuie sa-si apere cetățenii, nu sa-i pedepsească.

 11. Am fost acolo prin vara. Impact facea vreo 10 blocuri de 10 etaje (cred ca fiecare cu 2 scari) care se adaugau celor 10 de 4 etaje si vilelor. Normal ca a inceput scandalul de vreme ce acele blocuri urmau sa fie vandute si proprietarii sa se mute ,,langa padure” dar fara scoala, spital si drumuri de acces.
  Le-a facut mall, ca din ala ies banii, dar bani sa faca iesirile aprobate in soseaua de centura nu au avut.
  Si ca sa inteleg cei care se muta, blocurile au fost construite la limita de jos pentru toate incarcarile cu coeficienti la minimul admis de normative. Voiau sa puna pe mall panouri dar nici macar incarcarile astea nu le suporta structura acestuia.
  Nu la primarie ar trebui sa tipe ci

 12. Vând apartament de cinci* … stele ; doua din rigips/carton, iar celelalte trei(drumuri de acces) „va fi „…
  …de capul vostru !

 13. Cat de batut in cap sa fii sa ceri drum prin padure ? Adica sa taie in doua padurea Baneasa ca n-ai tu cum sa ajungi acasa cu masina ? Pai cum vine asta ?

 14. Tipic pentru proiectele imobiliare din Bucuresti si poate si in alte parti: tepe si coruptie.

 15. Normal ar fi sa se respecte legea, macar in al 12-lea ceas.

  Adică, fara drum de acces prin PADURE iar mai departe șmecherii care au cumpărat acolo sa vândă pe 20.000 euro locuința, iar fraierii care au cumpărat și au rate sau nu pot vinde, sa stea acolo cu ocol de una doua ore, sa mearga legal pe unde tb mers.

  Vreo problema?!?

  Violatorii pădurii protestează că nu le mai da pădurea orgasm, opriți-va din a mai viola pădurea. MUTAREA!

 16. @Catalinul , să meargă și 5 ore . Dar ce crezi că vor face propuetarii de terenuri din Pădurea Băneasa, cam cum crezi că vor acționa . Sunt multe metode de a rezolva un pâlc de pădure . Crezi că oamenilor le convine să plătească impozite ,și să nu folosescă nimic .

 17. Dezvoltatorul un escroc sadea. Si a facut afacerea, a dat spaga la primarie, certificat urbanism si de constructie si nici nu ii pasa de drumuri si alte utilitati. Fraierii cu paguba. Nu primaria trebuia sa fac un drum ci dezvoltatorul. Asta maine pleaca precum altii din tara/Ghita, Oprescu,etc si sa ii vedeti doar coada in justitie. Sa largeasca drumul catre centura pe doua benzi de sens si padurea sa ramana in regim silvic.

 18. Nu asfaltați pădurea!

 19. Drumul prin pădure a fost promis de primarul Tudorache, care înainte de alegerile trecute, dându-și seama ca pierde la mustață alegerile, a început sa promită lucruri în schimbul voturilor, asa ca a obținut Ordonanță Prezidențială semnata de dl Iohanis, prin care le-a creat acest drum, bineînțeles și cu bunăvoința d-nei Firea, totul pt voturi. La fel tot dl Tudorache le-a promis și școală, dezvoltatorul punea terenul și primaria făcea școală publica.
  Acest cartier nu avea nici apa și canal pana acum câțiva ani cand prin bunăvoința nemărginită a d-lui Pandele, primar la Voluntari, dezvoltatorul Greenfild a cumpărat niște zeci de hectare de teren de la Primăria Voluntari și cartierul este legat la apa și canal în Voluntari, la alt diamant de primar din care vedeti!

 20. Padurea este de interes public
  Atunci cand v ati mutat in acel cartier v ati simțit superiori.
  Stati acolo la tara

 21. Natura trebuie protejata….atat cat mai e.Dezvoltatorul trebuia sa fi asigurat deja caile de acces.A construit, a vandut,iar acum autoritatile sunt vinovate ca nu a vandut el niste imobile cu cai de acces. Cred ca acele cai de acces trebuia sa fie primele si apoi constructiile.

 22. Nicusoare esti slab din pacate…. se pare ca partidul te tine la respect….

 23. Sa folosească ieșirile care sunt disponibile. Natura trebuie protejata, iar ei și-au cumpărat apartamente, nu Pădurea Băneasa. Pădurea nu e a lor, ei doar locuiesc LÂNGĂ ea. Au plătit pentru priveliște și pentru aerul curat, și le au. Ce tupeu acum sa ceara drum prin pădure , pt ca nu vor sa ocolească! Ce sa spun, au și ei probleme…

 24. proprietarii din greenfield nu sunt la serviciu la ora aia, sunt toti patroni?!

 25. Când îți cumperi apartament, mai ales că ai rată pe zeci de ani, nu îți pui un pic mintea la contribuție să nu fie pe coclauri, prin păduri, prin bălării, la capătul lumii?
  Nu înțeleg ce-o fi în capul celor care își cumpără toate mizeriile de apartamente. Le iau cât încă sunt în faza de proiect sau fără racordări la utilități, în boschetărimea de la marginea orașului sau construite din tot felul de cartoane.
  Oameni buni, vă rog eu frumos, dacă habar nu aveți cum arată sau unde este situat un bloc decent, mai bine nu mai veniți în București. Rămâneți la voi în orașe sau în sate, că sigur e mai bine la țară, cu pomi fructiferi în grădină, decât cu rată de zeci de ani pentru cartoane în bălării.

 26. Cât de idioț poți să fii, să-ți cumperi casă la 1 oră și jumătate de locul unde muncești și de școala unde trebuie sa-ti învețe copiii ?. Ăla poate fi cel mult cartier de pensionari, nicidecum de oameni activi. Păi de câte ori se va face un cartier după pădurea Băneasa, de atâtea ori vor dori și „cărăruia aferentă” drept bonus ?

 27. Da chiar ma bucur de răul lor . Când au cumpărat nu au văzut nu au știut ca sunt departe de scoli de grădinițe de magazine de locuri de muncă etc etc?!?!??! Decât sa protesteze mai bine ar face cheta ca sunt oameni cu lovele multe acolo (nu cu salariul minim pe economie) ei sa își facă drumul . Ei sa protesteze la rechinii imobiliare care i au păcălit le-au luat un puhoi de lovele pe nimic . Asa le trebuie.

 28. Orice variantă a traficului de acolo nu poate fi rezolvată.acum e trafic infernal pe teișani,dacă se va circula prin pădure prin fața grădinii zoologice traficul tot se va bloca,la sensul giratoriu de pe aleea privighetorilor,iar pe urmă la ieșrirea în DN pe lângă ambasada americană sau la ieșirea spre șos.pipera.A fost gândit prost tot proiectul greenfild,prost e și tot prost va rămâne traficul.singurul care a câștigat a fost dezvoltatorul

 29. Nu are ce cauta drumul prin padure!!! Punct
  Cand ati cumparat acolo v ati asumat. La munca acum!